zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

eminica

#1 zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by eminica »

kao profesionalac po struci frizer,vec tri godine trazim ucenice...ali cak i u skoli ...nema!!!sve imaju praksu...pa se pitam...ako Imidz,..sabici...kapici..pa hodzici...uzmu za sve svoje salone po citav razred...a glupi prvacici,misle da im je bolje kod renomea raditi???Sta je sa drugim salonima,nista manjeg kvaliteta rada???da li neko ovdje moze predloziti nekoga -ako zna da ce ici u skolu za frizere...do smrti zahvalna
eminica

#2 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by eminica »

sta je vama ljudi,sto neodgovarate na ovo nista malo znacajno pitanje???ili vam nije interesantno?ma dajte
ima li iko dijete da ce u prvi razred...da mi ga posaljete u salon ROYAL na grbavici da od njega napravim dobrog majstora umjetnika,stojim iza svojih rijeci,dolazim iz porodice ljudi koji postuju rad,rad cini covjeka!
hvala :wink:
campa_xxx

#3 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by campa_xxx »

eminica wrote:kao profesionalac po struci frizer,vec tri godine trazim ucenice...ali cak i u skoli ...nema!!!sve imaju praksu...pa se pitam...ako Imidz,..sabici...kapici..pa hodzici...uzmu za sve svoje salone po citav razred...a glupi prvacici,misle da im je bolje kod renomea raditi???Sta je sa drugim salonima,nista manjeg kvaliteta rada???da li neko ovdje moze predloziti nekoga -ako zna da ce ici u skolu za frizere...do smrti zahvalna
Nakon ovog sto si napisala ne vjerujem da ce ti iko doci :D
zalizani

#4 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by zalizani »

Moraš se organizovati npr. odeš u skolu po "paglu prvacice" i ponudis nesto zanimljivo da bi oni zainteresovano pohrlili ka tvom znanju!Danas praksa tj sticanje iste nije kao nekada;veči natalitet,veliki broj "visoko edukativnih salona", i ostali faktori bitno utjecu na izbor prakse tih zaista nepotrebno okaljanih "glupih prvacica"
d2

#5 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by d2 »

eminica wrote:sta je vama ljudi,sto neodgovarate na ovo nista malo znacajno pitanje???ili vam nije interesantno?ma dajte
ima li iko dijete da ce u prvi razred...da mi ga posaljete u salon ROYAL na grbavici da od njega napravim dobrog majstora umjetnika,stojim iza svojih rijeci,dolazim iz porodice ljudi koji postuju rad,rad cini covjeka!
hvala :wink:
znacajno pitanje ? za mene nema nikakvog znacaja, mašinica zakon.
eminica

#6 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by eminica »

za d2
i masinicu treba znati koristiti,pa nije ona samo u ruke pa hajmooooo
d2

#7 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by d2 »

bogami jeste, hoces sliku da ti posaljem :mrgreen:
zar je potrebna neka vjestina za nulu, jedinicu ili obrijanu glavu ? :D
eminica

#8 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by eminica »

mozda i jesam pogresila sto sam napisala da su prvacici glupi....sorry
ali je cinjenica da oni i neznaju nista,cak i kad zavrse...kod mene su dolazile cure koje nemaju cak ni kucni odgoj..a zna se da raditi u salonu za uljepsavanje,treba biti tip top...prvo je naucim pristupu,pa izgledu pa osmjehu...itd...a onda ponovo sve ono sto je propustila za tri g.skole...ma dajte molim vas...tacno da nije kao nekad..ali nezaboravimo da svi ovi renome saloni,vecina je iz moje branse i svi oni su iz starog kova..iz onog vremena...ja ih postujem...al i osudjujem ,jer misle da vise nepostoje drugi nego samo oni...
tacno je da cure nece savjeta,nazalost...misle odma biti majstori...eeeee...trnovit je put do majstorluka,pa nebi dozvolila da mi musterija izadje udarena po glavi :shock:
ja sam cak trazila i u skoli i znate sta mi kaze profesor,svi imaju praksu..e on sigurno prima pare os sabica i drugih bla bla bla..a druga profesorica prakse kaze -nece da rade---e i ona mulja...jedino da ih dam u novine i oblatim,al znam da to nece nista pomoci u ovoj krnjavoj drzavi...
sta da ponudim,organizujem,pa ja sam ponudila dosta ovom drustvu sa svojih 10 prstiju,radeci i za strance,educirala se i za musko,vojnicko sisanje,sve u nasoj drzavi...majstor iz firme frizer,koja je prije rata bila poznata po dobrim majstorima...ja radim,ja ne ovisim ni o kome svoj sam umjetnik i sva moja klijentela je zadovoljna...ali sam i nasmijana i lijepa i sve ono sto trazi moja struka...na ono glupi prvacici,pa zar nismo i mi bii nekada...uostalom to je odskocna daska da se vidi ko sta postaje poslije...izvinjavam se ,nikoga ne zelim povrediti...al ima i ljudi koji nisu nikad sazreli...u mom poslu mora biti sve ono dobro..inace klijenta jedino tako mozemo zadrzati,a ja nisam od onih...koji imaju odurnu i ufuranu facu...izvolite ,dobro dosli... :) :bih:
eminica

#9 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by eminica »

znas kako ja masinicu drzim u ruci
sa ljubavlju,moje ruke je tako lagano koriste,svaki pokret je umjetnost...ma ok je
za nulu nije problem tebi...ali drga korigovanja i korekcije...to je vec teze od nule..al posto celavi imaju svoj status u drustvu --macho...skidam kapu
pozz :P
d2

#10 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by d2 »

s obzirom da je Royal u zgradi preko puta mozda naletim da vidim kako izgleda nula sa njeznim pokretima :D
sretno !
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#11 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by mIRCerka »

Vecina ucenica koje sam vidjela u salonima samo ciste pod i cetke i viklere..poneka dobije CAST oprati musteriji kosu...
Skyfox

#12 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by Skyfox »

ne mogu da vjerujem da se oko onoliko ucenika otimaju saloni, mislim ima ih bezbroj...
mIRCerka

#13 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by mIRCerka »

Skyfox wrote:ne mogu da vjerujem da se oko onoliko ucenika otimaju saloni, mislim ima ih bezbroj...
Vodi racuna da je ono visestruko usmjerena skola, nisu svi frizeri, a frizerska ima 2 smjera koliko znam, FRIZERSKI i SANITARNI TEHNICAR. Tako da FRIZERA ima malo.

EMINICE, zasto vi u svoj salon ne primite skolovane frizere da rade?
Amazonka27

#14 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by Amazonka27 »

pa vjerovatno zbog toga sto imaju radnika kojeg mogu drzati neprijavljenog, posao se radi duplo brze a troskovi isti...
Ja imam rodicu koja je zavrsila frizersku...ne radi nigdje...al tebi treba ucenica koliko sam shvatila :?: :!:
mIRCerka

#15 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by mIRCerka »

Amazonka27 wrote:pa vjerovatno zbog toga sto imaju radnika kojeg mogu drzati neprijavljenog, posao se radi duplo brze a troskovi isti...
Ja imam rodicu koja je zavrsila frizersku...ne radi nigdje...al tebi treba ucenica koliko sam shvatila :?: :!:
free labor :D
krava

#16 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by krava »

joj eminice, po onome sto si sada napisala, ja tebi nikada ne bih dosla u frizerski salon!
Skyfox

#17 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by Skyfox »

A opet i saloni imaju dosta visoke kriterije u jednom salonu za posao cure koja zapisuje termine i javlja se na telefon trazili su nekoliko mjeseci...
mIRCerka

#18 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by mIRCerka »

POSLOVNI PROSTOR VL MAMIĆ KIMETA

Frizerski Salon Royal

(033) 640-035

KEMALA KAPETANOVIĆA 3
Sarajevo

Eminice,sta imas reci na ovo?
Skyfox

#19 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by Skyfox »

to se zove spijunaza :D
mIRCerka

#20 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by mIRCerka »

Skyfox wrote:to se zove spijunaza :D
to se zove GOOGLE IS MY BEST FRIEND :D

Ovo je neki supljak, d2 mozes li otici i provjeriti u Royalu ima li kakva Emina? :D
Cisto sumnjam da bi ijedan vlasnik salona sam sebe ovako ofirao bilo gdje :D
Skyfox

#21 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by Skyfox »

mozda je Kimeta samo paravan alter ego, :D

otisao bih ja pod krinkom da se zelim osisati i onda bih izvukao sve informacije... :D ali nisam u SA :sad:
Last edited by Skyfox on 04/09/2008 11:30, edited 1 time in total.
krava

#22 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by krava »

kimeta, mina, eminica:)
mIRCerka

#23 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by mIRCerka »

krava wrote:kimeta, mina, eminica:)
Sve tri Kimete koje znam nose nadimak KIMI :D

O majko da nije ovako vruce sad bi ja zapucala do tamo :D
Skyfox

#24 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by Skyfox »

mIRCerka wrote:
krava wrote:kimeta, mina, eminica:)
Sve tri Kimete koje znam nose nadimak KIMI :D

O majko da nije ovako vruce sad bi ja zapucala do tamo :D
ne mogu da vjerujem da bi stvarno otisla tamo i rekla samo da vam kazeme neko vas ofira na forumu :shock: :D

bil stvarno
Amazonka27

#25 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by Amazonka27 »

pa jebesh ga...meni je "umjetnicko" ime Selma sa Alipasinog :D a ni Amazonka mi nije pravo ime :roll: :D :D al kako god...nacin trazenja "glupe djecurlije" je cudan
Post Reply