Upomoć! šta je tipično bosansko

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

novalic

Post by novalic »

BECHO wrote:Dzaba je, imamo najjacu kuhinju u citavoj jugoistocnoj Evropi! Ni Grci nam nemogu primirisat sa svojim falafelima a Talijani jos manje sa buckurisom zvanim Pizza! Jedino sto nam fali pored svih tih bogatstvava koje nam je Bog dao na raspolaganje, je draga pamet...nazalost! :roll:
paaaa, komsija... nije u italiji samo pizza jelo.. malo si se ovdje preradio, talijanska kuhinja je jedna od najboljih u svijetu..

meni je draza nasa.. zbog obilja povrca .... ukusa ... zbogo toga sto za nju treba strpljenja, radi se srcem.. daleko od fast food-a...

nasa se kuhinja moze mjeriti sa prefinjenom tailandskom i kineskom kuhinjom... ali reci da je talijanska buckuris.. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Stari

Post by Stari »

Sharan na rostilju ...umjesto Zubaca. Hm ...jel mu to dodje ta razlika ...izmedju nase i ostalih kuhinja....ha novo?
novalic

Post by novalic »

kod nas ti je bio jaaako popularan fish paprikas.. kuvali ga vani, u kotlicu.. od savske ribe.. pa onda, kad dodje pred kraj, ubacivali u njega dva mlada ziva somica, kao vele, nista ne moze paprikas promijesati kao oni...

brrrr :-?

ja ga nikada nisam mogla jesti kada su to radili...

a zubatac je zubatac.. kao sto je stari... stari 8-)
novalic

Post by novalic »

Stari wrote:Sharan na rostilju ...umjesto Zubaca. Hm ...jel mu to dodje ta razlika ...izmedju nase i ostalih kuhinja....ha novo?

umjesto zubaca ili zubatca... pitanje je sad 8-)
Saian

Post by Saian »

Pretjerani komoditet, zanemarivanje (preskakanje) socijalnih normi, slabo razvijena drustvena svijest. Ovo sad onako na prvu naravno. :roll:
novalic

Post by novalic »

Saian wrote:Pretjerani komoditet, zanemarivanje (preskakanje) socijalnih normi, slabo razvijena drustvena svijest. Ovo sad onako na prvu naravno. :roll:
joj saiane :-? daj nesto po cemu se mozemo diciti..

eto, recimo... ouff.. mozak mi stao :shock:
Saian

Post by Saian »

ma bio sam malo u sivoj fazi :roll:
Post Reply