"Zivot je cudo" film Emira Kusturice
Moderator: Chloe
-
emric
#26 Re: "Zivot je cudo" film Emira Kusturice
Ono što je Sidran napisao proslavilo je Kusturicu, sve poslije toga je smeće.
Osim toga, postoji podforum FIlm: vdeO, Kusturica nema veze sa umjetnošću i kulturom.
Osim toga, postoji podforum FIlm: vdeO, Kusturica nema veze sa umjetnošću i kulturom.
- BHCluster
#27 Re: "Zivot je cudo" film Emira Kusturice
Ko je taj Kusturica?
- seln
#28 Re: "Zivot je cudo" film Emira Kusturice
Jedan Rom sa Gorice, poznat po izdaji rodnog grada i podrsci balkanskom katilu.BHCluster wrote:Ko je taj Kusturica?
Kazu i da je snimao neke filmove, ko ce ga znat...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#29 Re: "Zivot je cudo" film Emira Kusturice
dobar je kusturica
isto ko drago bojić na kojeg svršava svekoliki puk
- Banksy
#30 Re: "Zivot je cudo" film Emira Kusturice
Pavičić ga je, u dva teksta, majstorski demontirao.
https://www.jutarnji.hr/komentari/pise- ... e/5503615/
https://www.jutarnji.hr/arhiva/ni-saraj ... a/2867573/
https://www.jutarnji.hr/komentari/pise- ... e/5503615/
https://www.jutarnji.hr/arhiva/ni-saraj ... a/2867573/
Najveća Kusturičina travestija stoga nije to što je od muslimana iz komunističke obitelji postao pravoslavni desničarski šoven, nego to što se kao klinac s titovskog asfalta pretvara da je neiskvareni čoban. A nije: jer, čobani nemaju njegove milijune i nekretnine, njegovu moć i canneske koktele, ne posjeduju čitave feudalne posjede i ne razmjenjuju pred kamerama dresove s Koštunicom.
negdašnji miljenik rimskih art-kina i pariških world-salesa probudio se tako kao goli, žalosni istočnoeuropski klišej. Postao je hodajući stereotip, lik iz krležijanske farse, The Državni Umjetnik, i to državni - doslovno.
Tako je - eto - završio čovjek koji je ne tako davno sebe Zapadu prodavao u paket-aranžmanu sa Sex Pistolsima, Never Mind The Bollocks i argentinskim favelama. Završio je na crvenom tepihu, ali ne s filmskim zvijezdama, nego s patrijarsima, generalima i očevima nacije. Završio je kao tužni pajaco jedne pseudopolitičke ambicije, kao čovjek koji je u ozbiljnom smislu prestao biti režiser, nije postao političar te je sad nešto između i ništa: privjesak ratnih profitera, pudl na koljenu kabadahija, kućni zabavljač očeva nacije koji su mu se za svirku odužili feudalnim imanjem. Na tom je crvenom tepihu završio Emir Kusturica.
- seln
#31 Re: "Zivot je cudo" film Emira Kusturice
I Drago Bojic ispijao kahve sa Alijom dok su balije bombardovale Jajce?Black swan wrote:dobar je kusturica
- problemnatravunu
#32 Re: "Zivot je cudo" film Emira Kusturice
Biće da sam ja ipak priglup i ne shvatam umjetnost
, ali nakon "Doma za vjesanje", gdje je vec (dobrano) krenuo u nadrealno , sve kasnije je karina i neko ronjenje u mulju vlastite depresije i kompleksa, a opet sa druge strane bilo je tih bitnih filmskih nagrada i počasti, tako da ja izgleda ipak nisam kompetentan sekunde
Takođe, da nije postao glasnogovornik i branilac ratnih i inih zločinaca, te da se nije upleo u dubiozne (financijske) projekte sa srbijanskim i eRS nacionalistima i lopovima, možda bi na sve to gledao drugačije, ovako lik i njegova djela mi se gade, pa sve da je "Kuma" režirao!
Takođe, da nije postao glasnogovornik i branilac ratnih i inih zločinaca, te da se nije upleo u dubiozne (financijske) projekte sa srbijanskim i eRS nacionalistima i lopovima, možda bi na sve to gledao drugačije, ovako lik i njegova djela mi se gade, pa sve da je "Kuma" režirao!
- seln
#33 Re: "Zivot je cudo" film Emira Kusturice
Ma da je rezirao "Hopa cupa u krevetu", ja ga vise ne gledam!problemnatravunu wrote:Biće da sam ja ipak priglup i ne shvatam umjetnost, ali nakon "Doma za vjesanje", gdje je vec (dobrano) krenuo u nadrealno , sve kasnije je karina i neko ronjenje u mulju vlastite depresije i kompleksa, a opet sa druge strane bilo je tih bitnih filmskih nagrada i počasti, tako da ja izgleda ipak nisam kompetentan sekunde
![]()
- dječak sa šibicama
#34 Re: "Zivot je cudo" film Emira Kusturice
Ne volim njegove filmove, a mislim da se clan zirija festivala u Kanu jako sekira sto ga mi ne volimo.
- Banksy
#35 Re: "Zivot je cudo" film Emira Kusturice
Glede Kana...
2016
EMIRA KUSTURICU ŽESTOKO PONIZILI U KANU
Emir Kusturica ne ide u Kan: Odbili su moj film!
- GOT
#36 Re: "Zivot je cudo" film Emira Kusturice
Gledala. Meni dobar 
-
Tempo
- ZeModerator
#37 Re: "Zivot je cudo" film Emira Kusturice
prvom recenicom si sve rekao.problemnatravunu wrote: ↑28/08/2018 06:49 Biće da sam ja ipak priglup i ne shvatam umjetnost, ali nakon "Doma za vjesanje", gdje je vec (dobrano) krenuo u nadrealno , sve kasnije je karina i neko ronjenje u mulju vlastite depresije i kompleksa, a opet sa druge strane bilo je tih bitnih filmskih nagrada i počasti, tako da ja izgleda ipak nisam kompetentan sekunde
![]()
Takođe, da nije postao glasnogovornik i branilac ratnih i inih zločinaca, te da se nije upleo u dubiozne (financijske) projekte sa srbijanskim i eRS nacionalistima i lopovima, možda bi na sve to gledao drugačije, ovako lik i njegova djela mi se gade, pa sve da je "Kuma" režirao!![]()
sto se tice nemanje... jebemumater, to je strasan gubitak za nas, ali on je od pocetka izgubljen. vjerovatno od 84-85 kad ga je vrbovala udba ili neka od njenih varijanti. kad stvar pogledas bez emocija, shvatis da je i on jadan zrtva velikosrpskog nacionalizma. jbg, steta.
da, i bivsi mu jaran nele isto.