Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nas jeste cetvero, ali mislim da je cetrdeset kila ajvara malo...previse za pojest u samo dva mjeseca
A priznajem da sam ja najveci ovisnik u grupi, doruckujem krisku ajvara, na poslu imam teglu ajvara, rucam sarmu sa malo ajvara, veceram sir i ajvar... i onda dodjem u goste, i pored svega ponudjenog, ja opet po ajvaru
Treca ljubav, uz tresanje, cokoladu, i kestenje za kraj
Apsolutno najsličniji domaćem ajvaru (do sada mi je to bio Vegafruitov). Dovoljno je otvoriti teglu i osjetiti miris da znate o čemu ljudi ovdje pričaju kad spominju Baš Ajver...
Meni je, međutim, malo pregust i...nekako silan... ne mogu zamislit' da bih mogla pola tegle odjednom pojesti. Ili jesti za svaki obrok. A, nije da nisam poguzija
Hvala formašima i forumašicama koji su ovu informaciju podijelili/e s nama.
E, onda uradiš ko ja Obzirom da imam svakakvih ajvara u frigidariumu, uzmem danas kašiku Vitaminkinog ajvara (ljuti) i kašiku Baš Ajvera. Zrno soli dodam (jer su mi oba nedovoljno slana, možda blagodareći pušenju) i izmješam...
I dobijem ukus ajavara koji ti ni Star Trek replikatori ne bi znali napravit
Odsad tu varijantu udaram.
arzuhal wrote:E, onda uradiš ko ja Obzirom da imam svakakvih ajvara u frigidariumu, uzmem danas kašiku Vitaminkinog ajvara (ljuti) i kašiku Baš Ajvera. Zrno soli dodam (jer su mi oba nedovoljno slana, možda blagodareći pušenju) i izmješam...
Star Trek replikatori...
Ma, ja mislim da je sreća (u nesreći) da je tako silan, pa ga ne mogu puno pojesti. Bolje da je ne probavam replikatorske varijante, da se bezze ne dovodim u iskušenje...
Inače volim manje slanu hranu (i gotovo neslano mi ne smeta), ali sam namjeravala napravit' "mučku kombinaciju" Ajvera i sira (tipa vlašićkog); mislim da sam to već jela. Al' sam mislila prethodno sir duže držat' u vodi, da izvuče sol... Moglo bi bit' dobro, a?
arzuhal wrote:E, onda uradiš ko ja Obzirom da imam svakakvih ajvara u frigidariumu, uzmem danas kašiku Vitaminkinog ajvara (ljuti) i kašiku Baš Ajvera. Zrno soli dodam (jer su mi oba nedovoljno slana, možda blagodareći pušenju) i izmješam...
Star Trek replikatori...
Ma, ja mislim da je sreća (u nesreći) da je tako silan, pa ga ne mogu puno pojesti. Bolje da je ne probavam replikatorske varijante, da se bezze ne dovodim u iskušenje...
Inače volim manje slanu hranu (i gotovo neslano mi ne smeta), ali sam namjeravala napravit' "mučku kombinaciju" Ajvera i sira (tipa vlašićkog); mislim da sam to već jela. Al' sam mislila prethodno sir duže držat' u vodi, da izvuče sol... Moglo bi bit' dobro, a?
Ti k'o jedan mi prijatelj u mene
Sve živo je pomiješao, meščini, otkrivajući nove okuse (a fakat ima naku gurmansku crtu) i ja sam to trpio dok nije jednom pomiješao kolu i bozu...Tad sam počeo da nekontrolisano plačem i ridam iz sveg glasa...
arzuhal wrote:Ti k'o jedan mi prijatelj u mene
Sve živo je pomiješao, meščini, otkrivajući nove okuse (a fakat ima naku gurmansku crtu) i ja sam to trpio dok nije jednom pomiješao kolu i bozu...Tad sam počeo da nekontrolisano plačem i ridam iz sveg glasa...
Pa nije... Ovo je samo sir i ajvar... Ajooooj...
Nego, jes ' ti to uopće prob'o? (mislim na vlašićki sir-ajvar kombinaciju)
arzuhal wrote:Ti k'o jedan mi prijatelj u mene
Pa nije... Ovo je samo sir i ajvar... Ajooooj...
Nego, jes ' ti to uopće prob'o? (mislim na vlašićki sir-ajvar kombinaciju)
Koliko se sjećam, probao jesam - al' baška sir, baška ajvar. Jel ti kontaš to izmješat u Nešto Jedno, pa jest?
Mislim, takvo potiranje suprotnosti i poništavanje metafizičkog dualiteta nije poznato još od Heideggera i Derride
arzuhal wrote:Koliko se sjećam, probao jesam - al' baška sir, baška ajvar. Jel ti kontaš to izmješat u Nešto Jedno, pa jest?
Mislim, takvo potiranje suprotnosti i poništavanje metafizičkog dualiteta nije poznato još od Heideggera i Derride
Jes'... U nešto jedno pomiješati.
Inače, kad jedem, ne filozofiram
Ako je dobro, sam daj...
arzuhal wrote:Koliko se sjećam, probao jesam - al' baška sir, baška ajvar. Jel ti kontaš to izmješat u Nešto Jedno, pa jest?
Jes'... U nešto jedno pomiješati.
Inače, kad jedem, ne filozofiram
Ako je dobro, sam daj...
Ne mogu ja to jarane, tamam da je zlatna...
Hoću da kažem - u dobroj mjeri spadam u one vizuelne (kada je hrana u pitanju), pa ako vidim nešta sumnjivo i nepoznato mi moždanoj datoteci, nemrem nikako...Pogotovo onaj gorko-slatki umak od lignji...
Ja danas popuših Baš 40 KM zbog Baš Ajvera Parkiram se na bus-stanici kod Hošeta, upalim sva četri (koliko sam samo puta tu stajao zbog onog bankomata) i uletim u market. I JOŠ NE NAĐEM ''BAŠ AJVAR'' , sve puklo. Izletim brzinski i ugledam Baš Muriju. ''Pa nisam minutu bio...'' -''Gospodine, mi smo već PET minuta ovdje...saobraćajnu i vozačku...''
Zbog parkinga, leleee...Da sam bar kupio ajvar, da imam šta hitit od huje...Al' prošlo me sabur
arzuhal wrote:Ja danas popuših Baš 40 KM zbog Baš Ajvera Parkiram se na bus-stanici kod Hošeta, upalim sva četri (koliko sam samo puta tu stajao zbog onog bankomata) i uletim u market. I JOŠ NE NAĐEM ''BAŠ AJVAR'' , sve puklo. Izletim brzinski i ugledam Baš Muriju. ''Pa nisam minutu bio...'' -''Gospodine, mi smo već PET minuta ovdje...saobraćajnu i vozačku...''
Zbog parkinga, leleee...Da sam bar kupio ajvar, da imam šta hitit od huje...Al' prošlo me sabur
popushi ti foru ajvarsku naletio si u pogreshan tren, inache tu mozesh viditi svakih par minuta da neko staje (najvishe radi bankomata), ali ochito da si baksuz danas
arzuhal wrote:Ja danas popuših Baš 40 KM zbog Baš Ajvera Parkiram se na bus-stanici kod Hošeta, upalim sva četri (koliko sam samo puta tu stajao zbog onog bankomata) i uletim u market. I JOŠ NE NAĐEM ''BAŠ AJVAR'' , sve puklo. Izletim brzinski i ugledam Baš Muriju. ''Pa nisam minutu bio...'' -''Gospodine, mi smo već PET minuta ovdje...saobraćajnu i vozačku...''
popushi ti foru ajvarsku naletio si u pogreshan tren, inache tu mozesh viditi svakih par minuta da neko staje (najvishe radi bankomata), ali ochito da si baksuz danas
Haman Nije da mi nije poznato da je to jedno od mjesta u gradu na kojem se najčešće parkira murija da lovi narod. Al' kontam: nema ih, a ja ću to brzo...
A-ha