Uspješna promocija BiH kulture na filmskom festivalu u Puli

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
valterbranisarajevo

#1 Uspješna promocija BiH kulture na filmskom festivalu u Puli

Post by valterbranisarajevo »

Ljubiša Samardžić zaigrao kolo na terasi hotela u Puli
Autor: V. Đ. Đ. | 23.07.2007. - 09:53
Po završetku filmskog festivala u Puli, na kojem je trijumfovao debitant Kristijan Milić koji je osvojio čak osam „Zlatnih arena“ za film „Živi i mrtvi“, gosti su bili veseliji nego obično.

Naš proslavljeni glumac i reditelj Ljubiša Samardžić bio je ove godine u Puli sa svojim ostvarenjem „Konji vrani“. Velika zabava po završetku smotre odigrala se na terasi hotela „Pula“.
Gosti iz Sarajeva, direktor filmskog festivala u Sarajevu Mirsad Purivatra i Jasmin Duraković, direktor federalne televizije u Bosni i Hercegovini, rešili su da naprave nezaboravnu zabavu pa su direktno sa Baš-čaršije doneli dvesta kilograma prvoklasnih ćevapčića. Za muziku je bio zadužen „Mostar sevdah reunion“ bend. U opuštenoj atmosferi Ljubiša Samardžić je zaigrao kolo zajedno sa prijateljima, a kada se žurka malo zagrejala, gosti iz Sarajeva su obučeni skočili u hotelski bazen.

Naši kulturni djelatnici su nas na najljepši način prestavili na filmskom festivalu u Puli ! :(
amrino

Post by amrino »

Sta imas protiv cevapa? :?
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Po ovim vrucinama vuci 200kg cevapa iz Sarajeva u Pulu, u kojoj nema kakve ribe nema koja - pride i jest, za ljetni dan, a ne za snjeznu mecavu za kakvu te cavap priprema, to mogu samo "nasi kultno-umjetnicki radnici".

Jos samo fali, jedno pola kile kokaina, i Emir Kusturica a.k.a. Nemanja.
amrino

Post by amrino »

Mislim da bi se ljudima u Puli jako svidjelo da su im nasi bosancerosi iz Sa donijeli malo salatice i koju lignju upecanu u Miljacki... :-)
Ne znam da li ste i koliko ste vi hodali po slicnim manifestacijama ali iz licnog iskustva znam da ako im doneses cevape, baklave, hurmasice i domacu rakiju- neces definitivno pogrijesiti. Oduseve se ko mala djeca i poslije te mole da molis i kumis nekoga da salje jos autobusom.
Bilo vruce ili ne- cevapi su nas zastitni znak... :D
amrino

Post by amrino »

...dupli
Brunello

Post by Brunello »

Stvarno "Uspjesno"...Cevapi, skokovi u bazen u odijelima....Mislim sve na svom mjestu...podsjeca me na proslogodisnji Rafting u Bihacu. Neusporedivo tad u Bihacu je mnogo vise kulture bilo....... :roll:
Post Reply