Čega se sjećate iz djetinstva?
Moderator: anex
- Leverage
#176 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
SP 1994 u ratu. Posebno su mi u sjećanju ostale utakmica četvrtfinala Brazil - Holandija i finale Brazil - Italija.
- TAFKAP
#177 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
A herbariji, a igre država, gradova, rijeka, imena, ...karanana wrote:a skupljanje salavetica? a kesica secera sa vuckovim slikama?
- Leverage
#178 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
To se kod nas zvalo "gradova i sela". I uvijek problem nastane sa selima, da li neko selo postoji ili ne. Pa onda svađa.TAFKAP wrote:A herbariji, a igre država, gradova, rijeka, imena, ...karanana wrote:a skupljanje salavetica? a kesica secera sa vuckovim slikama?
Zato sam uvijek insistirao da se sela izbace.
- Loo
#179 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Malo smo temu odvukli u duh nostalgije ..a odmakli od vjerovatno prvobitne " teme" ali jbg..meni su ove budalestine prva asocijacija na djetinjstvo
Pored toga..sjecanja na nas izlazak vani i druzenja
Nisi nas mogao utjerati u kucu
Aberecke abertude..izmedju dvije vatre..ona " kako se zvala" !? ( godine jbg
).. Kad se podjelimo u dva tabora..sakrijes nesto, al ostavljas znakove ..
Bez mobitela i neta ..
Pored toga..sjecanja na nas izlazak vani i druzenja
Aberecke abertude..izmedju dvije vatre..ona " kako se zvala" !? ( godine jbg
Bez mobitela i neta ..
- Leverage
#180 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Kantar.
Nagaziš konzervu da se spljošti, nacrta se kvadrat (pika), brojalica neka kiselica kisi ti za mene nisi, ko ispadne je kantar, jedan od ostalih raspali "kantu" (konzervu) nogom, ostali se razbježe, kantar ide po kantu i stavlja je u kvadrat i igra počinje.
Kad kantar vidi nekog stupasi ga u taj kvadrat sve dok ih ne stupasi sve. Prvi koji je stupašen je novi kantar.
Al ako neko raspali "kantu" prije nego što ga stupasi kantar, onda su svi ponovo slobodni da bježe. I zato je bilo zanimljivije od žmire.
Nagaziš konzervu da se spljošti, nacrta se kvadrat (pika), brojalica neka kiselica kisi ti za mene nisi, ko ispadne je kantar, jedan od ostalih raspali "kantu" (konzervu) nogom, ostali se razbježe, kantar ide po kantu i stavlja je u kvadrat i igra počinje.
Kad kantar vidi nekog stupasi ga u taj kvadrat sve dok ih ne stupasi sve. Prvi koji je stupašen je novi kantar.
Al ako neko raspali "kantu" prije nego što ga stupasi kantar, onda su svi ponovo slobodni da bježe. I zato je bilo zanimljivije od žmire.
- Mis mekinjas
#181 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Kod nas se ta igra zvala Limun i po narandze.Loo wrote:Kad se podjelimo u dva tabora..sakrijes nesto, al ostavljas znakove ..![]()
Bez mobitela i neta ..
Nikakve veze naziv sa igrom nema.
- Mis mekinjas
#183 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Doduse vjerovatniji je naziv Limuna i narandze. Otkud nama ovo “po” ptice znaju.Loo wrote:![]()
![]()
- Loo
#184 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Limun i narandze
I ja gledam
I ja gledam
- Boemica
#185 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Prodavnice u Lužanima gdje su se salvetice prodavale na komad za 10, 20 i 30kf.
Igranje gradova sa roditeljima i kako me je otac puštao da pobjedim.
Igranje šaha sa ocem i kako me nije puštao da pobjedim u šahu.
Bolnice
i ukusa jabuka pečenih u rerni.
Igranje gradova sa roditeljima i kako me je otac puštao da pobjedim.
Igranje šaha sa ocem i kako me nije puštao da pobjedim u šahu.
Bolnice
- biggrin
#186 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
S obzirom na to koliko su te po vlastitom priznanju tukli, ne mogu reći da me iznenađuje citirana konstatacijaLoo wrote:....
...
MAx Headroom, prvi video rekorderi i videoteke, bmx i pony, brosovke, one nekakve crne školske torbe što su sve žene morale imati..nešta sa J
- Loo
#187 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Nedovoljno.
I nisU me tukli
Tukla me
Ruke joj se pozlatile
Torba znam kako je izgledala ali naziva
A spitfajerka?
Last edited by Loo on 12/12/2018 00:01, edited 1 time in total.
- Leverage
#188 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Bio je ženski školski ruksak od nekog materijala k'o hasura za plažu. I ženske hlače bez dugmeta na šnjiranje sa strane. Krajem prošlog i početkom ovog milenija.
Ovo dvoje su imale sve ili skoro sve djevojčice.
Ovo dvoje su imale sve ili skoro sve djevojčice.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#189 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Sebastian?biggrin wrote:S obzirom na to koliko su te po vlastitom priznanju tukli, ne mogu reći da me iznenađuje citirana konstatacijaLoo wrote:....
...![]()
MAx Headroom, prvi video rekorderi i videoteke, bmx i pony, brosovke, one nekakve crne školske torbe što su sve žene morale imati..nešta sa J
- biggrin
#190 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
plain vanilla wrote:Sebastian?biggrin wrote:S obzirom na to koliko su te po vlastitom priznanju tukli, ne mogu reći da me iznenađuje citirana konstatacijaLoo wrote:....
...![]()
- Leverage
#191 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Zamisli da je J na prvom mjestu.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#192 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
biggrin wrote:
to je ta sebastiJen ...eto ima j
- JanuaryJones
#193 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Sebastian torbe i cipele kod Edeplain vanilla wrote:biggrin wrote:
to je ta sebastiJen ...eto ima j
![]()
- dale cooper
#195 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Robna kuća Tuzlanka, prizemlje, ulaz od hemijske škole. Bila je prodavnica ploča i kaseta odmah tu do ulaza. Tu sam kupio
svoju prvu ploču, MJ-ov Bad album.
- duminjo
#196 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Otišla mama kod strine a Buraz i ja kuci sami. Malo kasnije ide Buraz kod strine i kaže "Mama Mama, braco opet oborio sve haljine i osovo Boga". Imo ja 3-4 godine.
Drugi-treci razred, Ušo ucitelj u WC. WC bio neki vanjski ko garaza. Drug i ja gadjali mali prozor nekim kamenjem, od zajebancije. Ucitelj završio u bolnici.
Prvi poljubac sa jednom ilhanom. Poljubimo se i sudarimo zubima. A prije toga, cijelo popodne vjezbo na ogledalu. Drugi put je poljubim bez sudaranja zuba, stavim joj svoju lijevu ruku na njen desni kuk i taman krenem rukom prema dole, uleti komsinica u kucu. Donijela mlijeko. Jeblo je mlijeko.
Sjecam se da sam prve intimnije odnose imo na jednom narodnom tefericu u nekom selu kod olova. Odvela me u neki sumarak.
Buraz od mene Stariji 4 godine i Normalno jaci. Redovno me klepo. Navio ja jednu noc Alarm u tri iza ponoci. Probudio se, uzeo oklagiju i oklagijom ga na spavanju iznenadim.
Svaka cokolada se dijelila tacno na pola. Ja svoju mahnem za 5 min a Buraz svoju po dva Sata gusla. Nikad mi nije dao Jos jednu kocku.
Prvi biciklo (zeleni poni) dobio kad sam završio prvi razred odlicnim. Treci dan sletim sa biciklom sa mosta u rijeku. Nije mi bilo žao mene što sam se polomio. Poni je bio unisten. Nikad nisam plako ko tad.
Sjecam se jedne igracke. Crveni mali sleper. Poslala tetka tad uz njemačke. Bio Sam glavni i poslije 25 godina tacno Mi je slika u glavi od tog autica.
Bio Sam jedan od boljih u klikerima. Tolko sam ih imo da mi je svaka trenerka spadala.
Prva simpatija. Ima sestru bliznakinju.. Nesto smo se ko druzili i setali ali me nije bas jebavala.
Nagovarala me majka da upisem medresu, nisam htio. Zovnula hodju da me nagovori. Ja mu reko kako nisam budala da svaki dan perem noge pet puta. Odustali su od medrese.
Doso kuci iz skole sav krvav. Drugi, treci razred. Puta majka sta mi je. Ja reko "probo sa stanice doci kuci zmireci i udarim u amidjin kamion"
Jebiga.. Ima svega
Drugi-treci razred, Ušo ucitelj u WC. WC bio neki vanjski ko garaza. Drug i ja gadjali mali prozor nekim kamenjem, od zajebancije. Ucitelj završio u bolnici.
Prvi poljubac sa jednom ilhanom. Poljubimo se i sudarimo zubima. A prije toga, cijelo popodne vjezbo na ogledalu. Drugi put je poljubim bez sudaranja zuba, stavim joj svoju lijevu ruku na njen desni kuk i taman krenem rukom prema dole, uleti komsinica u kucu. Donijela mlijeko. Jeblo je mlijeko.
Sjecam se da sam prve intimnije odnose imo na jednom narodnom tefericu u nekom selu kod olova. Odvela me u neki sumarak.
Buraz od mene Stariji 4 godine i Normalno jaci. Redovno me klepo. Navio ja jednu noc Alarm u tri iza ponoci. Probudio se, uzeo oklagiju i oklagijom ga na spavanju iznenadim.
Svaka cokolada se dijelila tacno na pola. Ja svoju mahnem za 5 min a Buraz svoju po dva Sata gusla. Nikad mi nije dao Jos jednu kocku.
Prvi biciklo (zeleni poni) dobio kad sam završio prvi razred odlicnim. Treci dan sletim sa biciklom sa mosta u rijeku. Nije mi bilo žao mene što sam se polomio. Poni je bio unisten. Nikad nisam plako ko tad.
Sjecam se jedne igracke. Crveni mali sleper. Poslala tetka tad uz njemačke. Bio Sam glavni i poslije 25 godina tacno Mi je slika u glavi od tog autica.
Bio Sam jedan od boljih u klikerima. Tolko sam ih imo da mi je svaka trenerka spadala.
Prva simpatija. Ima sestru bliznakinju.. Nesto smo se ko druzili i setali ali me nije bas jebavala.
Nagovarala me majka da upisem medresu, nisam htio. Zovnula hodju da me nagovori. Ja mu reko kako nisam budala da svaki dan perem noge pet puta. Odustali su od medrese.
Doso kuci iz skole sav krvav. Drugi, treci razred. Puta majka sta mi je. Ja reko "probo sa stanice doci kuci zmireci i udarim u amidjin kamion"
Jebiga.. Ima svega
- Leverage
#197 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
dale cooper wrote:Robna kuća Tuzlanka, prizemlje, ulaz od hemijske škole. Bila je prodavnica ploča i kaseta odmah tu do ulaza. Tu sam kupio
Tada jednostavno nisam mogao da shvatim one koji su mogli da prođu pored prodavnice kaseta i ploča bez da upadljivo bulje u to svjetsko čudo.
A onda odu da gledaju neku robu il' tako nešto bezveze.
To sam tek shvatio kad sam k znanju primio činjenicu da postoje različiti ukusi. Do tad su se stvari dijelile na dvije osnovne grupe - super i bezveze.
- dale cooper
#198 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Neke rano uhvati ta "bubica" i više nikada ne pušta. Ja sam imao oca koji mi je znao prenijeti tu ljubav prema muzici i svemu što je povezanoLeverage wrote:dale cooper wrote:Robna kuća Tuzlanka, prizemlje, ulaz od hemijske škole. Bila je prodavnica ploča i kaseta odmah tu do ulaza. Tu sam kupio
svoju prvu ploču, MJ-ov Bad album.![]()
Tada jednostavno nisam mogao da shvatim one koji su mogli da prođu pored prodavnice kaseta i ploča bez da upadljivo bulje u to svjetsko čudo.
A onda odu da gledaju neku robu il' tako nešto bezveze.![]()
To sam tek shvatio kad sam k znanju primio činjenicu da postoje različiti ukusi. Do tad su se stvari dijelile na dvije osnovne grupe - super i bezveze.
sa time.
- Loo
#199 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Kad prestaje djetinjstvo?
Prvom spoznajom da ne postoji deda mraz ili prvom bubuljicom?

Prvom spoznajom da ne postoji deda mraz ili prvom bubuljicom?
- Leverage
#200 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Ista stvar
Ali generalno sva tadašnja čuda tehnike, videorekorderi, linije, televizori, sve je to bilo tako bolje i zanimljivije od robe, tepiha, sećija, stolova i suđa
A Sony je bio (i ostao) zakletva, kad vidim kod nekog bilo šta marke Sony buljim u to sve dok me mati il' otac ne izvuku iz kuće
Ali generalno sva tadašnja čuda tehnike, videorekorderi, linije, televizori, sve je to bilo tako bolje i zanimljivije od robe, tepiha, sećija, stolova i suđa
A Sony je bio (i ostao) zakletva, kad vidim kod nekog bilo šta marke Sony buljim u to sve dok me mati il' otac ne izvuku iz kuće