Hvala jarane, ja ba to namjerno tako sliko...unasound wrote:@USAblues ..cestitam,bas me je odusevila ova slika,steta sto si je slabo fotografiso moras to fino bez blica i preko dana da uradis.Mada sam je malo izostrio radi sebe da malo uzivam u detaljima ..fakat je dobra nema sta isplatilo se cekati da je vidim kad je zavrsena.Evo postavicu je opet malo osvijetljenu.Ako uradis bolji snimak kasnije ubaci je ponovo..Pozzz HHH
Vase umjetnicke slike
Moderator: Chloe
- USAblues
#326 Re: Vase umjetnicke slike
-
unasound
#327 Re: Vase umjetnicke slike
Ah to je ta fora hahaha lafo malo sunce i to ,,,ma neka vidi se da su ipak sve sjene pod jednakim uglom,tako da mi mozemo sebi zamisliti sunce tamo gdje si ga i ti zamislio,jer tako se mora po sjenama.Rad je meni pravo bardo,al sad sta si ti skonto jos da ti fali,ne znam.U svakom slucaju desetkovan si od mene..Evo javio se i ovaj kolega Profi majke mi ,ima super radove..A moramo se i mi malo jos usteliti hahahah pa prelazimo u profi ..pozzzz jaraneUSAblues wrote:Hvala jarane, ja ba to namjerno tako sliko...unasound wrote:@USAblues ..cestitam,bas me je odusevila ova slika,steta sto si je slabo fotografiso moras to fino bez blica i preko dana da uradis.Mada sam je malo izostrio radi sebe da malo uzivam u detaljima ..fakat je dobra nema sta isplatilo se cekati da je vidim kad je zavrsena.Evo postavicu je opet malo osvijetljenu.Ako uradis bolji snimak kasnije ubaci je ponovo..Pozzz HHH
![]()
Jest da je noc bila..pa sam koristio stolnu lampu za ovaj efekt..lafo zalazak sunca
![]()
.ima ima detalja dosta...al je to tesko vidjeti na slici ..haj' nema veze..tek sad vidim da se ima jos neki stvari preurediti na slici...al neka..ucim se ucim..pokusacu na slijdecemm crtezu da to ispravim ...
pozz.
-
unasound
-
unasound
- Andrej4MRN7H
- Andrej4MRN7H
-
unasound
#332 Re: Vase umjetnicke slike
Hvala i tebi Andrej ..ovo je odlicna slika drvece planine.ma ne znam sta me ne privlaci da se odmaram gledajuci ovu sliku.A ovi aktovi koje si postavio su nesto extra..Ja ne znam tako dobro,ali eto trudim se svaki put da nesto izvucem .Neki su mi rekli da radim previse brzo i spontano,pa moram malo da se pazim u buduce..Dobri su to savjeti.Ako imas neki napisi mi rado cu ga pokusati primjeniti.I ako sam hobi slikar sto bi se reklo.Pozzz svima i hvala na gledanju slika i svim komentarima.HHH
Evo jedna za Dekoraciju danas.
MIX MEDIA--ulje +acryl+ Swarowski kristalni kamencici na platnu OGLEDALO

- Andrej4MRN7H
#333 Re: Vase umjetnicke slike
Ma sound nisam ni ja neki profesionalac,to mi je hobi,mada imam neku osnovu,zavrsio sam SPU u Sarajevu sedamdesetih godina u Zmaj Jovina 11,kad je jos trajala likovna 5 godina.Inace radim kombinovane tehnike,sad sam poceo sa sprej farbama kupio sam mini raspirator za farbe i okusavam se na tom polju.Najvise volim da radim u akrilu.Prije sam radio u tusu i uljanim,ali mi skupo to ispadne.Slikam kad me inspiracija ponese.Nekad uradim sliku za dan dva,nekad traje mjesec,ono poslije posla navece sat dva rada.

-
unasound
#334 Re: Vase umjetnicke slike
Ova je tako mirna,fin spoj farbi..A bogami si meni pravo jak sa tehnikom prikazivanjem realnog..Dubina i te stvari kako li se to vec kaze..Uglavnom sam ti uplodaj ja obozavam da gledam..Manje cu vremena potrositi na Face bookuAndrej4MRN7H wrote:Ma sound nisam ni ja neki profesionalac,to mi je hobi,mada imam neku osnovu,zavrsio sam SPU u Sarajevu sedamdesetih godina u Zmaj Jovina 11,kad je jos trajala likovna 5 godina.Inace radim kombinovane tehnike,sad sam poceo sa sprej farbama kupio sam mini raspirator za farbe i okusavam se na tom polju.Najvise volim da radim u akrilu.Prije sam radio u tusu i uljanim,ali mi skupo to ispadne.Slikam kad me inspiracija ponese.Nekad uradim sliku za dan dva,nekad traje mjesec,ono poslije posla navece sat dva rada.
- Andrej4MRN7H
-
unasound
#336 Re: Vase umjetnicke slike
Mocna slika ,nemam rijeci..Zelim ti puno ovakvih i sto vise vremena za slikanje,takodje i prodaju dobru naravno.

- POCA
#337 Re: Vase umjetnicke slike
ima jašta radi neg preuredit...đe su ba pečenjci iiiiiiil paprike,paradajz,svašta bi ovo moglo bitUSAblues wrote:Hvala jarane, ja ba to namjerno tako sliko...unasound wrote:@USAblues ..cestitam,bas me je odusevila ova slika,steta sto si je slabo fotografiso moras to fino bez blica i preko dana da uradis.Mada sam je malo izostrio radi sebe da malo uzivam u detaljima ..fakat je dobra nema sta isplatilo se cekati da je vidim kad je zavrsena.Evo postavicu je opet malo osvijetljenu.Ako uradis bolji snimak kasnije ubaci je ponovo..Pozzz HHH
![]()
Jest da je noc bila..pa sam koristio stolnu lampu za ovaj efekt..lafo zalazak sunca
![]()
.ima ima detalja dosta...al je to tesko vidjeti na slici ..haj' nema veze..tek sad vidim da se ima jos neki stvari preurediti na slici...al neka..ucim se ucim..pokusacu na slijdecemm crtezu da to ispravim ...
pozz.
- POCA
- Andrej4MRN7H
- Andrej4MRN7H
- POCA
#341 Re: Vase umjetnicke slike
ajajajajaajjaj ode nam unasound u cureeeeeAndrej4MRN7H wrote:Poca hvala ti na komplimentu,hvala i gospodjici UniSond!
Drago mi je da vam se dopadaju moji radovi.Imam ja toga mnogo,i radim cesto,nekako slikanje mi dodje kao rasterecenje svakodnevnice,a i inspiracija me pokrece kao i u poeziji,nocim narocito i rano jutrom.
Evo vam jos jedan rad.
Konji Akril..
![]()
- POCA
-
strujnik
#343 Re: Vase umjetnicke slike
Andrej, svaka cast, evo ne mogu se nagledati, ne zna se koja je ljepsa od ovih slika. Ti nas bas pravo pocasti. U zadnjih nekoliko mjeseci sam obisao 13 izlozbi, ali vjeruj mi da nisam vidio slike koje bi me odusevile kao tvoje. 
- Andrej4MRN7H
#344 Re: Vase umjetnicke slike
Strujnik umjetnice hvala ti bas na tako velikim rijecima.Ja sam ti generacija SPU sedamdesetih godina,kad je Jadranka Stojakovic pohadjala ovu skolu,kad je Siraz Mutic bio glavni sarajevski frajer i umjetnik,doba hipika i velikih trapeza..hehehehe..Izlagao sam u Frankfurtu,Zagrebu,Ljubljani,Brüsselu,Mastrichtu i mnogim gradovima Evrope.Ove slike koje vidite one su projeciranje stvarnih volumena u stvarnom prostoru na ravnim plohama bez izvjesnih deformacija.Ja volim realizam i tako se najcesce izrazavam kredom,olovkom,akralitom,uljem,tusem i tako d..
Umjetnost nije staticna kategorija,sad sam ja i napredovao pa sam kupio mini raspirator laka kojim vec neko vrijeme radim,bice vremena pa cu vam pokazati koju sliku.
evo vam jos jedna starija..

Umjetnost nije staticna kategorija,sad sam ja i napredovao pa sam kupio mini raspirator laka kojim vec neko vrijeme radim,bice vremena pa cu vam pokazati koju sliku.
evo vam jos jedna starija..

- Andrej4MRN7H
- Andrej4MRN7H
#346 Re:
ovaj rad mi se mnogo dopao,bravo autoru!strujnik wrote:
- Andrej4MRN7H
- Andrej4MRN7H
-
unasound
#349 Re: Vase umjetnicke slike
Ima me evo @POCA bio sam malo u BiH..eto vratio se kad imam sta da vidim.Andrej nas zatrpa sa radovima..Dobar je nema sta.Sad moram na amaterski forum negdje opet da se selim.Da postavim koju sliku da ne pokvarim ove velike radove.pozzzzPOCA wrote:ajajajajaajjaj ode nam unasound u cureeeeeAndrej4MRN7H wrote:Poca hvala ti na komplimentu,hvala i gospodjici UniSond!
Drago mi je da vam se dopadaju moji radovi.Imam ja toga mnogo,i radim cesto,nekako slikanje mi dodje kao rasterecenje svakodnevnice,a i inspiracija me pokrece kao i u poeziji,nocim narocito i rano jutrom.
Evo vam jos jedan rad.
Konji Akril..
![]()
![]()
...nejma ga da odbrani svoju muškost,pa ću ev ja,ček samo da zavrnem rukave....e ovdje prva ručka srednje bosne,der' imal ko jači
![]()
![]()
- Andrej4MRN7H
#350 Re: Vase umjetnicke slike
Unasond pozdrav ti i pozdrav ostalima,pa ti si kao i ovi ostali dobri umjetnici,nemoj da bjezis nikud.Ja da nisam vidio vase radove nebi ni ja postavljao tu svoje.Da ste vi tako losi,pa zar bi ja da svoje radove postavim uz vase,ne ,ne...i ja sad da tu budem sam da se pravim pametan necu i nema smisla.Zato te molim da ostanes tu sa nama i da se druzimo i razmjenjujemo iskustva..