color sampon

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#1 color sampon

Post by ALexis »

par pitanja u vezi kolor sampona

posto se nakon par pranja ispere, da li ostavlja izrasline ili se sva boja odjednom ispere?
koji samponi su najbolji?
da li isusuju kosu?

toliko za sada :)
minchuly

#2 Re: color sampon

Post by minchuly »

E ovako , ja sam dosta puta stavljala kolor sampone pa ti mogu dati par savjeta.
Boja ce se vremenom isprati , potrebno je malo vise sedmica , ali se lagano ispira.
Ne ostavlja izrasline vec se ravnomjerno ispira , znaci boja se gubi iz pranja u pranje.
Ako budes uzimala crveni kolor sampon nemoj se kupati negdje na bazenu i nemoj uzimati bijeli peskir jer ostaje crveno prilikom brisanja kose.
Jedini kolor samponi koji postoje na nasem trzistu su palette(kako ja znam) , a mozes ih naci u cm-u ,dm-u sam shopu i vecim trgovackim centrima .
Ne isusuju kosu , u njima ima ulje koje cak i njeguje kosu pa ce ti boja biti sjajna ,a puno su bolji od farbi i ne stete kosu.
Ako ti je duga kosa uzmi sto vise vrecica , jedna je oko 2.5 km i dodje malo sampona .
ett , ako te jos nesto zanima samo pitaj ;)
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#3 Re: color sampon

Post by ALexis »

sve si savrseno dobro objasnila tako da nemam vise pitanja
hvala ti puno
liverpool8

#4 Re: color sampon

Post by liverpool8 »

imam jedno pitanje, zelim ravnu kosuu, a inace mi je valovita nesto izmedju ravne i kovrdzave, probala sam se sampone za ravnanje i nista mi nije pomoglo, cula sam da je gliss asia straight jako dobar i da ravna kosu, ako ga je neko probao moze li mi reci kakav je, i gdje se ima kupiti, zivim u sarajevu, trazila sam ga u cm-u i u dm-u ali nema.. :I
lemniskata

#5 Re: color sampon

Post by lemniskata »

liverpool8 wrote:imam jedno pitanje, zelim ravnu kosuu, a inace mi je valovita nesto izmedju ravne i kovrdzave, probala sam se sampone za ravnanje i nista mi nije pomoglo, cula sam da je gliss asia straight jako dobar i da ravna kosu, ako ga je neko probao moze li mi reci kakav je, i gdje se ima kupiti, zivim u sarajevu, trazila sam ga u cm-u i u dm-u ali nema.. :I

ja sam ga koristila i nije mi pomogao. kosa je ostala valovita u nekim dijelovima i bila je teška. koristila sam šampon, balzam i masku.
otherside

#6 Re: color sampon

Post by otherside »

minchuly wrote:E ovako , ja sam dosta puta stavljala kolor sampone pa ti mogu dati par savjeta.
Boja ce se vremenom isprati , potrebno je malo vise sedmica , ali se lagano ispira.
Ne ostavlja izrasline vec se ravnomjerno ispira , znaci boja se gubi iz pranja u pranje.
Ako budes uzimala crveni kolor sampon nemoj se kupati negdje na bazenu i nemoj uzimati bijeli peskir jer ostaje crveno prilikom brisanja kose.
Jedini kolor samponi koji postoje na nasem trzistu su palette(kako ja znam) , a mozes ih naci u cm-u ,dm-u sam shopu i vecim trgovackim centrima .
Ne isusuju kosu , u njima ima ulje koje cak i njeguje kosu pa ce ti boja biti sjajna ,a puno su bolji od farbi i ne stete kosu.
Ako ti je duga kosa uzmi sto vise vrecica , jedna je oko 2.5 km i dodje malo sampona .
ett , ako te jos nesto zanima samo pitaj ;)
ima li igdje kupiti palette kolor sampona? ja to odavno nigdje nisam vidjela.
Lounge Act

#7 Re: color sampon

Post by Lounge Act »

nija to nisam nigdje vidjela godinama, ali sam koristila kolor kreme i mogu reci da su kao i prave farbe, ravnomjerno se ispiraju i nema jasne granice izmedju te farbane kose i porasta, ali kad vrhove kose stavim kod porasta razlika je bas uocljiva
delirium.sa

#8 Re: color sampon

Post by delirium.sa »

Palette nazalost nema vise nigdje :(
otherside

#9 Re: color sampon

Post by otherside »

delirium.sa wrote:Palette nazalost nema vise nigdje :(
:( :cry:
a bas su bile dobre :(
lilah

#10 Re: color sampon

Post by lilah »

Da li se kod nas ima kupiti neka alternativa?
delirium.sa

#11 Re: color sampon

Post by delirium.sa »

lilah wrote:Da li se kod nas ima kupiti neka alternativa?
http://www.dodaj.rs/f/34/11O/XT8US1w/image2157.jpg
ovo je najblize nekoj alternativi, iako po meni ovo nije color šampon, ali tako pise.
otherside

#12 Re: color sampon

Post by otherside »

delirium.sa wrote:
lilah wrote:Da li se kod nas ima kupiti neka alternativa?
http://www.dodaj.rs/f/34/11O/XT8US1w/image2157.jpg
ovo je najblize nekoj alternativi, iako po meni ovo nije color šampon, ali tako pise.
to je farba.
daisyG

#13 Re: color sampon

Post by daisyG »

Ja koristim taj Stillov i dobro mi se pokazao. Probala sam iz istog razloga kao i cura koja je pokrenula temu,da se ne primijeti izrast na neki ružan način i da se lijepo ispire. Ja sam zadovoljna i koristim ovaj kolor šampon (ili šta god da je) negdje od zimus. Svakako je manje agresivniji prema kosi od farbi koje sam ranije koristila i kosa mi manje puca i ne isušuje se toliko.
delirium.sa

#14 Re: color sampon

Post by delirium.sa »

To je neka razrijedjena farba, iako jasno pise da je blagi color sampon :) zato sam i rekla da je najblize alternativi.
Post Reply