Kazu da je najsrecniji covjek onaj koji se zadovoljan sa onim sto ima i sto mu je zivot (ili Bog, kako hocete) podario.
Koje taktike, strategije koristite u naletima malodusnosti, melanholije, otvorene zavisti prema drugog (u vezi posla, ljubavi,fizičkog izgleda ) da bi povratili ravnotežu,sopstveni mir i zadovoljstvo sobom.
Dal' je čaša poluprazna ili polupuna?
Moderator: anex
- melrose
#2 Re: Dal' je čaša poluprazna ili polupuna?
nedjelotvorne
pa nema smisla da ih navodim. ovako kada gledam sa strane realno stvarno mogu biti zadovoljna postignutim (imam ono sto sam htjela), ali...stalno je prisutan strah da to ne izgubim. sa jedne strane to mi zagorcava zivot, a sa druge sigurna sam da me je upravo to natjeralo da se prisilim da napravim ono sto moram da bih zivjela onako kako hocu - if U know what I mean
pa eto...mozda me neko prosvjetli, pa ostatak zivota provedem u nirvani.
-
shambho
#3 Re: Dal' je čaša poluprazna ili polupuna?
[quote="iz zadnje klupe"]Kazu da je najsrecniji covjek onaj koji se zadovoljan sa onim sto ima i sto mu je zivot (ili Bog, kako hocete) podario.
Koje taktike, strategije koristite u naletima malodusnosti, melanholije, otvorene zavisti prema drugog (u vezi posla, ljubavi,fizičkog izgleda ) da bi povratili ravnotežu,sopstveni mir i zadovoljstvo sobom.[/quote]
Fina tema.. Ja bih ovo rekla kao kako se nosite sa stresom, zivotom, izazovima...
Ja nekako pokusavam da radim ono sto mene cini zadovoljnom, kako bih i bila zadovoljna sobom..
Uvijek se zapitam sta ja sad zelim a sta mi to ne da.. I sta ja mogu uraditi s tim.. Ako se sta moze promijeniti (u 99% slucejava sam to ja), onda mijenjam.. Tipa kako se odnosim s ljudima i slicno..
Ako ne mogu nista uraditi, onda se okrenem sebi i nekim stvarima koje me ispunjavaju, kao sto su ljudi oko mene, hobiji koje volim, a nekad obicna setnja pomogne..
Uglavnom, pokusavam da se borim i da ne dam malodusnosti da me obuzme..pokusavam da gledam da je casa uvijek polupuna.. Ili pak trazim nesto da je ispunim...
A realno gledano, uvijek ima nesto u casi. Uvijek.
Koje taktike, strategije koristite u naletima malodusnosti, melanholije, otvorene zavisti prema drugog (u vezi posla, ljubavi,fizičkog izgleda ) da bi povratili ravnotežu,sopstveni mir i zadovoljstvo sobom.[/quote]
Fina tema.. Ja bih ovo rekla kao kako se nosite sa stresom, zivotom, izazovima...
Ja nekako pokusavam da radim ono sto mene cini zadovoljnom, kako bih i bila zadovoljna sobom..
Uvijek se zapitam sta ja sad zelim a sta mi to ne da.. I sta ja mogu uraditi s tim.. Ako se sta moze promijeniti (u 99% slucejava sam to ja), onda mijenjam.. Tipa kako se odnosim s ljudima i slicno..
Ako ne mogu nista uraditi, onda se okrenem sebi i nekim stvarima koje me ispunjavaju, kao sto su ljudi oko mene, hobiji koje volim, a nekad obicna setnja pomogne..
Uglavnom, pokusavam da se borim i da ne dam malodusnosti da me obuzme..pokusavam da gledam da je casa uvijek polupuna.. Ili pak trazim nesto da je ispunim...
A realno gledano, uvijek ima nesto u casi. Uvijek.
- cyprus
#4 Re: Dal' je čaša poluprazna ili polupuna?
Meni nije jasno šta predstavlja optimizam:
a) nadanje da će biti bolje
b) zadovoljavanje sa situacijom kakva je
Ako je ovo pod a) onda sam pesimist (uvijek očekujem najgore), a ako je ovo pod b) onda sam optimist (znam da uvijek može gore)...
Ako je ovo pod a) onda sam pesimist (uvijek očekujem najgore), a ako je ovo pod b) onda sam optimist (znam da uvijek može gore)...
-
shambho
#5 Re: Dal' je čaša poluprazna ili polupuna?
Meni je optimizam oboje. I pod a i pod b..Mislim skupa.cyprus wrote:Meni nije jasno šta predstavlja optimizam:
I ja sam neka sestica sedmica al' kako god optimist je nekako iole zadovoljan (kad se uzme ovo a i b).. I kazu da optimisti i duze zive.
-
duboka_misao
- jazzer
#7 Re: Dal' je čaša poluprazna ili polupuna?
Isti sam taki'cyprus wrote:Meni nije jasno šta predstavlja optimizam:
Kad' mi redom dodje nekoliko jako teskih dogadjaja onda se samo pitam ''sta ce me slijedece
potrefiti''. Iako sam sebi kazem ''bice bolje'' ne vjerujem pretjerano u to.
Helem, odgovor na pitanje mi bio ''da, casa je poluprazna, uvijek''.
- O'zone
- Globalni moderator
#8 Re: Dal' je čaša poluprazna ili polupuna?
Čaša je pukla al' o njezinu glavu