Zato što ne može kroz brdo.
Muslimani, okanite se kocke, pijte kafu sa sitnim šećerom.
Moderator: Chloe
Bolji je onaj kada izvod tapkari pare ispred gimnazije prepadajuci funkcije i sve mu daju lovu osim jedne koja odbije da da, onda se izvod naljuti i skoci na nju i izvadi joj prvi, drugi, treci, itd.... izvod vidi ne ide nikako...i na kraju odustane i pita kako to...a ova odgovori pa ja sam exponencijalna funkcijaMa.Le.Na wrote:VIC VICEVA![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sjede u kafanici sve elementarne funkcije ( sinx, cosx, lnx,…) i pijuckaju. Odjednom: ” Bjež`te drugari, stiže izvod!”. Svi se brže bolje sakriše ispod stolova, iza šanka...ko gdje stigne,.. Samo jedna funkcija ostade da sjedi sama za stolom.
‘Opa, pa ti se mene ne plašiš? ’ –upita izvod.
“Ne, ja sam e (na) x ” - nasmija se funkcija. ...
“Da, al' ja nisam izvod po x” –nasmija se sada izvod i diferencira je.
dobaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrr pravooooooooooooooGreat Cornholio wrote:
Muslimani, okanite se kocke, pijte kafu sa sitnim šećerom.
![]()

ja sam čuo za lika koji je u Visokom kupio rasnog kera. kasnije skonto da je cuko nidže veze sa rasomstachu wrote:- "Mama, zasto sam ja crn, a ti bijela?"
- "Sine, kakav je dernek bio, dobro je pa ne lajes."
Sunrise00 wrote:u duhu u kojem ste poceli
picigen wrote:Kanite se ovih intelektualnih viceva. Ukucajte 'mathematical jokes' u google i vozdra.

Napravili X-evi dernek, prva liga, cuga na litre, muzika dere, funkcije se utegle, obukle minice do cipke, stat’ pa gledat'... Dos'o i e^x, jadnik sav se skupio, stidecan, stoji u cosku i ni s kim ne kontaktira, da se covjeku sazali.. Prilazi njemu x, malo pripit, pravo veseo, i kaze: "sta je ba e^x, sto se ne integriras k'o sva ostala raja?" A e^x smuseno odgovara: "ma isti kurac, isto bi mi bilo..."picigen wrote:Kanite se ovih intelektualnih viceva. Ukucajte 'mathematical jokes' u google i vozdra.