repeater wrote:pa, ko je naselio ameriku, seljacino ??urbanagerila wrote:nas ipak nebi u isti kos stavljao jer nismo za poredjenje ipak smo evropljani
Ovi debeli galofag moroni sigurno nisu .... moroncino ...
Moderator: Chloe
repeater wrote:pa, ko je naselio ameriku, seljacino ??urbanagerila wrote:nas ipak nebi u isti kos stavljao jer nismo za poredjenje ipak smo evropljani
kao da ce tvoj potomak biti puno drugaciji od njih.urbanagerila wrote:repeater wrote:pa, ko je naselio ameriku, seljacino ??urbanagerila wrote:nas ipak nebi u isti kos stavljao jer nismo za poredjenje ipak smo evropljani
Moj potomak je skromni bosnjanin koji vec zna poredati drzave na karti Evrope i koji se ne hrani u McD i koji ni meni ne vjeruje kad mu nesto kazem vec preispita stvari sam ... sto je cudna ta genetika ....repeater wrote:kao da ce tvoj potomak biti puno drugaciji od njih.urbanagerila wrote:repeater wrote: pa, ko je naselio ameriku, seljacino ??
oprosti, ali ti mi zvucis kao najgluplji amer kojeg sam ikad upoznao.
i da li zbog toga ima pravo one koji manje znaju od njega nazivati moronima? rjesi se se te evropske arogancije, covjece ti si najobicniji imigrant. ko ga boli kura odakle si? pravi evropljani ionako nisu bjezali u ameriku devedesetih. u pogresnim stvarima trazis utjehu. bez potrebe.urbanagerila wrote:
Moj potomak je skromni bosnjanin koji vec zna poredati drzave na karti Evrope i koji se ne hrani u McD i koji ni meni ne vjeruje kad mu nesto kazem vec preispita stvari sam ... sto je cudna ta genetika ....
Sine hajd ponovo !!! Ja sam svoj na svome a ti vidim branis ruku koja te hrani .... i pusis fore sa foxa ...aferim ....repeater wrote:i da li zbog toga ima pravo one koji manje znaju od njega nazivati moronima? rjesi se se te evropske arogancije, covjece ti si najobicniji imigrant. ko ga boli kura odakle si? pravi evropljani ionako nisu bjezali u ameriku devedesetih. u pogresnim stvarima trazis utjehu. bez potrebe.urbanagerila wrote:
Moj potomak je skromni bosnjanin koji vec zna poredati drzave na karti Evrope i koji se ne hrani u McD i koji ni meni ne vjeruje kad mu nesto kazem vec preispita stvari sam ... sto je cudna ta genetika ....
pa koji kurac ti onda pricas o amerima kad ne zivis medju njima.urbanagerila wrote:Sine hajd ponovo !!! Ja sam svoj na svome a ti vidim branis ruku koja te hrani .... i pusis fore sa foxa ...aferim ....repeater wrote:i da li zbog toga ima pravo one koji manje znaju od njega nazivati moronima? rjesi se se te evropske arogancije, covjece ti si najobicniji imigrant. ko ga boli kura odakle si? pravi evropljani ionako nisu bjezali u ameriku devedesetih. u pogresnim stvarima trazis utjehu. bez potrebe.urbanagerila wrote:
Moj potomak je skromni bosnjanin koji vec zna poredati drzave na karti Evrope i koji se ne hrani u McD i koji ni meni ne vjeruje kad mu nesto kazem vec preispita stvari sam ... sto je cudna ta genetika ....morebit jednog dana dodjes u rodnu grudu sa 101 airborne div.... da nam uvedes demokratiju ...
A to sam ostavio za vas meni je nekako san cyre bila prihvatljivija varijanta ... jebena konkurencija tu u vas puno naciranih bosnjaka ...repeater wrote:sta je bilo, no openings for dip.ing. janitors from Bosnia?urbanagerila wrote:Probo davne 95 u bostonu pri posjeti harvardu
Zalosno ali istinitoInfraRedRidinghood wrote:Ovo se lagano otima kontroli...
WTF!stickitout wrote:Vjerovatno je i bilo, mnogi ste vidjeli, ali ne odolih da ponovo postavim pa da se divimo prosjecnim Amerikancima.
Mislim da nazalost ima mnogo zemalja u kojima prosjecan gradjanin (drzavljanin) nije bolje obrazovan. Mnoge stvari navedene u anketi nisu toliko bitne, medjutim, fasciniram sam pokusajem svih upitanih da daju tacan odgovor.
Ovo su glasaci!!! Zalosno je da i mi imamo vecinu glasaca ovako dobro informisanih i obrazovanih a sreca je sto nismo sila kao USA. To bi tek cirkus bio.
http://www.youtube.com/v/HCkYfYa8ePI
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(tragi-komicno)
![]()
![]()
Zasto je bespotrebna? Zato sto se ti nalazis uvrijedjen jeftinim provokacijama? Daj ba? Procitaj molim te moj prvi komentar, pa pokusaj zakljucak neki izvesti o potrebi ove teme. Uvijek ce se naci neki lokal patriota da brani svoju rodnu ili pak naseljenu grudu. Zalijecete se kao bez glave u neke emocionalne dubine i ne dajete prostora za praktican zakljucak.repeater wrote:tema je ionako bespotrebna. ponavlja se po pedeseti put. da se mene pita ja bi je davno stavio pod kapak.
Ja nisam siguran da je tema bila, rekao sam vjerovatno i moguce je da ste svi vidjeli ovaj film. Ja je isto tako nisam prije ni postavljao a sam cilj ove teme stoji u mom prvom komentaru!!! Ovde se cisto raspravlja i diskutuje o kulturi i obrazovanju. Ne vidim u cemu je problem?? Treba li crtati ili ces se ti i dalje nalaziti uvrijedjen samo zato sto si mozda Amerikanac? Ne kontam te fakat, ni tebe ni urbanu gerilu.repeater wrote:stickout - razmisli malo o motivima ove ankete, tvojoj odluci da je postavis ovdje i reakcijama forumasa kojima je tek slucajno promakla tvoja fusnota o predrasudama. ako vec i sam kazes da je tema prije bila, kakve ciljeve ispunjavas ovaj put?
rado. volio bi da si otpoceo temu sa ovakvim pitanjima. da se razumijemo, ja nemam nista protiv tebe ili tvoje teme, niti osporavam primjer koji si izabrao, ali moras biti svjestan da mnogima ovdje to sluzi kao povod za ljecenje vlastith kompleksa.stickitout wrote:
Pokusacemo ovako. Da li je u interesu vladajucih klasa da odrzavaju mase neobrazovanim u cilju odrzavanja samih sebe na vlasti?? Da li se mozda ta glasacka masa prepoznaje u intelektualnom nivou svojih vladara?? Pitanja ima na izvoz. Hajde molim te da malo konstruktivno supljiramo bez nekih nizih pobuda.
Svakako da se ne razumijemo ...InfraRedRidinghood wrote:stickitout wrote:Da podebljamo poentu, vidim da je svako malo neko u nedoumici o čemu se ovdje zapravo radirepeater wrote:Pokušaćemo ovako. Da li je u interesu vladajućh klasa da održavaju mase neobrazovanim u cilju održavanja samih sebe na vlasti?? Da li se možda ta glasačka masa prepoznaje u intelektualnom nivou svojih vladara?? Pitanja ima na izvoz. Hajde molim te da malo konstruktivno šupljiramo bez nekih nižih pobuda.![]()
![]()