breviar wrote:gladna sam wrote:I kada fotografije ne bi bile sprzene, bez fleka, bez onih gresaka koje su se potkrale, stubovi koji "rastu" iz ledja manekenki, kojekakve sjene itd
Znaci kad bi bile bez vidljivih greski, opet bi bile dosadne, monotone i vec vidjene
Znaci glavni problem doticne je sto su joj fotografije nemastovite i ne zadrzavaju paznju ( da je obratno, greske bi se lahko dale halaliti)
I kad sve saberes i oduzmes, onda je zabrinjavajuce ko sve sebe nece nazvati PROFESIONALNIM (da li modnim ili ne) fotografom
Vanja savjet: probaj biti kreativna
gladna sam, pratim ovu temu, jako mi je zanimljiva. zanimljivo mi je citati komentare, ali i taj talas "kritike".
mene su u skoli ucili kada dajem kritiku, ona treba biti konstruktivna. u ovom slucaju, kritika se svodi na neki
jako lose skkovan sarkazam, onaj toboz intelektualni - ali u biti je kafanski ili kvazi-intelektualni.
rijetko je neko do sada dao konstruktivnu kritiku. zbog toga kada radim u Sarajevu, izmicem citavoj populaciji,
pravim svoje krugove - jer me "konstruktivna" kritika ne zanima od "posmatraca" ili konzumenata fotografije
i umjetnosti uopste.
znam da vise-manje populacija baca zaoke.
Vanji je potrebno dati podsticaji, i bilo kome drugome ko zeli da se izrazi u onome sto radi. ponavljam, ono sto
me se istinski dojmi kod nje, ali i bilo koga njoj slican, sto razmislja o mogucoj medijskoj prezentaciji.
neki se provlace po klubovima, po neki clanak izleti o njima na portalima - i that's it.
nema daljnje borbe. borbe za poziciju.
gladna sam, poput tebe i slicni tebi, nesto je trulo u zemlji Bosni.
pokusajte da se usmjerite na kritiku, a ne na onaj sarkazam iz kojeg ne jenjava osjecaj nekoga duhovnog nedostatka.
budite, pobogu, konstruktivni (cast izuzecima, kao sto je NIN, black) - i sutnite u dupe taj takozvani sarkazam.
Ti da bi uspio ( a i Vanja) morate se izvuci iz tih misijih krugova i suociti se sa kritikom.
Podsticaj o kojem ti govoris je nemoguc s dozom arogancije koju je ona ovdje pokazala, skoro pa vrijedjajuci sugovornike koji su joj ukazali na greske
( nisi ni ti daleko od vrijedjanja, jer zaboga mi koji kritikujemo i kojima stvari ne mogu proci nazor smo nekakvi duhovni bogalji
To mnogo vise govori o tebi