Muskarci (vecina) i modaBetter Man wrote:Samo budale slijepo prate modu i nose ono što im razni prodavači i prodavačice magle serviraju. Sve priče oko toga šta je moderno ove sezone, a šta nije je čista glupost za naivne budale od kojih se želi izmusti novac. Treba da nosite ono što se vama sviđa, a ne šta vam savjetuju modni kritičari i okolina. Kupite neke dobre ciple iskrcate veliku cifru (ako želite kvalitet) i dođu vam iduće sezone navedeni ublehaši i kažu te cipele nisu više u modi, već neke druge i vi sad trebate te u kantu za smeće i kupiti te druge koje su u modi. Ja imam svoj stil koji se sastoji u tome da nikog ne kopiram i da nosim ono što se meni sviđa i naravno uvijek gledam kad kupujem da kupim odgovarajuću veličinu. Kupiti cipele ili bilo koji drugi komad garderobe za broj manji ili veći samo zato što mi se svidja je čisti idiotizam. Dakle budite samo svoji i orginalni i ne kopirajte nikog.Michun wrote:ne znam koliko ti imas godina...ali moda se mijenja iz sezone u sezonu.Mis mekinjas wrote: pa meni je sve na špic ružno, ali Louboutin nema samo kritični špic salonke, i meni je dobar, ali recimo ovakav:
ja se prije 5 god nisam mogla zamisliti u uskim farmerkama ili u ne daj boze helankama koje su me podsjecale na '80. sad su mi uglavnom hlace uske i imam 5 pari helanki odn. onih debelih hlaca. a da ti ne kazem da prije 5 god nisam mogla zamisliti da uguram hlace u cizme.
sto se tice obuce...sad je manje vise sve moderno. i ravno i peta i spic i zaobljeno. u italiji prosle god sam vidjela koliko okruglih cipela sa petom (kupila 3 para) toliko i salonki sa spicom. tako da...necu reci da nisi u pravu ali za 10ak ili manje god cemo opet sve u spic.
Meni je drago da ti imas izrazeno misljenje o modi i cipelama.