Tnx!doktor78 wrote:Palestinu sam vidio, vise ne znam ni na kojem standu, cijena je cini mi se 30 KMEborg wrote:Zna li iko da li je bilo stripova Joe Sacca po povoljnim cijenama? U brzini sam vidio "The Fixer" i "Palestine" na štandu "Šahinpašić" no nisam vidio cijenu.
XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Moderator: Chloe
-
Eborg
#101 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
- Nadinka
#102 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Pa NeyDan napisala sam ti da imas Kazua na Biblioner-u, veliki stand negdje u srednjem dijelu prve sale
-
Max Bunker
#103 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Eh, da i ja koju napisem, nakon sto mi je istekao ban
Mislim, da je ove godine sajam kvalitetan i sto mi se posebno dopalo, jeste izbor knjiga. Prvo, bilo je zaista sarolike literature i mislim da je svako mogao naci nesta za sebe, a drugo, sto ako ste imali zivaca, mogli ste i dobro proci u finansijskom smislu. Na standu Hrvatske gospodarske komore, knjige Miroslava Krleze su kostale od 21 KM do 35 KM a na standu, sada ne znam ime izdavaca, al znam da se nalazio u dvorani Mirza Delibasic, su iste te knjige kostale po 8 KM. Dostojevski isto tako, negdje po 20 KM a ja sam ga nasao za 7 KM.
Ono sto je mene razocaralo, mada sam mozda i kasno nasao stand pa se sve i prodalo, jeste izbor stripova. Vec dva ili tri sajma za redom se prodaju isti stripovi. Propovjednik, Dylan Dog, Zagor i Asterix sa ocajnim prevodom. Bilo je i par brojeva Alan Forda i Gastona sa nerealnom cijenom od po 10 KM i 22 KM. Tog istog Gastona, ja sam prosle godine u Makarskoj kupovao za 7 KM.
Ugl., ja sam zadovoljan ovogodisnjim sajmom.
Evo, jos da napisem sta sam kupio:
1-Dervis Susic-Uhode i Ja, Danilo ( jedva sam nasao Susica )
2-Sasa Stanisic-Kako vojnik popravlja gramofon
3-Ivo Andric-Jelena, zena koje nema
4-Barack Obama-Snovi moga oca
5-Miroslav Krleza-Glembajevi i Hrvatski bog Mars
6-F.M. Dostojevski-Kockar
7-John Buchan- The 39 steps ( da se malo engleski ponovi )
Mislim, da je ove godine sajam kvalitetan i sto mi se posebno dopalo, jeste izbor knjiga. Prvo, bilo je zaista sarolike literature i mislim da je svako mogao naci nesta za sebe, a drugo, sto ako ste imali zivaca, mogli ste i dobro proci u finansijskom smislu. Na standu Hrvatske gospodarske komore, knjige Miroslava Krleze su kostale od 21 KM do 35 KM a na standu, sada ne znam ime izdavaca, al znam da se nalazio u dvorani Mirza Delibasic, su iste te knjige kostale po 8 KM. Dostojevski isto tako, negdje po 20 KM a ja sam ga nasao za 7 KM.
Ono sto je mene razocaralo, mada sam mozda i kasno nasao stand pa se sve i prodalo, jeste izbor stripova. Vec dva ili tri sajma za redom se prodaju isti stripovi. Propovjednik, Dylan Dog, Zagor i Asterix sa ocajnim prevodom. Bilo je i par brojeva Alan Forda i Gastona sa nerealnom cijenom od po 10 KM i 22 KM. Tog istog Gastona, ja sam prosle godine u Makarskoj kupovao za 7 KM.
Ugl., ja sam zadovoljan ovogodisnjim sajmom.
Evo, jos da napisem sta sam kupio:
1-Dervis Susic-Uhode i Ja, Danilo ( jedva sam nasao Susica )
2-Sasa Stanisic-Kako vojnik popravlja gramofon
3-Ivo Andric-Jelena, zena koje nema
4-Barack Obama-Snovi moga oca
5-Miroslav Krleza-Glembajevi i Hrvatski bog Mars
6-F.M. Dostojevski-Kockar
7-John Buchan- The 39 steps ( da se malo engleski ponovi )
- Nadinka
#104 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Jel sajam traje i danas i do koliko sati??
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#105 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
bas sam citao istoriju ruznoce maloprije kos sahinpasica
117
pa ono je priredio umberto nije napisao
onako fina knjiga puna slika
zato je i skupa... mada ne znam bil je ikad uzimao...zašto vi mislite da bi bila dobra?
117
pa ono je priredio umberto nije napisao
- alibaba_i_30_godina
#106 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Hvala Nadinka, vidio sam tek maloprije poruku.Nadinka wrote:Pa NeyDan napisala sam ti da imas Kazua na Biblioner-u, veliki stand negdje u srednjem dijelu prve sale
Jel' sajam vec zatvoren ili radi do 19 sati?!
- Nadinka
#107 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Evo i ja cekam isti odgovor
Kontam, ako bude radio do 19 da vidim jel sta snizeno..zna li iko??
- alibaba_i_30_godina
#108 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Zvao sam Dom mladih, sajam je otvoren do 17 sati. Vidimo se. 
- ultima_palabra
#109 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Waste of time and space
Pa ko da 5 godina dolazim na isti sajam, sve isto, jedino ako Dan Brown ili Stephanie Meyer šta novo napišu, to se ubaci. Slijedeće godine me neće vidjeti...
- Onjegin
#110 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
To sam ja rekao prošle godine - pa me ove godine i nema. Bezglavo, bezoblično, šareno, bez reda, smisla i strategijeultima_palabra wrote:Waste of time and spacePa ko da 5 godina dolazim na isti sajam, sve isto, jedino ako Dan Brown ili Stephanie Meyer šta novo napišu, to se ubaci. Slijedeće godine me neće vidjeti...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#111 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Zna li neko ima li gdje na nashem jeziku od Raifa Dizdarevica "Od Smrti Tita, do smrti Jugoslavije"? Ja sam na sajmu vidio samo na engleskom jeziku
-
Eborg
#112 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Pogledaj štand "Šahinpašić", čini mi se da sam tamo vidio. Ali opet, nisam siguran na kojem jeziku. 
- bez_ideje
#113 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
napisah da sam kupila historiju ljepote,evo vec 2 dana se ne odvajam od knjige ......tacno priredio Umberto,to nije historija u pravom smislu,vise kao slikovni pogled .....Ja volim takve knjige i nije mi tih 80 tesko palo.Mislim da takve knjige nikada ne dosade .....komi wrote:bas sam citao istoriju ruznoce maloprije kos sahinpasica
117
pa ono je priredio umberto nije napisaoonako fina knjiga puna slika
zato je i skupa... mada ne znam bil je ikad uzimao...zašto vi mislite da bi bila dobra?
tu historiju ruznoce,iduci put
- Bosanac_21
#114 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Evo imas link:Admir_1984 wrote:Zna li neko ima li gdje na nashem jeziku od Raifa Dizdarevica "Od Smrti Tita, do smrti Jugoslavije"? Ja sam na sajmu vidio samo na engleskom jeziku
na stranici: www.interliber.com
Pise da je: 29.25 kermi
- femme
#115 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Admir_1984 wrote:Zna li neko ima li gdje na nashem jeziku od Raifa Dizdarevica "Od Smrti Tita, do smrti Jugoslavije"? Ja sam na sajmu vidio samo na engleskom jeziku
Na nasem jeziku nema niko, mozda je jedino mozes pronaci u antikvarnici nekoj, ali vrlo tesko....
-
aquarius_femme
#116 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Bila sam 2 puta na sajmu, kao i svake prethodne godine:D navika iz gimnazije vjerovatno 
-
aquarius_femme
#117 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Nemoj zaboraviti na Nuru Bazdulj Hubijarultima_palabra wrote:Waste of time and spacePa ko da 5 godina dolazim na isti sajam, sve isto, jedino ako Dan Brown ili Stephanie Meyer šta novo napišu, to se ubaci. Slijedeće godine me neće vidjeti...
- ultima_palabra
#118 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Jah, jel skontala više hoće li čekati Tahira ili nećeaquarius_femme wrote:Nemoj zaboraviti na Nuru Bazdulj Hubijarultima_palabra wrote:Waste of time and spacePa ko da 5 godina dolazim na isti sajam, sve isto, jedino ako Dan Brown ili Stephanie Meyer šta novo napišu, to se ubaci. Slijedeće godine me neće vidjeti...
- arzuhal
#119 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Ne znam zašto ove godine, kao prošle, nije bio štand Ibrahima Jukana sa njegovom eko-hranom, džemovima i to...mislim, kakav je to sajam knjiga i učila bez Jukana 
- Onjegin
#120 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Podsjeti me na koleginicu koja je narukvicu kupila na sajmu knjigearzuhal wrote:Ne znam zašto ove godine, kao prošle, nije bio štand Ibrahima Jukana sa njegovom eko-hranom, džemovima i to...mislim, kakav je to sajam knjiga i učila bez Jukana
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#121 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
I ovdje se javila jedna takvaOnjegin wrote:Podsjeti me na koleginicu koja je narukvicu kupila na sajmu knjigearzuhal wrote:Ne znam zašto ove godine, kao prošle, nije bio štand Ibrahima Jukana sa njegovom eko-hranom, džemovima i to...mislim, kakav je to sajam knjiga i učila bez Jukana
- darkblue
#122 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Najbolja kupovina ikad - ANATOMIJA ZA UMJETNIKE ( čovjek + životinje) 39 KM (bilo 140
) 
- cellisto
#123 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
Samo da javim - ulazim danas u sahinpasic, onaj na titovoj, kad gomila engleskih klasika, od dickensa do virginije woolf i oscara wilda, na engleskom, za 6 maraka. ne znam kako kome, meni je super citati na engleskom, praksa 
- cellisto
#124 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
jesu, ahahahaha
a ja kontala da sam otkrila nesto
evo uzela sam "the great expectations", da procitam i u originalu. sad zasad je super
evo uzela sam "the great expectations", da procitam i u originalu. sad zasad je super
- terra_incognita
#125 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila
aquarius_femme wrote:Nemoj zaboraviti na Nuru Bazdulj Hubijarultima_palabra wrote:Waste of time and spacePa ko da 5 godina dolazim na isti sajam, sve isto, jedino ako Dan Brown ili Stephanie Meyer šta novo napišu, to se ubaci. Slijedeće godine me neće vidjeti...
Mene zanima kako je došla (Nura) na ideju svom djelu dati naziv "Doba nevinosti", kad i postoji poznato i istoimeno djelo Edith Wharton. Ili ona ne čita ili konta da njena publika osim nje ništa drugo ne čita.