Riskantno je sve osim sode, jer moze ti osteti zavrsnu obradu
Tesko je to sve ako drvo tako dugo stoji
Moderator: anex
...jedino sto pomaze je -neka mreza-Miss Moonlight wrote:Kako se rijesiti leptirica puna mi je kuhinja? Pobacala sam sve sto mi je bilo sumnjivo. Čim malo otvorim balkon po 10ak ih nadjem, ludiiiiim

Čitam tvoj komentar i ne kontam na kojoj sam temi jer i tebe povezujem sa slikama dobre hraneDori wrote:Promasena tema ili....?
Preblizu sudobar osjecaj wrote:Čitam tvoj komentar i ne kontam na kojoj sam temi jer i tebe povezujem sa slikama dobre hraneDori wrote:Promasena tema ili....?
shmizlica wrote:Ima li ko kakvu mudru kako da mi profercera rajfešlus na jakni? na izgled je sve ok, ne fali ni zubac, nit je šta puklo al ne sastavlja....probala malo kliještima patent stisnuti (to mi je znalo upaliti kod druge jakne) al ništa kožna jakna, baš mi šteta
ili sapun- i dio koji ne radi- zasiti...Nisrin wrote:shmizlica wrote:Ima li ko kakvu mudru kako da mi profercera rajfešlus na jakni? na izgled je sve ok, ne fali ni zubac, nit je šta puklo al ne sastavlja....probala malo kliještima patent stisnuti (to mi je znalo upaliti kod druge jakne) al ništa kožna jakna, baš mi šteta
Gledala sam na nekom videu da se istrlja svijecom i ide...
uzmi u obi drveni drzak za metlu-LaNa- wrote:Pozdrav ekipicaovako.. nisam naisla na slicnu temu na forumu, mozda je malo bezveze i da je otvaram za takvu sitnicu, pa evo da pokusam ovdje
naime... zanima me gdje mogu kupiti one drvene turske oklagije za jufke, imam onu klasicnu dugu oklagiju koja je poprilicno debela, gledala sam dosta na ytb videozapise i oni imaju oklagije od najtanje do najdeblje, duzina bi trebala biti od 80-120 cm, treba jedna tanja i jedna maaalko deblja (za tanju da motam burma baklava) za sve ostale moze ova malko deblja
mozda ovo sve zvuci komplikovano ali je jednostavno, evo i slika o kojoj oklagiji pricam
stvarno bih voljela da mi neko odgovori ukoliko zna
unaprijed hvala
https://images.app.goo.gl/w2YshbDUXWhsAnvX8

Ja, sam probala sa tom tankom -drzac od metle - i nije mi uspjelo razvuci tijesto- jer je debljina drske po cijeloj duzini ista.graue_maus wrote: uzmi u obi drveni drzak za metlu

-LaNa- wrote:Pozdrav ekipicaovako.. nisam naisla na slicnu temu na forumu, mozda je malo bezveze i da je otvaram za takvu sitnicu, pa evo da pokusam ovdje
naime... zanima me gdje mogu kupiti one drvene turske oklagije za jufke, imam onu klasicnu dugu oklagiju koja je poprilicno debela, gledala sam dosta na ytb videozapise i oni imaju oklagije od najtanje do najdeblje, duzina bi trebala biti od 80-120 cm, treba jedna tanja i jedna maaalko deblja (za tanju da motam burma baklava) za sve ostale moze ova malko deblja
mozda ovo sve zvuci komplikovano ali je jednostavno, evo i slika o kojoj oklagiji pricam
stvarno bih voljela da mi neko odgovori ukoliko zna
unaprijed hvala
https://images.app.goo.gl/w2YshbDUXWhsAnvX8
zijancer wrote:aha, ona ima problem sa zadebljanjima po rubu tijesta
moguće da je sa ravnim oklagijama lakše
evo dobrog ali neupotrebljivog primjera sa tonu jufki
https://www.youtube.com/watch?v=OOnvrcdjpEs
ups pogrešan video je bio postavljen