avio tema

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
luciferino

#1 avio tema

Post by luciferino »

Posto sam dobila razlicite informacije, ne preostaje mi nista drugo nego i da se ovdje javno raspitam. :-)
Pitanje za sve letace koji su letili iz Sa preko Atlantika, a imali su e-kartu ... kako tece check in proces? Kada dobijete boarding pass sa br. sjedista? Da li se na Sa aerodromu moze dobiti boarding pass za sve letove prilikom checkiranja (recimo da imaju 4 do krajnje destinacije)? Jeste li ikada ostali bez mjesta jer su prodali visak karata? Kako ste se snasli?

Nisam letila 10 godina, ne sjecam se kako je bilo, ne leti mi se i imam fobiju od elektronskih karata i greske u sistemu.
jefferson

#2 Re: avio tema

Post by jefferson »

luciferino wrote:Posto sam dobila razlicite informacije, ne preostaje mi nista drugo nego i da se ovdje javno raspitam. :-)
Pitanje za sve letace koji su letili iz Sa preko Atlantika, a imali su e-kartu ... kako tece check in proces? Kada dobijete boarding pass sa br. sjedista? Da li se na Sa aerodromu moze dobiti boarding pass za sve letove prilikom checkiranja (recimo da imaju 4 do krajnje destinacije)? Jeste li ikada ostali bez mjesta jer su prodali visak karata? Kako ste se snasli?

Nisam letila 10 godina, ne sjecam se kako je bilo, ne leti mi se i imam fobiju od elektronskih karata i greske u sistemu.
Dobit ces boarding pass sve do krajnje rute ako su avio kompanije uvezane u code sharing ili u grupu (npr. Star alliance).
Tako ako letis Lufthansom iz sarajeva, a onda Unitedom ili opet Lufthansom za ameriku gdje opet United preuzima ili US Airways onda ces dobiti boarding pass do kraja, jedino ako nije neki problem pa se moras cekirati ponovo u USA.
Mislim da neces imati problema.
Post Reply