Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Za fanove Dylana Doga (ako vec nisu culi): poceo je da se prikazuje film napravljen po ovom strip-junaku, pod nazivom "Dylan Dog: Dead of night". Prve kritike su prilicno negativne, prvenstveno zbog cinjenice da u filmu nema fenomenalnog Groucha, a zatim i zbog toga sto se radnja ne odvija u Londonu, nego u New Orleansu
doktor78 wrote:Za fanove Dylana Doga (ako vec nisu culi): poceo je da se prikazuje film napravljen po ovom strip-junaku, pod nazivom "Dylan Dog: Dead of night". Prve kritike su prilicno negativne, prvenstveno zbog cinjenice da u filmu nema fenomenalnog Groucha, a zatim i zbog toga sto se radnja ne odvija u Londonu, nego u New Orleansu
Blasfemija
Ima onaj lik u ''Gruu'', mudrac nakav koji je sa sobom nosio knjigu sa naslovom ''Moje narodne izreke''..
“1943. nije nikome ništa poklonila, osim možda meni... Bez ikakve sumnje. Pratio sam rat bez da sam u njemu sudjelovao. Čak sam prisustvovao svom pogrebu bez bolne nužnosti da budem mrtav: to pokazuje do koje sam mjere bio pošteđen. Činilo se da 1944. ne želi nastaviti tu blagu tendenciju uslužnosti.”
Mrtav. Miran. Iza žaluzina svog potkrovnog stana Julien podrugljivo promatra vlastiti pogreb. Prisiljen na skrivanje, prisluškuje razgovore i promatra Cécile. Cécile kojoj se ne može obratiti. Tog lipnja 1943. u Cambeyracu, malom averonskom selu, mir je samo privid. Kolone njemačkih oklopnih vozila neće propustiti nastup...
Na linku prvih 45 stranica besplatno za pročitati. Inače, na netu se vrte engleski scanlationi tako da to nebi trebao biti problem skinuti. Preporučio bi gotovo sve od Gibrata, na mene je baš ostavio dojam.
Sjećam se Knindži...kapetan Dragan i njegovi "heroji" . U nekim srpskim novinama koje su se kod nas kupovale najnormalnije sve do aprila 1992. (mislim "Duga") izlazio je u nastavcima. Zle ustaše uvijek kada prave sranje, to je posao za kapetana Dragana i njegove Knindže.
Crtački odličan i jako duhovit ratni strip koji su radili momci iz Tuzle, koji će poslije rata pokrenuti "Polikitu". Dakle, pisao je Samir Šestan, ali ime crtača nažalost ne znam. Odlično je crtao, pod jakim uticajem Magnusa.
Nažalost, ne znam kako se strip zvao. Uglavnom, crtački kvalitetan i zajebantski, bez domoljubne patetike.
doktor78 wrote:"Svijet crnog mačka Johna Blacksada su tmurna vremena pedesetih. Sjedinjene Američke Države su sve samo ne ona zemlja blještavih neonskih reklama i građanskih sloboda. Nakon Velike depresije koja je uništila gospodarstvo, i Drugog svjetskog rata koji je uništio ljude, zemljom vlada čvrsta ruka anti-komunističkih paranoika i bogatih pizduna koji misle da su iznad zakona. Negdje sa strane, među sjenama, obični ljudi se bore za život dok neimaština, opća demoraliziranost i bujajući rasizam prerastaju iz problema u način života. John Blacksad je veteran iz Drugog svjetskog rata, i ne razlikuje se od ostalih detektiva američkih krimića gotovo po ničemu. Osim što je mačak, crni, i što više ne vjeruje u bajke "
"...Svi su likovi u stripu antropomorfne životinje, s tom razlikom da se ovdje ne radi o životinjama koje liče na ljude, nego o ljudima koji liče na životinje (i poprimaju neke njihove osobine). O kojoj se životinji radi ovisi o tome kakvu ulogu u stripu igra, recimo ako je lik pošteni policajac onda je najčešće pas, ako se radi o nekom prepredenjaku onda je u pitanju lisica, ako je pak negativac onda je jasno da će biti gmaz... "
Nisam nikad ni cuo za ovog macora, ali dobro zvuci.. Budem potrazio.
doktor78 wrote:Meni su primamljive i tvrdo ukoricene epizode Mr.Noa i Martija Misterije u izdanju Libellusa, ali su cijene paprene. Mozda nekad...
Protegao sam se za jednog Tex-a i nisam se pokajao, jako robusno djeluje 350 i kusur strana u tvrdom formatu a na ne/standarnom, "manjem" A5 formatu, za razliku od A4 gdje se to sve nekako raspline. Teško i čusto, čudi me da ga ne tretiraju kao oružje, pa da treba i dozvola
Svakako treba odabrati epizodu koja je vrijedna ovog luksuza jer u protivnom šteta je veća.