Vanja Lisac i Sa-X

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

gladna sam

#76 Re: Vanja Lisac i Sa-X

Post by gladna sam »

breviar wrote:
gladna sam wrote:I kada fotografije ne bi bile sprzene, bez fleka, bez onih gresaka koje su se potkrale, stubovi koji "rastu" iz ledja manekenki, kojekakve sjene itd
Znaci kad bi bile bez vidljivih greski, opet bi bile dosadne, monotone i vec vidjene

Znaci glavni problem doticne je sto su joj fotografije nemastovite i ne zadrzavaju paznju ( da je obratno, greske bi se lahko dale halaliti)

I kad sve saberes i oduzmes, onda je zabrinjavajuce ko sve sebe nece nazvati PROFESIONALNIM (da li modnim ili ne) fotografom

Vanja savjet: probaj biti kreativna :)

gladna sam, pratim ovu temu, jako mi je zanimljiva. zanimljivo mi je citati komentare, ali i taj talas "kritike".
mene su u skoli ucili kada dajem kritiku, ona treba biti konstruktivna. u ovom slucaju, kritika se svodi na neki
jako lose skkovan sarkazam, onaj toboz intelektualni - ali u biti je kafanski ili kvazi-intelektualni.

rijetko je neko do sada dao konstruktivnu kritiku. zbog toga kada radim u Sarajevu, izmicem citavoj populaciji,
pravim svoje krugove - jer me "konstruktivna" kritika ne zanima od "posmatraca" ili konzumenata fotografije
i umjetnosti uopste.
znam da vise-manje populacija baca zaoke.

Vanji je potrebno dati podsticaji, i bilo kome drugome ko zeli da se izrazi u onome sto radi. ponavljam, ono sto
me se istinski dojmi kod nje, ali i bilo koga njoj slican, sto razmislja o mogucoj medijskoj prezentaciji.
neki se provlace po klubovima, po neki clanak izleti o njima na portalima - i that's it.
nema daljnje borbe. borbe za poziciju.

gladna sam, poput tebe i slicni tebi, nesto je trulo u zemlji Bosni.

pokusajte da se usmjerite na kritiku, a ne na onaj sarkazam iz kojeg ne jenjava osjecaj nekoga duhovnog nedostatka.

budite, pobogu, konstruktivni (cast izuzecima, kao sto je NIN, black) - i sutnite u dupe taj takozvani sarkazam.

Ti da bi uspio ( a i Vanja) morate se izvuci iz tih misijih krugova i suociti se sa kritikom.
Podsticaj o kojem ti govoris je nemoguc s dozom arogancije koju je ona ovdje pokazala, skoro pa vrijedjajuci sugovornike koji su joj ukazali na greske
( nisi ni ti daleko od vrijedjanja, jer zaboga mi koji kritikujemo i kojima stvari ne mogu proci nazor smo nekakvi duhovni bogalji
To mnogo vise govori o tebi :) nego o meni i meni slicnima)
Fstop

#77 Re: Vanja Lisac i Sa-X

Post by Fstop »

:lol:
GAU 8 wrote:
Fstop wrote: Ti si mozda neki racunovodja u nekoj kompaniji koji gaji tihu patnju i neostvarenu zelji da bude fotograf ali nema hrabrosti za to. Tako si ipak odlucio da je bolje raditi malo stock fotografije, citati pregrst fotografskih casopisa i soliti pamet onima koji rade i zive od onoga (sto je tebi samo san).
Sta ja znam ko si i zasto bi ja uvazila tvoju (da ne kazem totalno idiotsku) kritiku??
Ne ne ne...
Uh, bas si me izanalizirala ...

Ovako: ne radim modnu fotografiju i nisam nikada radio s profi modelima pa nema smisla porediti nase radove. Ali uvijek sam spreman prihvatiti "challenge" dakle tvoja lokacija tvoji modeli i svjetlo, a asistenta ti prepustam, ne bih da mi pravi nezeljene sjenke na slici :P odricem se svih prava na fotografije, sto se mene tice mozemo ih i odmah pobrisati nakon glasanja.

Tebi dobra reklama, meni nacin da te spustim na zemlju (ili da se izofiram do kraja) :P

Napokon.
Ovo je bio moj ultimativni cilj i napokon si rekao sta si ustvari htio da uradis.
"Tebi dobra reklama, meni nacin da te spustim na zemlju (ili da se izofiram do kraja) :P" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jesi laf!!!!

Ja bih strasno voljela da ti postujes te svoje stock fotografije, da vidimo kakav si ti fotograf (jer vidim znas STRASNO puno)
Ne bih da uporedjujemo moje i tvoje radove.. Niposto.
Nego da ti mi drugi ocjenimo malo rad..
Nije valjda da se bojis???? :lol:

Inace kao sto vidim nema fajde ista ovdje sa vama raspravljati..
KOje su vase kritike?? Da mi je senzor prljav i da vam se moje fotke ne svidjaju.
Ok, dalje......
Znaci, NEMA kontruktivne kritike
Napadate ko ludi. Pa hajde da me je neko pitao nesto o fotografiji ili nesto vezano za moj rad, nego samo gluposti (vecinom)
Mislim da ste culi moje misljenje i necete imati priliku vise citati moje postove jer se necu ukljucivati..(stvarno ne vodi ka nicemu)
Mislim da se citava tema zasnovala ustvari na ovoj jednoj recenici "Tebi dobra reklama, meni nacin da te spustim na zemlju (ili da se izofiram do kraja) :P"

Pozdrav svim non-hatersima.. :bih:
Fstop

#78 Re: Vanja Lisac i Sa-X

Post by Fstop »

breviar wrote:
gladna sam wrote:I kada fotografije ne bi bile sprzene, bez fleka, bez onih gresaka koje su se potkrale, stubovi koji "rastu" iz ledja manekenki, kojekakve sjene itd
Znaci kad bi bile bez vidljivih greski, opet bi bile dosadne, monotone i vec vidjene

Znaci glavni problem doticne je sto su joj fotografije nemastovite i ne zadrzavaju paznju ( da je obratno, greske bi se lahko dale halaliti)

I kad sve saberes i oduzmes, onda je zabrinjavajuce ko sve sebe nece nazvati PROFESIONALNIM (da li modnim ili ne) fotografom

gladna sam, pratim ovu temu, jako mi je zanimljiva. zanimljivo mi je citati komentare, ali i taj talas "kritike".
mene su u skoli ucili kada dajem kritiku, ona treba biti konstruktivna. u ovom slucaju, kritika se svodi na neki
jako lose skkovan sarkazam, onaj toboz intelektualni - ali u biti je kafanski ili kvazi-intelektualni.

rijetko je neko do sada dao konstruktivnu kritiku. zbog toga kada radim u Sarajevu, izmicem citavoj populaciji,
pravim svoje krugove - jer me "konstruktivna" kritika ne zanima od "posmatraca" ili konzumenata fotografije
i umjetnosti uopste.

Vanji je potrebno dati podsticaji, i bilo kome drugome ko zeli da se izrazi u onome sto radi. ponavljam, ono sto
me se istinski dojmi kod nje, ali i bilo koga njoj slican, sto razmislja o mogucoj medijskoj prezentaciji.
neki se provlace po klubovima, po neki clanak izleti o njima na portalima - i that's it.

pokusajte da se usmjerite na kritiku, a ne na onaj sarkazam iz kojeg ne jenjava osjecaj nekoga duhovnog nedostatka.

budite, pobogu, konstruktivni (cast izuzecima, kao sto je NIN, black) - i sutnite u dupe taj takozvani sarkazam.
Hvala :)
nosara

#79 Re: Vanja Lisac i Sa-X

Post by nosara »

Profesionalac se nikada, nikada, ni za zivu glavu ne bi ukljucio u forumsku raspravu o svom radu, izuzev na strucnim forumima, medju sebi ravnima... :-)

Alzo dakle... :D
Prolaznik

#80 Re: Vanja Lisac i Sa-X

Post by Prolaznik »

nosara wrote:Profesionalac se nikada, nikada, ni za zivu glavu ne bi ukljucio u forumsku raspravu o svom radu, izuzev na strucnim forumima, medju sebi ravnima... :-)

Slažem se sa ovom konstatacijom. :thumbup:
Kada sam počeo profesionalno da se bavim nečim što mi je prije bio hobi prestao sam da se javljam na forumima te tematike. Tako je već 5 godina.
zenny

#81 Re: Vanja Lisac i Sa-X

Post by zenny »

jao zaboga, koji bot od zene.. sto bi u mom selu rekli 'da i jesi najbolja pljuvo bi te zbog nafuranosti' :run:
GAU 8

#82 Re: Vanja Lisac i Sa-X

Post by GAU 8 »

Dobro, upravu si malo je moj prijedlog bio bez veze, jer ti nisi imala sta dobiti, a ni ja nesto posebno izgubiti.

Sretno ubuduce, i niko te ne zbilja ne mrzi ovdje.
GAU 8

#83 Re: Vanja Lisac i Sa-X

Post by GAU 8 »

breviar wrote:

i umjetnosti uopste.

Tema je puna konstruktivnih kritika. Mani se sarkazma i formulacije, to je prica za djecu.
Onome kome je stalo do misljenja i kritike, kako bi sebe unaprijedio, ne smeta nacin na koji je ta kritika formulisana.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#84 Re: Vanja Lisac i Sa-X

Post by Toto »

nosara wrote:Profesionalac se nikada, nikada, ni za zivu glavu ne bi ukljucio u forumsku raspravu o svom radu, izuzev na strucnim forumima, medju sebi ravnima... :-)

....s kim si onaki si :D
vratnik

#85 Re: Vanja Lisac i Sa-X

Post by vratnik »

U pravu si Gau. Ali evo da ja postavim jos jedan post, pa cu, isto kao sto ignorisem njene fotografije, ignorisati i ovu temu: na konstrukivnu kritiku su pale rijeci tipa: 'idioti, ili se pravite ludi, blabla, to sam ja sve tako htjela.'
Kritiku nas neukih (samo obicnih prosmatraca) ignorise, ili pokusava da okarakterise kao zavist ili sarkazam. Nidje veze. A javna licnost.
Da nije smijesno, bilo bi zalosno.
Nista, Vanja (pod svim nikovima), samo skljocaj i dalje, puno srece i to, najbolja si, i motivi su ti najbolji, tehnikom vladas, i sve.
eto, pa-pa tema.
:wink:
GAU 8

#86 Re: Vanja Lisac i Sa-X

Post by GAU 8 »

Pocinjemo skretati s teme, nemojte da moderatora molim da prise postove!

Kritikujmo rad - tj. fotografiju, a ne samu ličnost. To nije svrha ove teme.
nosara

#87 Re: Vanja Lisac i Sa-X

Post by nosara »

GAU 8 wrote:Pocinjemo skretati s teme, nemojte da moderatora molim da prise postove!

Kritikujmo rad - tj. fotografiju, a ne samu ličnost. To nije svrha ove teme.
E, pa nema nista od toga... Ovdje je rijec o samozvanoj najboljoj, pa prema tome ima sve da se pretrese... Ima da samozvana najbolja bude i kao licnost na nivou svoga rada... :D
Dori

#88 Re: Vanja Lisac i Sa-X

Post by Dori »

LisaN wrote:Adriatic-

Nazalost ja nisam Vanja
....ali si se prijavila na forum samo zbog ove teme? :roll:
breviar

#89 Re: Vanja Lisac i Sa-X

Post by breviar »

gladna sam wrote:
breviar wrote:

i umjetnosti uopste.

Ti da bi uspio ( a i Vanja) morate se izvuci iz tih misijih krugova i suociti se sa kritikom.
Podsticaj o kojem ti govoris je nemoguc s dozom arogancije koju je ona ovdje pokazala, skoro pa vrijedjajuci sugovornike koji su joj ukazali na greske
( nisi ni ti daleko od vrijedjanja, jer zaboga mi koji kritikujemo i kojima stvari ne mogu proci nazor smo nekakvi duhovni bogalji
To mnogo vise govori o tebi :) nego o meni i meni slicnima)

gladna sam, vjeruj mi - moj uspjeh uopste nije upitan.
negdje spominjem da zivim od fotografije, i od umjetnosti.
i to ne skromno.
drago mi je sto ovako anonimno mogu da pisem, jer izmamljujem reakcije, ili iz tvojeg aspekta "kritike", koje su
kao ukalupljene i usmjeravaju se vise na samu licnost autora, pa i privatnost, a manje na njegov/njen rad.
ti smatras da jednako i pohvale primam od svake osobe?
pohvale koje se takodjer odnose na autorovu licnost, povrsno posmatranje njegovih radova, i sto vec dolazi s tim.

vracam se ponovo na to da je vazno da se usmjerite na konstruktivnu kritiku.
uz duzno postovanje, iz vasih reakcija ne odise ona zelja, nastojanje da autorov rad pratite
zbog toga sto konzumirate fotografiju i umjetnost.
iz vasih reakcija se osjeti samo nastojanje da istaknete, valjda, sebi neku vasu vrijednost.

gau 8, kao sto spominjem ranije - na ovoj temi ima konstruktivnih kritika, ali... mogu navesti
samo dva ili tri nicka koja su se potrudila da tako obrazloze.

ti i gladna sam svrstavam u klasicne alapace.
GAU 8

#90 Re: Vanja Lisac i Sa-X

Post by GAU 8 »

breviar wrote:...ti i gladna sam svrstavam u klasicne alapace...
I lijepo se spustis na isti nivo heheh....

Svi smo ljudi, nema veze :P
breviar

#91 Re: Vanja Lisac i Sa-X

Post by breviar »

GAU 8 wrote:
breviar wrote:...ti i gladna sam svrstavam u klasicne alapace...
I lijepo se spustis na isti nivo heheh....

Svi smo ljudi, nema veze :P

nije spustanje na isti nivo. samo je ovo prilika da barem razgovaram. mislim da se razgovorima ipak nesto
pomjera. recimo, svijest.
GAU 8

#92 Re: Vanja Lisac i Sa-X

Post by GAU 8 »

Ih da je ovo barem jedina tema na kojoj se častimo ;)
Locked