"The Sacred Quest" - knjiga o kojoj se govori

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
WizzardFromBOZ

#1 "The Sacred Quest" - knjiga o kojoj se govori

Post by WizzardFromBOZ »

U protekla dva dana "potrosio" sam po cijelih 12 sati na Tony Robins's Unlimited Power seminar i, iako uzbudjen, bio sam vec poprilicno umoran. Osim normalnog radnog dana, sinoc sam jos bio prisutan i na izvanrednom jednosatnom predavanju Dr. Bill Phillips-a, dobitnika Nobelove nagrade za fiziku 1997, a za razvoj metoda za hladjenje i "hvatanje" atoma laserskim svjetlom. Dr. Phillips trenutno radi na NIST - nacionalnom institutu za standarde i tehnologiju u Marylandu, USA. A tema je bila "Vrijeme i Einstein u 21, stoljecu: najhladnija stvar u Univerzumu". Dakle veoma interesantna tematika i jos zanimljiviji govornik.

Ipak, ono sto sam dozivio veceras nadislo je i jedno i drugo. Veceras sam imao priliku upoznati britansku spisateljicu Louise E. Langley, autorku knjige "The Sacred Quest". Kako je do toga doslo malo duza je prica, ali u najkracem receno sve je bilo stvar intuicije. (Dan ranije dobio sam email s pozivom na promociju njene knjige, odgovorio pozitivno iako do tog momenta ni o autoru, kao ni o knjizi nisam nista znao.)

Image
Louise E. Langley (photo courtesy of http://www.thesacredquest.co.uk)

Knjiga "The Sacred Quest" fascinantno je uzbudljiva i u isto vrijeme kontroverzna ljubavna prica. Ali ne samo to, ona ima poruku za sve ljude. A poruka je: "Istina zivota je LJUBAV!" Knjiga duboko zadire u religiju, nauku i biznis. Ima 416 stranica, meki povez, a za distribuciju ce zvanicno biti spremna u decembru. Dakle, za samo nekoliko dana.

Vise o knjizi mozete naci na http://www.thesacredquest.co.uk/
Gaia

Post by Gaia »

tnx, WizzyBusy. :thumbup:
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

van Basten

Post by van Basten »

Ako sam ja dobro shvatio, ovdje se reklamira (ili preporučuje ako ljepše zvuči) knjiga na osnovu par rečenica razmjenjenih sa autoricom bez da se ta knjiga pročitala? :-)
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

van Basten wrote:Ako sam ja dobro shvatio, ovdje se reklamira (ili preporuèuje ako ljep¹e zvuèi) knjiga na osnovu par reèenica razmjenjenih sa autoricom bez da se ta knjiga proèitala? :-)
je li to bilo pitanje ili samo konstatacija? :-D

posto zvanicno finalno izdanje knjige jos nije izislo iz stampe nije je dakle ni bilo moguce procitati. :D

ipak, ja sam ne samo razgovarao s autoricom, vec sam draft knjige imao u svojim rukama i procitao koliko se moglo procitati. kazem "draft" iako se ustvari radi o vec odstampanoj i uvezanoj knjizi na kojoj je u medjuvremenu samo jos uradjeno nekoliko dodatnih dopuna, prepravki, itd. a da ne kazem da je i prisutna publika itekako imala pitanja i da je autorica odgovarala na njih. koliko sam mogao zapaziti 90 posto prisutnih vec je narucilo knjigu. a publika nije bila ona od ovaca za sisanje, niti ona sto knjige kupuje za regale...

nego, da ja tebe nesto upitam: da li si i koliko si puta bio/bila u prilici razgovarati s bilo kojim autorom knjige O KNJIZI cije je pisanje zavrseno prije samo mjesec-dva, a koja ce za samo nekoliko dana izaci iz stampe?

moje je misljenje da ce ova knjiga dobro uzdrmati svijet (ustvari vec jest), mada se ja sa svime sto je napisano u njoj jednostavno - ne slazem. ali, to je vec pitanje za neku drugu raspravu.
Post Reply