1000 zašto - 1000 zato
Moderator: anex
-
Umjetnik a
Zašto kažu da je kuhanje ženski posao, a svi poznati kuhari muškarci.
ja sa svojih 18-danas 19godina znam puno toga napraviti za jelo
ja sa svojih 18-danas 19godina znam puno toga napraviti za jelo
-
Leonid Breznjev
nije tako bilo uvijek.... znas ima nesto sto se naziva proslost..Karabaja wrote:Zašto se kaže "upaliti sva 4 žmigavca" kad SVAKO auto ima bar 6 žmigavaca...
- zena21
veca_sa wrote:cuj krecocyprus wrote:Meni je moja osnovna bila pred nosom, pa sam ja redovno krećo 2-3 minuute prije, i gotovo redovito kasnio.striker wrote:Zašto ljudi koji stanuju dalje od posla ranije stižu na posao od onih kojima je radno mjesto "pred nosom"? Isti je slučaj i kod djece kad dolaze u školu.![]()
-
Umjetnik a
treba otvoriti temu cyprusove greškezena21 wrote:veca_sa wrote:cuj krecocyprus wrote: Meni je moja osnovna bila pred nosom, pa sam ja redovno krećo 2-3 minuute prije, i gotovo redovito kasnio.![]()
![]()
![]()
![]()
-
Tandzika
Zasto invizigot pise "DJaba" ako je isao na fakultet?invizigot323 wrote:na ovo znam odgovor....Zašto nam se zijeva kad vidimo da je neko zijevnuo? Very Happy
Zašto pješaku spadne obuća kad ga udari auto(bez obzira koliko je čvrsto vezana)?
zijeva nam se zato sto mozgu treba kisika... kada vidimo nekoga ko zijeva nas mozak to nesvjesno registruje i skonta da je i njemu potrebno kisika pa zato i mi zijevamo...
pjesaku spadne obuca prilikom udara auta iz 2 razloga....(nisam djaba isao na fakultet)
prvi razlog je trenje... znaci kada dodje do udara, stopla ostaju na zemlji a lome se zglobovi i kosti podkoljenice itd... donji dijelovi obuce su uglavnom napravljeni od gume tako da dolazi do trenja izmedju obuce i betona koji pri jakom udaru ostaju na mjestu a udarena osoba leti prvo prema autu a kad vozilo zakoci onda dalje od auta.... cista fizika...
drugi razlog je strah... osoba kada skonta da ce biti udarena naravno prepadne se... nisam siguran da li je naucno dokazano ali mislim da se tkivo grci i zna se skupiti do 50 %... samim tim i osoba koja nosi recimo br 40, prilikom udara i uticaja straha dobije nogu koja je recimo velicine 35 i samim tim obuca je prevelika pa lako ispada bez obzira koliko je dobro svezana...
-
Wednesday
Tandzika wrote:Zasto invizigot pise "DJaba" ako je isao na fakultet?invizigot323 wrote:na ovo znam odgovor....Zašto nam se zijeva kad vidimo da je neko zijevnuo? Very Happy
Zašto pješaku spadne obuća kad ga udari auto(bez obzira koliko je čvrsto vezana)?
zijeva nam se zato sto mozgu treba kisika... kada vidimo nekoga ko zijeva nas mozak to nesvjesno registruje i skonta da je i njemu potrebno kisika pa zato i mi zijevamo...
pjesaku spadne obuca prilikom udara auta iz 2 razloga....(nisam djaba isao na fakultet)
prvi razlog je trenje... znaci kada dodje do udara, stopla ostaju na zemlji a lome se zglobovi i kosti podkoljenice itd... donji dijelovi obuce su uglavnom napravljeni od gume tako da dolazi do trenja izmedju obuce i betona koji pri jakom udaru ostaju na mjestu a udarena osoba leti prvo prema autu a kad vozilo zakoci onda dalje od auta.... cista fizika...
drugi razlog je strah... osoba kada skonta da ce biti udarena naravno prepadne se... nisam siguran da li je naucno dokazano ali mislim da se tkivo grci i zna se skupiti do 50 %... samim tim i osoba koja nosi recimo br 40, prilikom udara i uticaja straha dobije nogu koja je recimo velicine 35 i samim tim obuca je prevelika pa lako ispada bez obzira koliko je dobro svezana...![]()
- Motokultivator
Zasto su u restoranima (buregdzinicama, cevabdzinicama, ...) vazda tupi nozevi???