Stripovi

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Point.

#351 Re: Stripovi

Post by Point. »

nocnaptica986 wrote:nasao sam alana zagora,stenu i ostale (zlatna serija) u elektonskom izdanju ali nije to to....ne moze se usporedeti sa papirom :sad:
Takav sam i ja bio. Medjutim, sa vremenom se covjek navikne. Sada mogu strip na laptopu procitati, dok knjige nema sanse. Tu jedino papir dolazi u obzir. Sad imam komplet ZS od Zagora, Texa te Mister Noa. Gledam naslovnocu stripova i kontam taj sam imo strip proje rata. Pa te vrati u taj lijepi period djetinjstva.

Juce sam narucio 10 Texa sa veselog cetvrtka. Prije im nije radila online prodaja pa sam ih zanemario totalno. Vidim imaju i knjiga sad. Bice citanja. :komi:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#352 Re: Stripovi

Post by Truba »

imam faze i elektronike i papira
sad sam u fazi papira...knjige samo na papiru citqm jer ih imam za cvitav zivot...
stripove citam postepeno..sad citam price sa divljeg zapada ...zagora odabrane price, nathan nevera dilan doga i martija vc.
samo divlji zapad nisam ranije citao mozda poneki prije rata
bruce lee

#353 Re: Stripovi

Post by bruce lee »

i ja sam mislio da se nikada necu navici na elektronska izdanja. medjutim me tablet potpuno razuvjerio: lezi u ruci kao stampano izdanje, odes na put a poneses sa sobom 50 stripova, mozes citati u mraku, dostupan ti je puno veci izbor.. sve u svemu, vrh! :thumbup:
nocnaptica986

#354 Re: Stripovi

Post by nocnaptica986 »

blago vama kad mozete...ja nemogu pa nemogu :(
kad sam bio dijete volio sam citati zagora i bleka (divlji zapad i tako to) po podrumima uz svijece te 93 :sad:
i danas volim procitati knjige karla maya koji ima istu tematiku...

volio sam i alana ali kao 6-7godisnje dijete (nisam bio bas bistar) nisam kontao sve fore i reference na iste
Praetorious

#355 Re: Stripovi

Post by Praetorious »

A čuj, većina ovih stvari koje čitam se ne može ili se može nabaviti jako teško & skupo u papirnim verzijama. Digitalna izdanja su puno jednostavnija, a manje zauzimaju mjesta na policama :D Kad se sjetim ranije ... kamare papira & stripova na sve strane, pa nije se moglo okrenuti od njih. Ja sam počeo malo prije tebe, ranih 70-tih, preko Tom & Džeri, Popaj, Mikijev Almanah, Politikin Zabavnik i srodnih izdanja, pa ZS i LMS koji su se redvno kupovali. Dodaj tome i Stripoteku, Eks Almanah, Giganta i još par naslova koji su se kupovali, ali ne baš svaki broj, par tadašnjih informatičkih listova, raznorazne pisane romane ... i dobijaš hrpe papira na sve strane.
Rat je 'pomogao' da se to rasčisti i preživjelo je jaaako malo tih papirnih verzija. S druge strane, nova vremena-nove tehnologije, pa sam i ja prešao na digitalna izdanja. Knjige i stripovi, poneki magazin - digitalno je savršeno. Pročitam šta želim i koliko želim tokom dana uz PC, tako da kad se polegnem u krevetac (uh, što si tepam!) ne treba mi čitanje: sve se gasi, uključujući moj mozak.
Zadnjih godina, tačnije zadnjih godinu i po aktivno se bavim prevođenjem stripva, uz revolta što domaći izdavači ne otkupljuju brojne nove (i malo starije) naslove, pa iza sebe imam već par stotina prevedenih naslova, koje kačim na specijaliziranim forumima. Na žalost, izgleda da je naše tržište premaleno da bi bilo zanimljivo za otkup prava i komplet pripremu & štampu & distribuciju. Strip publike još ima, ali nisam siguran da nam se broj povećava...
Elem, digitalno odgovara dosta velikom ljudi s kojim komuniciram, pa se isplati malo pomučiti na prilagođavanje toj vrsti čitalačkog štiva.
Praetorious

#356 Re: Stripovi

Post by Praetorious »

Danas je tužan da za ljubitelje stipa. Napustio nas je Gallieno Ferri, strip umjetnik koji nas je decenijama razveseljavao svojim kreacijama.
Za one koji ne znaju, on je bio otac Zagora, Duha sa sjekirom, kao i Mr. No-a.

http://www.sergiobonelli.it/gallery/new ... erri-.html
SkyLimit

#357 Re: Stripovi

Post by SkyLimit »

Ferri...
CSKA

#358 Re: Stripovi

Post by CSKA »

Zbogom Ferri

Covjek koji mi je uljepsao i obiljezio djetinjstvo.

Image

Prosto ne mogu da vjerujem da vise nikada necu citati novog Ferijevog Zagora

Image
Qoom

#359 Re: Stripovi

Post by Qoom »

nocnaptica986 wrote:nasao sam alana zagora,stenu i ostale (zlatna serija) u elektonskom izdanju ali nije to to....ne moze se usporedeti sa papirom :sad:
Čitam AForda na Kindlu i nije loše.
Ima li gdje link za ovo tvoje, može na pp?
Praetorious

#360 Re: Stripovi

Post by Praetorious »

Veliku većinu starijih izdanja možete pronaći na stripotekaforum dot com.
nocnaptica986

#361 Re: Stripovi

Post by nocnaptica986 »

Qoom wrote:
na piratbayu sam nasao alana zagora doga i misteriju (kompletna zlatne serije) a bleka stenu sam nasao na forumu megasrbija.com ali fali dosta brojeva iz magnus serije (ima oko 200 brojeva)
ako netko zna gdje se moze skinuti kompletna serija bio bi zahvalan

skinuo sam neki progam za citanje stripova..zove se ComicRack i za sada se pokazao odlicnim..ocito mi je to falilo da se priviknem na ove e stripove
Qoom

#362 Re: Stripovi

Post by Qoom »

nocnaptica986 wrote:
Qoom wrote:
na piratbayu sam nasao alana zagora doga i misteriju (kompletna zlatne serije) a bleka stenu sam nasao na forumu megasrbija.com ali fali dosta brojeva iz magnus serije (ima oko 200 brojeva)

skinuo sam neki progam za citanje stripova..zove se ComicRack i za sada se pokazao odlicnim..ocito mi je to falilo da se priviknem na ove e stripove
Hvala za info.
Kindle je baš dobra varijanta za čitanje elektronske literature i stripova.
Rampage

#363 Re: Stripovi

Post by Rampage »

nocnaptica986 wrote:
Qoom wrote:

Tebi fali, ako sam te dobro shvatio, čitava LMS? Imam ja sve u elektronskom formatu, i LMS i ZS, samo se bojim da je u pitanju ogromna količina podataka za upload, ukupno oko 130 GB.

Hajd pokušaj navesti neke favorite koje ne možeš naći i navedi host na koji želiš da ti postavim, a ja ću uraditi upload istih i poslati ti link:)
Rampage

#364 Re: Stripovi

Post by Rampage »

CSKA wrote:Zbogom Ferri

Image

Image

Neka mu je laka zemlja:(

Da, obilježio je jednu čitavu epohu na našim prostorima.
Praetorious

#365 Re: Stripovi

Post by Praetorious »

nocnaptica986 wrote:na piratbayu sam nasao alana zagora doga i misteriju (kompletna zlatne serije) a bleka stenu sam nasao na forumu megasrbija.com ali fali dosta brojeva iz magnus serije (ima oko 200 brojeva)

Kako rekoh, ZS, LMS i veliki broj drugih izdanja imate na LINK.
A za čitanje stripova (i e-knjiga) je odličan program Sumatra. WEB = Sumatra (v. 3.11)
Nije loš ni CDisplay EX, nasljednik starog CDisplay-a.
nocnaptica986

#366 Re: Stripovi

Post by nocnaptica986 »

Rampage wrote:
Hajd pokušaj navesti neke favorite koje ne možeš naći i navedi host na koji želiš da ti postavim, a ja ću uraditi upload istih i poslati ti link:)

mozes li postaviti na piratbay...imam brz net i nebi mi trebalo dugo da skinem samo neznam dali bi ti mogao uploadti neko vrijeme
ako nemozes sve onda barem prvih 127
Praetorious wrote:
Kako rekoh, ZS, LMS i veliki broj drugih izdanja imate na LINK.
A za čitanje stripova (i e-knjiga) je odličan program Sumatra. WEB = Sumatra (v. 3.11)
Nije loš ni CDisplay EX, nasljednik starog CDisplay-a.
Hvala..pokusao sam se registrirati ali nikako nemogu primiti aktivaciski kod na svoju mail adresu...valjda imaju neki problem sa registacijom
Praetorious

#367 Re: Stripovi

Post by Praetorious »

Pogledaj u Spam folderu ili gdje već ide neželjena pošta. Registracije im rade, zadnja im je bila danas popodne.
nocnaptica986

#368 Re: Stripovi

Post by nocnaptica986 »

Praetorious wrote:Pogledaj u Spam folderu ili gdje već ide neželjena pošta. Registracije im rade, zadnja im je bila danas popodne.

jesam... 6-7 puta sam klinuo na link za ponovno slanje aktivaciskog koda ali nista ne dolazi na mail :(
agent_zero

#369 Re: Stripovi

Post by agent_zero »

Praetorious wrote:Danas je tužan da za ljubitelje stipa. Napustio nas je Gallieno Ferri, strip umjetnik koji nas je decenijama razveseljavao svojim kreacijama.
Za one koji ne znaju, on je bio otac Zagora, Duha sa sjekirom, kao i Mr. No-a.

http://www.sergiobonelli.it/gallery/new ... erri-.html
Tuga drugovi, tuga... Još ne mogu da vjerujem, znam(o) da su godine i sve, ali opet nekako čovjek ne može da se pomiri da ga više nema... :|

Počivao u miru, dragi naš Ferri.
bruce lee

#370 Re: Stripovi

Post by bruce lee »

nocnaptica986 wrote:
Praetorious wrote:Pogledaj u Spam folderu ili gdje već ide neželjena pošta. Registracije im rade, zadnja im je bila danas popodne.

jesam... 6-7 puta sam klinuo na link za ponovno slanje aktivaciskog koda ali nista ne dolazi na mail :(
i ja mislim da im nesto nije ok. zaboravio sam lozinku nakon sto sam formatirao racunar i poslao sam nekoliko puta zahtjev za reset preko vikenda, ali nista ni u spamfolderu. napravio sam i novi account, ali nista :(
Praetorious

#371 Re: Stripovi

Post by Praetorious »

Evo, kontaktirao sam Admina SF-a i rekao je da je odobrio jednu turu pristiglih registracija, pa pregledajte poštu ponovo.
Ako opet nema ... jbg, pošaljite mi registracijski username na PM pa da ga opet zivkam ...

Za temu stripova, ponuda, kupovina, potražnja, razmjena, informacije i novosti, elektronska izdanja i sl. mogao bi se pokrenuti i zasebni forum(čić), vidim da ima interesanata za temu. Bogu hvala, još nam kultura nije na apsolutnoj nuli, mada ... inklinira tome i to opasno ... Ponuda domaćih izdavača (ex-yu, bolje rečeno) i cijene njihovih izdanja ne idu u prilog razvoju nove strip publike, štaviše. Kad se sjetim nekadašnjih trafika, pa tog izobilja po (uglavnom) pristupačnim cijenama ... tuga me spopadne.
zagortenej

#372 Re: Stripovi

Post by zagortenej »

CSKA wrote:Zbogom Ferri

Image

Image
:(
Truba

#373 Re: Stripovi

Post by Truba »

cini se da je opet zaštopala distribucija ludensa u agartiju
Better Man

#374 Re: Stripovi

Post by Better Man »

Nisu još ništa dobili. Ne znam zašto im kasni Ludens.
Truba

#375 Re: Stripovi

Post by Truba »

ma bernard je muška lujka koliko sam skontao

svi ti izdavači su bili normalni ljudi i forumaši dok nisu postali izdavači... onda se nešto izokrene ili se promijeni percepcija proradi ego, naraste bankovni račun...

a krenuo je sa običnog štanda koliko sam skontao...a može se iskopati na sajtovima porezne uprave koliko sada vrti milijuna...

vezano za naš slučaj... čini se da ako naručuješ manje stripova nisi bitan... da naručiš 500 komada dilana išla bi distribucija svaki tjedan

ovako ko nas jebe
Post Reply