Elem, to me podstaklo da vas pitam, onako ofrlje, koja kafanska pjesma vam gali dusu, pa mozete i refren da postavite..bezze...slusam Tomicu Zdravkovica "Dugo , dugo zoru ranu cekam uzalud.."???
Bio sam pijanac.......
Moderator: anex
-
Tandzika
#1 Bio sam pijanac.......
Svratim ja sinoc u kafanicu (a gdje ce Tandzara drugo
), da vidim na tren meni neke drage ljude, medjutim od planiranih pola sata ostanem dva sata. Odjednom, prodjose neki ciguligu pored mene i onaj najmanji-najznacajniji...vidim nije Dzej...kad ono Sinan, sunce ti kalaisano, i narano, odvalila se smijati (valjda je imao koncert preksinoc, i opet veceras). Poce Siki a pjeva "Zajdi zajdi" kao da je rodjen u Skoplju
..Ja se i dalje keslam, pa fakat, sega mi..cu Sinan, (jos stao ispred mene i zbog "visinske razlike" pjeva mi na grudi
) nisam ni znala ko je on dok nisam dosla u ovu Cemeriku i dok me kafana nije privukla sebi 
Elem, to me podstaklo da vas pitam, onako ofrlje, koja kafanska pjesma vam gali dusu, pa mozete i refren da postavite..bezze...slusam Tomicu Zdravkovica "Dugo , dugo zoru ranu cekam uzalud.."???

-
tigris
zatvorite sve kafane nek se moja dusa smiri...me razbi svaki put......
eh ima jos jedan refren......sta cekas vise stariji si covek, prozivi bar ostatak svog zivota , tvoj dodir hocu necu bilo ciji...briga me sto si ti od mene stariji

eh ima jos jedan refren......sta cekas vise stariji si covek, prozivi bar ostatak svog zivota , tvoj dodir hocu necu bilo ciji...briga me sto si ti od mene stariji
-
Tandzika
A i ima i naravno Dzej dobrih stvari..
"Upalite za mnom svece kao da me nema, ionako dusa moja odavno je njena, puklo mi srce k'o da je os stakla, put do njenih usana je precica do pakla.." za mene najbolja...
I ne znam zasto, ali kako se sa nekim tipom raskantam u roku od sedmicu dana svaki od njih u kafani narucuje "Ugasila si me kao zadnju cigaretu...", pa me raja zeza kada me neko novi muva "Taj je kod tebe vec popusio"

"Upalite za mnom svece kao da me nema, ionako dusa moja odavno je njena, puklo mi srce k'o da je os stakla, put do njenih usana je precica do pakla.." za mene najbolja...
I ne znam zasto, ali kako se sa nekim tipom raskantam u roku od sedmicu dana svaki od njih u kafani narucuje "Ugasila si me kao zadnju cigaretu...", pa me raja zeza kada me neko novi muva "Taj je kod tebe vec popusio"
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
U kojoj kafani se svira sevdah&karasevdah? Gdje ja to mogu odvesti 50 Slovenaca-turista da slušaju karasevdah i sevdalinku? I Portugalci imaju karasevdah, ali sam zaboravio kako se zove.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Glupa si ko kurac 
- manijak1
Stvarno
kakve veze ovo ima sa Halidom Bešlićem