Bokal za filtriranje vode

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
P308

#1 Bokal za filtriranje vode

Post by P308 »

Volio bih da cujem vasa iskustva, koji bokal kupiti i da li ste zadovoljni funkcijom koju bokal obavlja tj. ima li razlike i da li zaista djeluje?
Razmisljam o kupovini vec duze vremena a posebno sada kada vise nismo sigurno kakvu vodu pijemo, pa bih volio cuti vasa razmisljanja. :)
TDK-90

#2 Re: Bokal za filtriranje vode

Post by TDK-90 »

Ja sam koristio Brita bokal prve generacije, onaj duguljasti filter.
Ono sto je sigurno kamenca u kuhalu za vodu nije bilo, ukus vode solidan, dobar Ok
Filter tj. patrona je bila max 3 mjeseca, jedna osoba s tim sto je kvalitet popustao polako ali sigurno nakon 2 mjeseca, ali je jos "drzao" 30-ak dana solidno za kuhalo vode
P308

#3 Re: Bokal za filtriranje vode

Post by P308 »

Hvala TDK :thumbup:
Znaci generalno gledajuci, zadovoljan si?
TDK-90

#4 Re: Bokal za filtriranje vode

Post by TDK-90 »

Da zadovoljan sam, inace sam ga koristio u Njemackoj a voda iz vodovoda je bljutka i puna kamenca i sitnih kamencica valjda stare cijevi?
Filtrirana je bila solidnog okusa kada se ohladi u frizideru najbolje, i kako rekoh najbolje se vidi rezultat u kuhalu za vodu.
Patrone za Brita su poskupe, imaju i neke zamjenske ali nisam ih probao. Neki moji rodjaci su imali Zepter filter za vodu profesionalni ispod sudopera, voda onako srednje ukusna - kamenca nema nikako ALI kafa nista ne valja pa za kafu koriste ne filtriranu :lol:
Post Reply