Cjenkanje u buticima

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Not My Idea

#1 Cjenkanje u buticima

Post by Not My Idea »

Je li kod nas moguce i praktikujete li vi ovako nesto?
Vidjela sam sako (107km) i kosulju (60km) u Sportini a ne usudim se pitat ima li kakvog popusta. :oops:
+torbu (50km)

Nedavno smo sestra i ja kupile 2 ista mobitela, kostali su po 239 i iz shale pitale ima li popusta, i covjek ni 5-6 kaze-ima, spustit cu vam po 10km.
easy

#2 Re: Cjenkanje u buticima

Post by easy »

Ja jos samo u supermarketu ne pitam ima li popusta... bar ne redovno :D

Salim se, al znas onu: ko pita, ne skita. Mislim da je to sasvim normalna stvar. Ako te je sramota da direktno pitas onda mozes okolokole. Tipa, jel ima popust na kolicinu? Hoce li biti neko snizenje uskoro? Oboje mi se svidja al mi je malo skupo itd it'd

Kako god da krenes, najvaznije ti je da uspostavis neku pozitivnu komunikaciju sa prodavcem. I naravno osmjeh nabaci, jer osmjeh gvozdena vrata otvara ;)
Not My Idea

#3 Re: Cjenkanje u buticima

Post by Not My Idea »

Konkretno u ovom butiku rade dvije cure koje su mladje od mene i onda me jos vise stid. :D
mrtva kokoš

#4 Re: Cjenkanje u buticima

Post by mrtva kokoš »

sto si tako stara, da nisi bilo bi popusta :P
otherside

#5 Re: Cjenkanje u buticima

Post by otherside »

ma moze se svugdje cjenjkati...
u onoj wannabe Maxmara radnji u ferhadiji, cojek mi u mene zabegenisao nako odijelo, cijena 1200 KM :shock:
kad mu rekose cijenu ja se vec lagano okrenula u smjeru vrata, kontam ide i on za mnom kad u slijedecoj sekundi cujem kako pita: koliko bi mi dali popusta?
meni lijepo ne bi dobro, malo me stid a kontam kakav ba popust, jedino da ti popusti malo krvi na tu cijenu :D
helem, dogovorise se oni da prodavac vidi s gazdom... ovaj moj se naklatio, isao jos par puta, ostavio dojam ogromne zainteresovanosti :D i da skratim pricu, dobi on odijelo za 800 KM.
e sad, pitanje je koja mu je bila nabavna cijena kad ga prodadose za 400 KM nize od navedene :roll:
_amy_

#6 Re: Cjenkanje u buticima

Post by _amy_ »

Najgore sto se moze desiti jeste da kazu da nema popusta, ali probaj...Svi prodavci imaju popust u radnji u kojoj rade, pa ko zna ako im se svidis mozda ti daju svoj popust (ovo je moja prijateljica uradila, svidio joj se neki par koji je dosao u prodavnici u kojoj radi i on im sama ponudila svoj popust). Good luck :)
Not My Idea

#7 Re: Cjenkanje u buticima

Post by Not My Idea »

otherside wrote:ma moze se svugdje cjenjkati...
u onoj wannabe Maxmara radnji u ferhadiji, cojek mi u mene zabegenisao nako odijelo, cijena 1200 KM :shock:
kad mu rekose cijenu ja se vec lagano okrenula u smjeru vrata, kontam ide i on za mnom kad u slijedecoj sekundi cujem kako pita: koliko bi mi dali popusta?
meni lijepo ne bi dobro, malo me stid a kontam kakav ba popust, jedino da ti popusti malo krvi na tu cijenu :D
helem, dogovorise se oni da prodavac vidi s gazdom... ovaj moj se naklatio, isao jos par puta, ostavio dojam ogromne zainteresovanosti :D i da skratim pricu, dobi on odijelo za 800 KM.
e sad, pitanje je koja mu je bila nabavna cijena kad ga prodadose za 400 KM nize od navedene :roll:
Fakat. :-)
AL boli ga briga, on je dobio odijelo. Good for him. And good for you. :mrgreen:
_amy_ wrote:Najgore sto se moze desiti jeste da kazu da nema popusta, ali probaj...Svi prodavci imaju popust u radnji u kojoj rade, pa ko zna ako im se svidis mozda ti daju svoj popust (ovo je moja prijateljica uradila, svidio joj se neki par koji je dosao u prodavnici u kojoj radi i on im sama ponudila svoj popust). Good luck :)
Onda cu se udvazhit i pitat. :) Hvala.

Inace, mislim da je vani ovo najnormalnija pojava samo je kod nas sramota il sta li vec.
Mislim da tome doprinosi i stav prodavachica (posebno mladjih) koji te pogledaju kao da prosish.

@kokoshko, ni jedne. :mrgreen:
rookfash

#8 Re: Cjenkanje u buticima

Post by rookfash »

ja tako kupio kosulju od 125KM za 70tak u sred saraj'va...bila 125, pa neko snizenje i spustili na 95KM, iz cirkusa pitao koliko sad na ovu cijenu imam popusta, ša-šu, malo šarmirao prodavačice i snize mi jos 20tak kermi :)
tako da - pitaj!
easy

#9 Re: Cjenkanje u buticima

Post by easy »

Not My Idea wrote:Konkretno u ovom butiku rade dvije cure koje su mladje od mene i onda me jos vise stid. :D
Ako one ne mogu dat popusta, mogu pitati gazdu. A zna se necesto desiti, da gazda ili gazdarica definise svojim radnicima koliko smiju u startu dati popusta.

U svakom slucaju, najgore sto ti se moze desiti je da ne dobijes popust ;)
Post Reply