Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Altheda

#276 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Altheda »

Istina. Ni sama ne odobravam razlike tih gulikoža, no uvijek će se naći ljudi koji će to kupiti, tako da u principu oni zarađuju na onim naivnim ili lijenim kojima se ne da da malo istraže o tome. Sama ne bih kupila prije nego dobro provjerim o čemu se radi.

Zaista, smiješno je davati 100 KM ili više za kineske cipele.
Sve u vezi shippinga je vrlo nesigurno, osim što sporo stiže ako se ide Hong Kong Postom, često zna i da ne stigne, sama pošiljka košta više nego proizvod, tako je ću radije ovdje platiti malo više i biti sigurna u kvalitet, nego...
Ipak, pohvala mnogim stranicama, kao što su Amazon i eBay, a i Deal Extreme koji, slagaću, imaju male cijene shippinga ili nemaju nikakve.

Naša carina... :) Nije za ovu temu, ali definitivno ne rade po zakonu. Uvjerila sam se u to mnooooogoooo puta.
surajaa

#277 Re: Cipelice, cipelice..

Post by surajaa »

Altheda wrote:Istina. Ni sama ne odobravam razlike tih gulikoža, no uvijek će se naći ljudi koji će to kupiti, tako da u principu oni zarađuju na onim naivnim ili lijenim kojima se ne da da malo istraže o tome. Sama ne bih kupila prije nego dobro provjerim o čemu se radi.

Zaista, smiješno je davati 100 KM ili više za kineske cipele.
Sve u vezi shippinga je vrlo nesigurno, osim što sporo stiže ako se ide Hong Kong Postom, često zna i da ne stigne, sama pošiljka košta više nego proizvod, tako je ću radije ovdje platiti malo više i biti sigurna u kvalitet, nego...
Ipak, pohvala mnogim stranicama, kao što su Amazon i eBay, a i Deal Extreme koji, slagaću, imaju male cijene shippinga ili nemaju nikakve.

Naša carina... :) Nije za ovu temu, ali definitivno ne rade po zakonu. Uvjerila sam se u to mnooooogoooo puta.
:thumbup:
Obzirom da imas iskustva s online kupovinom, da li bi mogla da mi preporucis neku stranicu koja ima dobru ponudu svadbenih cipela (ne kineskih,naravno :D ) Da li se mozda moze nesto naci na ovim stranicama koje si vec pobrojala, ako znas???

Kod nas je ponuda uzasna, a ja bih voljela kupiti nesto lijepo i kvalitetno
Gospoda Ministarka

#278 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Gospoda Ministarka »

because_of_you wrote:Sve navedeno koje omogućuje materijalnu korist :D :lol:

Valja obezbijediti novac za sminku,a?
alica.k

#279 Re: Cipelice, cipelice..

Post by alica.k »

Altheda wrote:Zapravo te cipele ne koštaju 13 dolara, npr. koštaju ako si u Kini, ali shipping podupla, čak utrostruči cijenu, posebno ako naručuješ preko Fedex-a ili DHL-a, na kraju te cipele koštaju lijepih 60-70 dolara. :)
Znam, evo sad gledala, registrovala se samo da to provjerim. Tako da ako neka djevojka to zaista naručuje po tim cijenama, mora i ona nekome naplatiti taj shipping, ta gdje bi njena zarada bila... :)
Nedajte da vas zavara tih 13 dolara. Bluza od neka 4 dolara na kraju izađe nekih 26 dolara.
Ne isplati se svakako, a i nije neki kvalitet.

Sirano, Otoka majka za ovu vrstu robe, ko kupuje.
na cipele od 10 dolara, postarina izadje 28 dolara. znaci 38 dolara, kad se prebaci u KM je oko 55KM. znaci ta cura ako ih proda za 100KM ona je dobra 45KM na tome, sto je skoro 100% zarada!
a obuca je skroz nekvalitetna i jos je pogresno predstavljena kao da je iz evrope i slicno..
tebi je to ok?

mene to pravo ljuti, zato sto danas haman svak moze otici u banku i izvaditi debitnu karticu i platiti sam sebi ovo. znaci ona ocekuje da ce neko biti debil i da to nece znati.
because_of_you

#280 Re: Cipelice, cipelice..

Post by because_of_you »

Gospoda Ministarka wrote:
because_of_you wrote:Sve navedeno koje omogućuje materijalnu korist :D :lol:

Valja obezbijediti novac za sminku,a?

Dobra sam ja kakvih ima na temi :D Plus koristim skoro pa samo Essence proizvode 8-)

I nemam šta prodavati , samo bih gledala tuđe ponude :D
♥ Julianna ♥

#281 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ♥ Julianna ♥ »

@alica - vjerovatno plati carinu i PDV, tako da sumnjam u 100% tnu zaradu.
Ali jedno je sigurno, ponuditi ovaj bofl za 100 KM je bezobrazno.
Lounge Act

#282 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Lounge Act »

mene nervira sto nasa obuca, sve originali adidas, converse...a sta god uzmes made in china :roll: ne bi im bila skupa radna snaga ni da su u bosni pravili tvornice :lol:
Altheda

#283 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Altheda »

alica.k wrote:
Altheda wrote:Zapravo te cipele ne koštaju 13 dolara, npr. koštaju ako si u Kini, ali shipping podupla, čak utrostruči cijenu, posebno ako naručuješ preko Fedex-a ili DHL-a, na kraju te cipele koštaju lijepih 60-70 dolara. :)
Znam, evo sad gledala, registrovala se samo da to provjerim. Tako da ako neka djevojka to zaista naručuje po tim cijenama, mora i ona nekome naplatiti taj shipping, ta gdje bi njena zarada bila... :)
Nedajte da vas zavara tih 13 dolara. Bluza od neka 4 dolara na kraju izađe nekih 26 dolara.
Ne isplati se svakako, a i nije neki kvalitet.

Sirano, Otoka majka za ovu vrstu robe, ko kupuje.
na cipele od 10 dolara, postarina izadje 28 dolara. znaci 38 dolara, kad se prebaci u KM je oko 55KM. znaci ta cura ako ih proda za 100KM ona je dobra 45KM na tome, sto je skoro 100% zarada!
a obuca je skroz nekvalitetna i jos je pogresno predstavljena kao da je iz evrope i slicno..
tebi je to ok?

mene to pravo ljuti, zato sto danas haman svak moze otici u banku i izvaditi debitnu karticu i platiti sam sebi ovo. znaci ona ocekuje da ce neko biti debil i da to nece znati.
Gdje sam ja rekla da je meni to ok? Mislim da sam u par navrata rekla da nije. :)
To što je djevojka snalažljiva i što su njena ciljana skupina kupaca naivčine, nije njen problem, nego njena dobit. :)
Ako ćemo glumiti moralne vertikale, onda naravno da nije ok, ali pošto danas manje-više svi rade sve da bi došli do novca, ja nisam niko da njoj popujem. Jednostavno neću kupiti od nje. :)

Očigledno ima osoba koje ne vade debitne kartice iz ovih ili onih razloga. Od nje mahom kupuju maloljetnice koje zavise od roditelja. Svaka krpa nađe svoju zakrpu. Nisu svi kupci zaposleni, punoljetni ili kakvi već sa mogućnošću vađenja debitnih kartica. Nije sve crno i bijelo.

Ipak, nisam rekla da odobravam toliko podizanje cijena za tako nekvalitetnu robu i iza toga stojim.
Last edited by Altheda on 28/02/2011 12:26, edited 1 time in total.
Altheda

#284 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Altheda »

Eto Surajaa, dobila si bolji odgovor nego što bih ti ja dala. :D
Pogledaj i na eBay UK, možda i tamo nađeš nešto.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#285 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ladyblue18 »

alemaa wrote:U ove sam se zaljubila ...samo da budem pozvana na neku svadbu i moje su :D
Image
Image
:shock: zasto ovako nesto nema u Sa :x :x :x :cry:
Gospoda Ministarka

#286 Re: Cipelice, cipelice..

Altheda wrote:To što je djevojka snalažljiva i što su njena ciljana skupina kupaca naivčine, nije njen problem, nego njena dobit.
Ako ćemo glumiti moralne vertikale, onda naravno da nije ok, ali pošto danas manje-više svi rade sve da bi došli do novca, ja nisam niko da njoj popujem. Jednostavno neću kupiti od nje.
Nista manji marzu ne drze ni ostali prodavaci, sad je samo pitanje da li si spreman za PVC loseg kvaliteta i izrade dati 100 KM.
ladyblue18

#287 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ladyblue18 »

alemaa wrote:Ja sam predprosle godine slicne vidjela u BATI u Wisi al mislim cijena im je bila sitnica 275KM :-) :-) :x
Jah, aha... :-) nisu oni normalni :lol:
alica.k

#288 Re: Cipelice, cipelice..

Post by alica.k »

alemaa wrote:U ove sam se zaljubila ...samo da budem pozvana na neku svadbu i moje su :D
Image
oj, slatke su.
inace, ja stalno narucujem s asosa (postar me blago receno mrzi), i svaki put sam odusevljena zato sto za te pare ovdje ne mozes nista kvalitetno kupiti. kupila sam jedne pantole, nanosala ih se ko nijednih, i jos uvijek izgledaju relativno novo, a platila ih nekih 30tak KM.

i cipele su im kvalitetne, moja sestra je cipeloholik i ima milion pari njihovih cipela. sve su dobre kvalitete. jedne kozne cizmice je kupila na onom proslom velikom mid season sale za 10 eura...prava koza.
a vjecito imaju i nekih kodova za popust 10%, ponekad 15% a kad im nadodje bude i 20%.

pored asosa, ja sam skroz odustala da ista kupujem kod nas.
because_of_you

#289 Re: Cipelice, cipelice..

Post by because_of_you »

Alica, kako ide to sa kupovinom online? :zoka: Šta je potrebno? (nemam paypal acc, nit imam pojma šta o tome..)
alica.k

#290 Re: Cipelice, cipelice..

Post by alica.k »

izvadis debitnu visa electron karticu (moja je iz rf banke, al me nervira jer kad uplatim pare moram cekat 2 sata dok legnu, pa sad trazim u kojoj banci odma legnu na racun). napravis paypal acct i povezes sa karticom, i onda je verifikujes.

na asosu platis paypalom i to je sva mudrost :D.
because_of_you

#291 Re: Cipelice, cipelice..

Post by because_of_you »

I ja imam debitnu od RF, znači prvo registracija na paypal, pa onda verifikacija.. Jel to šta trebam u banku? :-) Ja se bojim da mi ne uzmu koju feningu :? :D
alica.k

#292 Re: Cipelice, cipelice..

Post by alica.k »

znaci upises karticu na paypal i onda je verifikujes.
oni ti skinu neki iznos sa kartice, i ti onda odes u banku i trazis izvjestaj (il ga sama isprintas na onom fazonu onaj aparat sto ima nekakav sad u rf bankama). na izvjestaju ti pise koliko su ti skinuli i neki odredjeni kod na transakciji. ti onda odes na paypal stranicu i upises taj kod i oni ti vrate taj iznos na karticu sto su skinuli.
znaci, skinuce ti ali ce ti i vratiti nakon sto to verifikujes.
Gospoda Ministarka

#293 Re: Cipelice, cipelice..

A moze li se prosto platiti karticom na asosu?
alica.k

#294 Re: Cipelice, cipelice..

Post by alica.k »

moze al ja ne volim :D ostanu ti informacije na accountu, osim ako ih ne izbrises, a ako ih izbrises, sljedeci put ih ponovo moras dodati.

al moze.
Gospoda Ministarka

#295 Re: Cipelice, cipelice..

alica.k wrote:moze al ja ne volim :D ostanu ti informacije na accountu, osim ako ih ne izbrises, a ako ih izbrises, sljedeci put ih ponovo moras dodati.

al moze.
Hvala.
Ma ko ce se peglati.
vjesticanametli

#296 Re: Cipelice, cipelice..

Post by vjesticanametli »

jel 3 nas 36 broj cipIlica :D da idem pecati :lol: gdje ce vam dusa s ovom temom :D ovo za karticu i placanje cete mi morati nacrtati :mrgreen:
vjesticanametli

#297 Re: Cipelice, cipelice..

da ti se tastatura pozlati :mrgreen: koji je moj broj tamo ........... je li 3 :? ovdje je 36
ladyblue18

#298 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ladyblue18 »

vjesticanametli wrote:da ti se tastatura pozlati :mrgreen: koji je moj broj tamo ........... je li 3 :? ovdje je 36
Better Man je to nekidan fino objasnio http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p5269298 :D
vjesticanametli

#299 Re: Cipelice, cipelice..

e vala dbg nasle koje cipele poželite za ĐŽ
lady trazila sam temu pa nisam nasla i zato sam smarala
znaci nosim broj 3 :mrgreen: e odo pecat cipele :D hvala zene :)
alica.k

#300 Re: Cipelice, cipelice..

Post by alica.k »

vjesticanametli wrote:jel 3 nas 36 broj cipIlica :D da idem pecati :lol: gdje ce vam dusa s ovom temom :D ovo za karticu i placanje cete mi morati nacrtati :mrgreen:
jap :D
alemaa wrote:mOre al moras imat na racunu il kreditna kartica...mada ja najvOlem paypal
i sa paypalom moras imat na racunu, ne mozes trositi pare koje nemas...

evo malkice kodova pa probavajte koji prodje. kod se upisuje na checkoutu (pise NUS or discount code nesto...)

INCORRECT21SWS - ovaj mi je prosao preksinoc
FAULTYF21SWS - a ovaj prije jedno 2-3 dana
INCOMPLETEF21SWS - ovaj je stariji al mozda prodje :S

dostava je trenutno besplatna.

oba su za 10% popusta. mozda da otvorim asos temu da ne spamam ovu sa kodovima i slicno?
Post Reply