wewa wrote:
pricas o Selimovicu koji je pokudjen (da ne velim nepodoban), a onda se bunis sto konstatujem da je ovo zemlja podobnih i ostalih.
kazes, ne vjerujes kako to ljudi nisu shvatili pa iskoristili? a ko su glasaci SDA i slicnih stranaka? ko su lica na predizbornim plakatima ako ne upravo ovi koji su uocili laksi put pa njime krenuli? nazalost, ili nasrecu, nema toliko radnih mjesta u administraciji, pa da se zbrine cijela zemlja. a i nisu svi gradjani za lakseg puta - ima ih i koji odlaze, a ima i sacica onih koji se opiru ovakvom poretku.
i ne, ne radim u obrazovanju, radila sam u obrazovanju.
Kritikuju selimovica, i to anonimno, iz.. podobnosti? Sta je podobnost wewo?
Ne kritikuju oni njega iz podobnosti, razlog je valjda jasan- citavo ovo ludilo ko je ciji, cije su knjige, ciji su filmovi, cija je muzika, a niko od tog nikakve koristi nema. Isto se desava i sa
one anamo strane.
Ako je to tebi podobnost, haj fino. Ne vidim sta je tu podobno.
Druga stvar, podobnost je postala floskula, svidjelo se to nekom il ne. Ovaj sistem ne funkcionise na osonovu podobnosti, vise ima odlike klasicne mafije-usluga za uslugu, dobro tebi, dobro meni. Veze su kljuc svega, ne podobnost. Ako ti zaista mislis da je dovoljno da neko malo tespiha, pojavi se koji put u dzamiji, koji put na sda skupovima, i et ga, podoban i sva mu vrata otvorena.. mislim, haj fino i to.
Nemaju ljudi nista od tog sto glasaju za sda i sto su po svim parametrima podobni, ovdje se pikaju veze i to je kao uostalom i svaki mafijaski organizacioni krug, puno kompleksnije od nekakve podobnosti. Nece niko zaposliti necije dijete zato sto on eto odgovara slici pravog podobnog sda glasaca, al hoce ako moze dobiti kontrauslugu, tipicno-valjo ja tebi, valjas ti meni; hoce i ako mu duguje nesto, hoce i ako on njemu moze sta srediti. A za ovo je nebitno ko si i sta si, vec sta mozes uraditi, pretezno kriminalno.
Korupcija je kompleksan sistem, nikakve banalnosti poput podobnosti tu ne prolaze. Kakve neko koristi ima od tog sto si ti podoban? Da li je deen backovic podoban? Nije. Kako ce biti podoban kad nas sve na svakom koraku pljuje, te mi zaostali, te mi vaki naki. Al da bi deen mogo sve, tu je babo sa svojim vezama i uslugama + pare. I za te po tvom misljenju podobne neko mora placati, jal parama jal uslugama. Dok podobnih, u pravom smislu podobnih, haj sto ima malo, al su im i karijere kratkog vijeka.
Al haj oke, podobnost. S obzirom da se tvrdi da je pola foruma budzetlije, bas me zanima kako to sa podobnosti tacno ide? Interesuje i mene.
Imam ja jednog poznanika koji je isto tako prico o podobnost, i lijepo odabro onako moguceg pobjednika na izborima i vrzmo se skoro pola godine oko lika, obavljo hiljadu nekakvih gluposti ko sekretar kakav, sve to dzaba naravo, jer se nado da ce on dobiti nekakav poso. Prekipilo mu jednostavno, nekih znacajnih veze mu roditelji nemaju, ono sto eventualno i poznaju nije bas da mu imaju razloga pomoci i sve je to nekakva suplja itd., a poso na normalan nacin nije nalazio a budale se oko njega zaposljavaju sedmicu-dvi nakon diplomskog. Odradio svoje, bio pravo podoban, i well.. nista. Dzaba bolan. Ko je on? Niko. Sta to on moze uraditi, sta mu roditelji mogu uraditi pa da valjaju toj mafiji? Nista.
Svi misle da je dovoljno biti podoban, a od te price nekom fkt padne i napamet, ono, ako je to kljuc i rjesenje svega, more sve, nije belaj, od ideala se ne najedes. Al nije. Korupciji je podobnost nebitna. Usluge, veze, vec da. Da bi bio podoban, moras odgovarati jednoj odredjenoj prici, da se ne lazemo. A da bi bio dio korumpiranog sistema, tog mafijskog kruga, nebitno je jest ti mrtvi cetnik ako mores nekog izvuci iz g**** il valjati na drugi nacin.
Svi ti pisci, inzinjeri, i sta vec sve ne, nisu nepodobni jal podobni. Dovoljno je da od tebe nemaju koristi. Njima uopste ne treba da svaki inzinjer bude dio mafijaskog kruga, dovoljno je da imaju par, za staviti pokoji potpis dje ne treba, malo zazmiriti i tako to. Uostalom, nijedna mafija na svijetu sebi ne moze priustiti da svako bude dio mafije samo zato sto voli mafiju a inace je beskoristan.
Podobni i nepodobni pisci, glumci, muzicari, nepodobni andric, nepodobni selimovic.. skici mala, sitna, nebitna masa, koja od tog ni koristi ni stete nema, izuzev sto je ubijedjena da je suknula
onim anamo. Ne nuzno onim na vrhu mafije, nit ocekuje njihov aferim.
P.S. ako neko iz mafije cita ovo, javite mi se na PP. Mozda moremo valjati jedni drugima..