Moderator: Chloe
fakat smo se osilili....LK wrote:Hvala ti sto si postavio ove slike..
Malo smo se mi svi "osilili" i trebalo nam je da nas nesto podsjeti na ove strahote..
Brzo smo mi zaboravili i oprostili.. na zalost.. a ako zaboravimo i oprostimo isto nas ceka..
Svrha podsjećanja na minuli užas je spriječavanje svakog oblika uživanja u trenutnoj sreći ma kako se ona zvala!...Dioda wrote:Ja fakat ne kontam koja je svrha postavljanja ovakvih slika, ne znam za ostale, ali meni je ovo pravo bolesno.
Na takve slike sam i mislila. Jedino bolesnoj osobi moze biti ugodno gledati slike na kojima sadisticki manijak gazi nogom mrtvo tijelo. I jedino osobi koja nije izgubila nekog najblizeg moze biti interesantno gledati sliku nekog koljaca. Meni licno se zeludac okrenuo gledajuci neke slike.Joey Tribbiani wrote:ja nisam za postavljanje slika na kojima leze mrtvi ljudi ali jesam za postavljanje slika vojske, oruzja, razorenih zgrada...da se ne zaboravi...i tu ne vidim nista bolesno jer se to nama desavalo. Znači, samo pazit na slike žrtava
Ja sam napisala da je bolesno, i odnosilo se na slike koje sam (na svoj uzas citirala). Posto vidim da si odlucio da nam svima odrzis jedan miting o tome sta i kako je bilo, prvo cu te pitati jesi li u ratu izgubio nekog iz svoje porodice?SundanceKid wrote:Kao prvo, da ne komentarisem izjave ovog mudraca iznad, koji govori "...kako se sam sebi ne gadis...", zalosno bi mi bilo trosit rijeci da takvoj osobi objasnjavam stvari koje ju je zivot propustio nauciti. A ovi ostali, koji se pitaju cemu ovakve slike, i govore kako je to zaboga bolesno, i slicno, treba da znaju (ili nauce ako su '92-'95 bili negdje vani) sta je ovdje bilo i sta se desilo. Covjek postavlja slike, onakve kakve jesu, i govoriti njemu da je bolestan je sramotno. Mozda bi vam bolje prijalo da vam se cenzurise to, pa da stavi samo one gdje ima cvijeca?? Da probere koju da se ne sekirate?? Tesko vam je eto pogledati u to, lakse je uopste ne razmisljati o onim koji su zivote dali da bi vi sad mogli u miru buljit u ekrane, i pisat gluposti ovdje...
I meni je jako drago sto si se podsjetio.SundanceKid wrote:jako mi je drago, emotivno, vidjeti da se ljudi sjecaju onoga sto se desilo, da se ljudi podsjete