Sajam knjige Sarajevo

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
index_box

#126 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by index_box »

Da vas pitam, zna li neko ima li IGDJE na ovom sajmu Džojsa, Virdžinije Vulf, kompletnog Krležinog opusa?? :-? Mene su Hrvatsi razočarali skroz na skroz, pružim spisak sa Krležinim djelima a djevojka mi govori " Pogledajte na 'Laguni' " :| Inače, nisam pretjerano oduševljen ovogodišnjim sajmom, doduše nikad ja nisam volio čitati one sultanove konkubine, kraljice od Sahare, perzijske ljepotice i slične nazive :lol:
btw. gdje ima tih knjiga što su ih "Dani" izdavali? Ajde, please, napišite mi, volio bih sutradan uganjat' te popuste.... :zzzz:
ExNihilo

#127 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by ExNihilo »

index_box wrote:Da vas pitam, zna li neko ima li IGDJE na ovom sajmu Džojsa, Virdžinije Vulf, kompletnog Krležinog opusa?? :-? Mene su Hrvatsi razočarali skroz na skroz, pružim spisak sa Krležinim djelima a djevojka mi govori " Pogledajte na 'Laguni' " :| Inače, nisam pretjerano oduševljen ovogodišnjim sajmom, doduše nikad ja nisam volio čitati one sultanove konkubine, kraljice od Sahare, perzijske ljepotice i slične nazive :lol:
btw. gdje ima tih knjiga što su ih "Dani" izdavali? Ajde, please, napišite mi, volio bih sutradan uganjat' te popuste.... :zzzz:

Imaš bruku knjiga iz Dana. I jeftino, 3-5 KM. A vidio sam i Džojsa i Vulf i Krležu (ne znam imaju li baš sva djela)
index_box

#128 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by index_box »

Ellinor wrote:
index_box wrote:Da vas pitam, zna li neko ima li IGDJE na ovom sajmu Džojsa, Virdžinije Vulf, kompletnog Krležinog opusa?? :-? Mene su Hrvatsi razočarali skroz na skroz, pružim spisak sa Krležinim djelima a djevojka mi govori " Pogledajte na 'Laguni' " :| Inače, nisam pretjerano oduševljen ovogodišnjim sajmom, doduše nikad ja nisam volio čitati one sultanove konkubine, kraljice od Sahare, perzijske ljepotice i slične nazive :lol:

Imaš bruku knjiga iz Dana. I jeftino, 3-5 KM. A vidio sam i Džojsa i Vulf i Krležu (ne znam imaju li baš sva djela)

Samo još reci g d j e ( koja sala, otprilike u kojem uglu) i vuk sit i ovce na broju :thumbup:
ExNihilo

#129 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by ExNihilo »

Hmm, kako da objasnim :D

Ma tamo u onoj "drugoj" sali, gdje ima manje štandova (kad prođeš štand G18 i produžiš pravo, pogledaj dole na slici) Razumiješ? :)

Ako prođeš jednom tom salom, nema šanse da mašiš. Hrpa knjiga iz dana. Tu negdje sam takođe vidio Džojsa.

A ovo ostalo je u onoj glavnoj sali, ali pošto je raspored štandova ko labirint, ne bih ti znao reći gdje.

evo slike štandova ako kome treba :D

http://img849.imageshack.us/i/23042011034.jpg/
index_box

#130 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by index_box »

Ellinor wrote:Hmm, kako da objasnim :D

Ma tamo u onoj "drugoj" sali, gdje ima manje štandova (kad prođeš štand G18 i produžiš pravo, pogledaj dole na slici) Razumiješ? :)

Ako prođeš jednom tom salom, nema šanse da mašiš. Hrpa knjiga iz dana. Tu negdje sam takođe vidio Džojsa.

A ovo ostalo je u onoj glavnoj sali, ali pošto je raspored štandova ko labirint, ne bih ti znao reći gdje.

evo slike štandova ako kome treba :D

http://img849.imageshack.us/i/23042011034.jpg/
Hvala ti, pogledat ću sutra :)
butterfly_01

#131 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by butterfly_01 »

rossoner wrote:
butterfly_01 wrote:njeno ime: Aylin
Čuo sam za ovu, ali nisam baš upućen koji je žanr ovo i kakva je priča?

A sad da tačno definišem, ne mogu. Recimo neka knjiga dosta slična našoj "Tvrđavi" ili nešto od Pamuka...
Zanr nije lsican Tvrdjavi a niti Pamukovom stilu.. drugacija je prica..
Hakawati ti je super...
ili Posljednji voz za Istambul.. mene se dojmila.. obje...
rossoner

#132 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by rossoner »

butterfly_01 wrote:
rossoner wrote:
butterfly_01 wrote:njeno ime: Aylin
Čuo sam za ovu, ali nisam baš upućen koji je žanr ovo i kakva je priča?

A sad da tačno definišem, ne mogu. Recimo neka knjiga dosta slična našoj "Tvrđavi" ili nešto od Pamuka...
Zanr nije lsican Tvrdjavi a niti Pamukovom stilu.. drugacija je prica..
Hakawati ti je super...
ili Posljednji voz za Istambul.. mene se dojmila.. obje...
Hvala :thumbup:
sadmire

#133 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by sadmire »

rossoner wrote:EH OVAKO: Trebam jednu knjigu za curu s kojom sam dugo u vezi. Onako da nije baš preduga a da je interesantna. Ima li koji pametan prijedlog? Hvala! :-D
Mislim da bi sa "Ljubav je sihirbaz babo" bio na pravom putu, ona je kao stvorena za zene! Jos ako ti Nura napise lijepu posvetu, brak ti je zagarantiran! Ne treba ti ni prsten, mozes je komotno sa knjigom zaprositi!
ExNihilo

#134 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by ExNihilo »

sadmire wrote:
rossoner wrote:EH OVAKO: Trebam jednu knjigu za curu s kojom sam dugo u vezi. Onako da nije baš preduga a da je interesantna. Ima li koji pametan prijedlog? Hvala! :-D
Mislim da bi sa "Ljubav je sihirbaz babo" bio na pravom putu, ona je kao stvorena za zene! Jos ako ti Nura napise lijepu posvetu, brak ti je zagarantiran! Ne treba ti ni prsten, mozes je komotno sa knjigom zaprositi!
Nemoj tu knjigu Boga ti...ja sam je kroz prozor bacio.
Pitarrr82

#135 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Pitarrr82 »

Zna li neko do kada danas jos radi sajam?
ema_

#136 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by ema_ »

Pitarrr82 wrote:Zna li neko do kada danas jos radi sajam?

Do 19h bi trebalo, ali kako je zadnji dan, znaš da se kupe ranije svi, neki su još jučer, tako da je sigurno bolje do max 17 h otići i obići..
Pitarrr82

#137 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Pitarrr82 »

ema_ wrote:
Pitarrr82 wrote:Zna li neko do kada danas jos radi sajam?

Do 19h bi trebalo, ali kako je zadnji dan, znaš da se kupe ranije svi, neki su još jučer, tako da je sigurno bolje do max 17 h otići i obići..

Hvala :), nisam stigao nikako do sada otici...
ema_

#138 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by ema_ »

Haman da je bolje to nego ići dva puta :run: I još kontati možda opet danas :lol:
Pitarrr82

#139 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Pitarrr82 »

ema_ wrote:Haman da je bolje to nego ići dva puta :run: I još kontati možda opet danas :lol:

Sve zavisi koliko volis knjige i koliko mozes priustiti :)
ema_

#140 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by ema_ »

Ma već sam pisala, jučer kupih knjigu, tvrdi povez, 400 i nešto strana, ekstra, 4 km :-) :-) :-) :-)
butterfly_01

#141 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by butterfly_01 »

sadmire wrote:
ljubav je sihribaz babo je teskog sadrzaja.. ratna tematike.. .
nadji nesto opustenije..
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#142 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Entropio »

Do kad traje sajam?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#143 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by JoseMujica »

završen

bio i razočarao se...prvo izbor tanak skroz (osim ako ne tražiš knjiga za plaže) a cijene su standardne za sve knjige koje nisu za plaže, tako da mi je svejedno kupiti ih u knjižari ili ići na sajam (čak je sajam skuplji kad se ukalkulišu one 2 Km za ulaznicu).

Svake godine sajam postaje sve gori i gori :cry:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#144 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Entropio »

Završen? Kad prije...
ExNihilo

#145 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by ExNihilo »

komi wrote:ne znam za hiperion ali pad hiperiona je bio 16 maraka :D

Ja uzeo Endimiona za 5 KM :D :D :D

Image
Last edited by ExNihilo on 25/04/2011 19:32, edited 1 time in total.
krompir i riza

#146 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by krompir i riza »

Entropio wrote:Završen? Kad prije...
???
Zar nije danas do 6? :? :sad:
bez_ideje

#147 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by bez_ideje »

Bila....dvaput, 4 knjige uzela.....nisam nesto odusevljena sajmom,doduse nisam ni imala puno love za potrosit ovaj put.....
Zna li mi neko reci,koja je izdavacka kuca imala izdanje Majstora i Margarite sa ilustracijama,crveno -bijele korice.....bila oko 15-20 KM.....?
i kad ce iduci sajam,salon,sta vec sad sljeduje ?
Sookie McSue

#148 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Sookie McSue »

Ellinor wrote:
sadmire wrote:
Nemoj tu knjigu Boga ti...ja sam je kroz prozor bacio.
:lol: :thumbup:
Nura se trebala držati tinejdžerske literature, to joj je sasvim solidno išlo.
ExNihilo

#149 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by ExNihilo »

Tačno, Ruža i tako to :D

Ovi romani, kao za ozbiljniju publiku, totalno su loši (po meni). Žena pokušava da obrađuje teške teme, a sve ispada takoo patetično, rezon je na nivou osnovne škole. I ove njene kolumne na Sa-x me prosto šokiraju nekad. Neki dan napisa žena (citiram) : "Ipak, dajem sebi za pravo kazati kako doista postoje bešćutni muškarci."

A bešćutne žene ne postoje :? :?
index_box

#150 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by index_box »

bez_ideje wrote:Bila....dvaput, 4 knjige uzela.....nisam nesto odusevljena sajmom,doduse nisam ni imala puno love za potrosit ovaj put.....
Zna li mi neko reci,koja je izdavacka kuca imala izdanje Majstora i Margarite sa ilustracijama,crveno -bijele korice.....bila oko 15-20 KM.....?
i kad ce iduci sajam,salon,sta vec sad sljeduje ?

Sljedeći sajam, tačnije festival knjige je od 21- 31. avgusta 2011. " V Summer book fest", a potom od 12 - 24. decembra 2011. VII Zimski Salon Knjige ;-)

Inače, veliko hvala @Ellinor što mi je rekao za biblioteku "Dani", danas sam u 11 h bio i zadnjeg dana sajma kupio 5 knjiga :mrgreen: Tri iz biblioteke "Dani", Džojsov " Portret umjetnika" i Krelžin " Hrvatski bog Mars" u izdanju za srednju školu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: lijepe one korice od "Svjetlosti" :oops:
Ma, zadovoljan sam, sve u svemu. Ove godine sam napokon kupio i knjigu o Renoaru sa preko 1000 njegovih slika :thumbup: + 10 romana :D :D :D Jes' da je to bilo u letu, al' hajd... daj šta daš, samo nek se čita :bih:
Post Reply