boje
Moderator: anex
- manijak1
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Evo prijedlog glumo:
Lijevi zid:

desni zid:

ostalo kasnije
Lijevi zid:
desni zid:

ostalo kasnije
- horns&drums
Evo, ovo stavi u hodnik da musterije imaju nesto citati dok cekaju na red
p.s. ubacicu i za kameta nesto

p.s. ubacicu i za kameta nesto

- horns&drums
Evo kamicak, vezbaj

-
Glumica
naravno naravno... za kameta ide nesto baska...
manijak, htjela sam i ja plavo.... ali previse smiruje...
tako da ce biti neka jasna zuta boja... ustvari zuto-narandzasta... treba mi nesto vedro za teretanu... sto zraci energijom itd. itd...
i naravno biti ce i elemenata... hm, zna se, zelene boje
helem to sve tek na proljece imam previse obaveza na faxu... moram to zavrsiti do kraja godine...
manijak, htjela sam i ja plavo.... ali previse smiruje...
tako da ce biti neka jasna zuta boja... ustvari zuto-narandzasta... treba mi nesto vedro za teretanu... sto zraci energijom itd. itd...
i naravno biti ce i elemenata... hm, zna se, zelene boje
helem to sve tek na proljece imam previse obaveza na faxu... moram to zavrsiti do kraja godine...
- manijak1
-
margareta
Prelijepa komozicija,
ja bih samo dugu
Sječaš li se "Hajdi"?
Niti jednu čistu boju iz duginog spektra ne volim - samostalnu, ali kompozicija duginih boja ulijva mi najljepšu notu u harmoniji mrtve i žive prirode...
Ko li si ti "Fair Life ?
"Maestro"
Intezivno sam na forumu i da nije tebe bio bi slika bez kontrasta, samo nešto krči, zuji, lupa, krha i ništa.....
Dominira samo jedna gluha i nijema nijansa bez izraza i smisla.
Nevjerovatno je koliko ničega najviše i skoro jedino da ima.
Sječaš li se "Hajdi"?
Niti jednu čistu boju iz duginog spektra ne volim - samostalnu, ali kompozicija duginih boja ulijva mi najljepšu notu u harmoniji mrtve i žive prirode...
Ko li si ti "Fair Life ?
"Maestro"
Intezivno sam na forumu i da nije tebe bio bi slika bez kontrasta, samo nešto krči, zuji, lupa, krha i ništa.....
Dominira samo jedna gluha i nijema nijansa bez izraza i smisla.
Nevjerovatno je koliko ničega najviše i skoro jedino da ima.
Last edited by margareta on 11/09/2004 12:45, edited 1 time in total.
- Fair Life
Neke stvari kod tebe ne razumijem pored svih mojih nastojanja. Margareta bez ljutnje: stani sa obe noge na zemlju ili poleti i ne spustaj se vise. Nastojis svojom pricom o sebi steci nekakvu reputaciju (moje vidjenje - kao "misteriozna Samaricanka") na osnovu koje bi se tvoji komentari, najcesce pomalo "razbacani" (konfuzni) shvatili ozbiljno u skladu sa tvojom namjerom da ih kao takve prezentiras, a onda odjednom na nekom drugom topicu svojim nesmotrenim komentarom poput ovoga iznad "idem se glupirati na politici" demantujes samu sebe i sve svoje nastojanje bacis jednim potezom niz vodu. Kao kad pomijesas malo istine sa zavidnom kolicinom lazi, pa onda sve to zajedno prodje kao jedna istina, doduse nejasna, ali ipak prihvatljiva.margareta wrote:Da , nepokretna djevojčica, sa željom da ozdravi, livda - dugin luk....
ne sječam se autora
idem se glupirati na politici
Sreca pa te ja nikad nisam sa pretjeranom ozbiljnocu citao, jer bih sad "grizao svoja jaja" zbog sopstvene ishitrenosti. Ovim si me natjerala da procitam naknadno sve tvoje postove, ili gotovo sve. Sta tu svega ima ili vise nema. Ima ili nema dosljednosti ili nedosljednosti. Tarapana. Kao smijeh kroz suze ... Uvijek kritika, uvijek uopsteno, a kao sve ti je poznato, svi lopovluci, svi pocinioci ... tralalala ... Takve stvari ispricaj nadleznima, na primjer tuzitelju ili Zlatku Mileticu ...
Znas onu: "Smij'o sam se da ne placem ..."
Nekako mi sve to kod tebe zvuci kao hinjeno "hiperbolisana" ozbiljnost, dok je istina na drugoj strani.
Idi se glupiraj na politici ! (I ne zaboravi koliko ozbiljno poslije ove tvoje recenice treba shvatiti komentare kojima "kao" raznosis (kritikujes) one koji se zaista "glupiraju politikom" i zbog kojih boli glava one koji su svoje glave uspjeli sacuvati unatoc njihovog "glupiranja politikom".
"Iskren" pozdrav
___
JOHANNA SPYRI je autorica price o Hajdi.

-
margareta
Fair Life
Nisam i ne znam hinjiti da jesam političarka , sve ali polititičarka nikada.
Politika je laž, a laž je svojstvena glupacima.
Zato ako si analitički , sa malo ozbiljnosti mogao prilično osjetiti moj kontroverzan stav u odnosu na SDA, jer istovremeno istoj stranci lijepim načast i ugled NIKADA cio , al' veliku količinu "prljavoga veša a da pri toma ništa nisam slagala. Paralelno se iz pozadine borim protiv svih (pa ako treba i tebe kog poštujem posebno), koji služeči se pouzdanim ili ne "izvorima" tračaju , kao veliki kritičari i još veči moralisti atakuju na meni dragoga rahmetli Aliju Izetbegovića. Znam da su moj i tvoj stav sušta suprotnost oko "toga" , ali tu po pitanju toga lika , ja sam jednostavno istinski slaba.
Na tom polju iskreno napadam lažne patriote koji su urlali na dženazi, a ja sam sjedila u kući sa porodicom i neču dalje
o sebi , jer ponekad je šutnja najsigurniji i najljepši dokaz istini.
Da znaš kolike okeane laži sam preplivala , koliko teško podnijela , da bih sad najradije da mi je 80 - 90 da živim god. godine istine.
Znam da zvučim kontraverzno al' u ovom perverznome svijetu , čast mi je biti kontraverzna.
Na kraju mog "glupiranja po politici, sigurno da ima zanemariv procenat
laži tj. nema ih nikako.
Ne volim i gnušam se na laži , lažni moral, lažnu bijedu, "patriotizam",
..........
Ne volim extremizme , hipernacionalizme (nacinalni interesi su os. element jedne NORMALNE države), ali kod nas za takav milje i tu strateguju još nisz sazreli uvjeti. Najviše i jedino bih voljela da SVI
BiH konačno prihvatimo kao jedinu nam domovinu. Boli me svaka laž
a laž je reči svima da su ugroženi u BiH osim Bh. Muslimani , koji se opet
uzajamno lažu i tako otvaraju prostor ostalim , pa se stvori konfuzija
"da se ne zna ni ko pije ni ko plača"
Srbi su prema sebi napravili jednu grešku kopajući jamu (s) drugima iskopali su je sebi a zbog "latinskog" jezika , čizme i mamuze SVI ćemo mi biti kremirani.
Sjeti se šta sam ti rekla o '80-im godinama i mojim "nebulozama".......
Ja se ne bojim , ALI treba da svi znamo jednu istinu da sve nas nadgleda
samo Jedan SUPERVIZOR, i zaista je MILOSTIV i zemlja je PREMILOSNA.
HVALA
Nisam i ne znam hinjiti da jesam političarka , sve ali polititičarka nikada.
Politika je laž, a laž je svojstvena glupacima.
Zato ako si analitički , sa malo ozbiljnosti mogao prilično osjetiti moj kontroverzan stav u odnosu na SDA, jer istovremeno istoj stranci lijepim načast i ugled NIKADA cio , al' veliku količinu "prljavoga veša a da pri toma ništa nisam slagala. Paralelno se iz pozadine borim protiv svih (pa ako treba i tebe kog poštujem posebno), koji služeči se pouzdanim ili ne "izvorima" tračaju , kao veliki kritičari i još veči moralisti atakuju na meni dragoga rahmetli Aliju Izetbegovića. Znam da su moj i tvoj stav sušta suprotnost oko "toga" , ali tu po pitanju toga lika , ja sam jednostavno istinski slaba.
Na tom polju iskreno napadam lažne patriote koji su urlali na dženazi, a ja sam sjedila u kući sa porodicom i neču dalje
o sebi , jer ponekad je šutnja najsigurniji i najljepši dokaz istini.
Da znaš kolike okeane laži sam preplivala , koliko teško podnijela , da bih sad najradije da mi je 80 - 90 da živim god. godine istine.
Znam da zvučim kontraverzno al' u ovom perverznome svijetu , čast mi je biti kontraverzna.
Na kraju mog "glupiranja po politici, sigurno da ima zanemariv procenat
laži tj. nema ih nikako.
Ne volim i gnušam se na laži , lažni moral, lažnu bijedu, "patriotizam",
..........
Ne volim extremizme , hipernacionalizme (nacinalni interesi su os. element jedne NORMALNE države), ali kod nas za takav milje i tu strateguju još nisz sazreli uvjeti. Najviše i jedino bih voljela da SVI
BiH konačno prihvatimo kao jedinu nam domovinu. Boli me svaka laž
a laž je reči svima da su ugroženi u BiH osim Bh. Muslimani , koji se opet
uzajamno lažu i tako otvaraju prostor ostalim , pa se stvori konfuzija
"da se ne zna ni ko pije ni ko plača"
Srbi su prema sebi napravili jednu grešku kopajući jamu (s) drugima iskopali su je sebi a zbog "latinskog" jezika , čizme i mamuze SVI ćemo mi biti kremirani.
Sjeti se šta sam ti rekla o '80-im godinama i mojim "nebulozama".......
Ja se ne bojim , ALI treba da svi znamo jednu istinu da sve nas nadgleda
samo Jedan SUPERVIZOR, i zaista je MILOSTIV i zemlja je PREMILOSNA.
HVALA