btw. gdje ima tih knjiga što su ih "Dani" izdavali? Ajde, please, napišite mi, volio bih sutradan uganjat' te popuste....
Sajam knjige Sarajevo
Moderator: Chloe
- index_box
#126 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Da vas pitam, zna li neko ima li IGDJE na ovom sajmu Džojsa, Virdžinije Vulf, kompletnog Krležinog opusa??
Mene su Hrvatsi razočarali skroz na skroz, pružim spisak sa Krležinim djelima a djevojka mi govori " Pogledajte na 'Laguni' "
Inače, nisam pretjerano oduševljen ovogodišnjim sajmom, doduše nikad ja nisam volio čitati one sultanove konkubine, kraljice od Sahare, perzijske ljepotice i slične nazive
btw. gdje ima tih knjiga što su ih "Dani" izdavali? Ajde, please, napišite mi, volio bih sutradan uganjat' te popuste....
- ExNihilo
#127 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
index_box wrote:Da vas pitam, zna li neko ima li IGDJE na ovom sajmu Džojsa, Virdžinije Vulf, kompletnog Krležinog opusa??Mene su Hrvatsi razočarali skroz na skroz, pružim spisak sa Krležinim djelima a djevojka mi govori " Pogledajte na 'Laguni' "
Inače, nisam pretjerano oduševljen ovogodišnjim sajmom, doduše nikad ja nisam volio čitati one sultanove konkubine, kraljice od Sahare, perzijske ljepotice i slične nazive
![]()
Imaš bruku knjiga iz Dana. I jeftino, 3-5 KM. A vidio sam i Džojsa i Vulf i Krležu (ne znam imaju li baš sva djela)
- index_box
#128 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Ellinor wrote:index_box wrote:Da vas pitam, zna li neko ima li IGDJE na ovom sajmu Džojsa, Virdžinije Vulf, kompletnog Krležinog opusa??Mene su Hrvatsi razočarali skroz na skroz, pružim spisak sa Krležinim djelima a djevojka mi govori " Pogledajte na 'Laguni' "
![]()
Imaš bruku knjiga iz Dana. I jeftino, 3-5 KM. A vidio sam i Džojsa i Vulf i Krležu (ne znam imaju li baš sva djela)
Samo još reci g d j e ( koja sala, otprilike u kojem uglu) i vuk sit i ovce na broju
- ExNihilo
#129 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Hmm, kako da objasnim
Ma tamo u onoj "drugoj" sali, gdje ima manje štandova (kad prođeš štand G18 i produžiš pravo, pogledaj dole na slici) Razumiješ?
Ako prođeš jednom tom salom, nema šanse da mašiš. Hrpa knjiga iz dana. Tu negdje sam takođe vidio Džojsa.
A ovo ostalo je u onoj glavnoj sali, ali pošto je raspored štandova ko labirint, ne bih ti znao reći gdje.
evo slike štandova ako kome treba
http://img849.imageshack.us/i/23042011034.jpg/
Ma tamo u onoj "drugoj" sali, gdje ima manje štandova (kad prođeš štand G18 i produžiš pravo, pogledaj dole na slici) Razumiješ?
Ako prođeš jednom tom salom, nema šanse da mašiš. Hrpa knjiga iz dana. Tu negdje sam takođe vidio Džojsa.
A ovo ostalo je u onoj glavnoj sali, ali pošto je raspored štandova ko labirint, ne bih ti znao reći gdje.
evo slike štandova ako kome treba
- index_box
#130 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Hvala ti, pogledat ću sutraEllinor wrote:Hmm, kako da objasnim![]()
Ma tamo u onoj "drugoj" sali, gdje ima manje štandova (kad prođeš štand G18 i produžiš pravo, pogledaj dole na slici) Razumiješ?![]()
evo slike štandova ako kome treba![]()
- butterfly_01
#131 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Zanr nije lsican Tvrdjavi a niti Pamukovom stilu.. drugacija je prica..rossoner wrote:Čuo sam za ovu, ali nisam baš upućen koji je žanr ovo i kakva je priča?butterfly_01 wrote:njeno ime: Aylin
A sad da tačno definišem, ne mogu. Recimo neka knjiga dosta slična našoj "Tvrđavi" ili nešto od Pamuka...
Hakawati ti je super...
ili Posljednji voz za Istambul.. mene se dojmila.. obje...
- rossoner
#132 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Hvalabutterfly_01 wrote:Zanr nije lsican Tvrdjavi a niti Pamukovom stilu.. drugacija je prica..rossoner wrote:Čuo sam za ovu, ali nisam baš upućen koji je žanr ovo i kakva je priča?butterfly_01 wrote:njeno ime: Aylin
A sad da tačno definišem, ne mogu. Recimo neka knjiga dosta slična našoj "Tvrđavi" ili nešto od Pamuka...
Hakawati ti je super...
ili Posljednji voz za Istambul.. mene se dojmila.. obje...
- sadmire
#133 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Mislim da bi sa "Ljubav je sihirbaz babo" bio na pravom putu, ona je kao stvorena za zene! Jos ako ti Nura napise lijepu posvetu, brak ti je zagarantiran! Ne treba ti ni prsten, mozes je komotno sa knjigom zaprositi!rossoner wrote:EH OVAKO: Trebam jednu knjigu za curu s kojom sam dugo u vezi. Onako da nije baš preduga a da je interesantna. Ima li koji pametan prijedlog? Hvala!
- ExNihilo
#134 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Nemoj tu knjigu Boga ti...ja sam je kroz prozor bacio.sadmire wrote:Mislim da bi sa "Ljubav je sihirbaz babo" bio na pravom putu, ona je kao stvorena za zene! Jos ako ti Nura napise lijepu posvetu, brak ti je zagarantiran! Ne treba ti ni prsten, mozes je komotno sa knjigom zaprositi!rossoner wrote:EH OVAKO: Trebam jednu knjigu za curu s kojom sam dugo u vezi. Onako da nije baš preduga a da je interesantna. Ima li koji pametan prijedlog? Hvala!
- Pitarrr82
#135 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Zna li neko do kada danas jos radi sajam?
- ema_
#136 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Pitarrr82 wrote:Zna li neko do kada danas jos radi sajam?
Do 19h bi trebalo, ali kako je zadnji dan, znaš da se kupe ranije svi, neki su još jučer, tako da je sigurno bolje do max 17 h otići i obići..
- Pitarrr82
#137 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
ema_ wrote:Pitarrr82 wrote:Zna li neko do kada danas jos radi sajam?
Do 19h bi trebalo, ali kako je zadnji dan, znaš da se kupe ranije svi, neki su još jučer, tako da je sigurno bolje do max 17 h otići i obići..
Hvala
- ema_
#138 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Haman da je bolje to nego ići dva puta
I još kontati možda opet danas 
- Pitarrr82
#139 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
ema_ wrote:Haman da je bolje to nego ići dva putaI još kontati možda opet danas
Sve zavisi koliko volis knjige i koliko mozes priustiti
- ema_
#140 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Ma već sam pisala, jučer kupih knjigu, tvrdi povez, 400 i nešto strana, ekstra, 4 km

- butterfly_01
#141 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
ljubav je sihribaz babo je teskog sadrzaja.. ratna tematike.. .sadmire wrote:Mislim da bi sa "Ljubav je sihirbaz babo" bio na pravom putu, ona je kao stvorena za zene! Jos ako ti Nura napise lijepu posvetu, brak ti je zagarantiran! Ne treba ti ni prsten, mozes je komotno sa knjigom zaprositi!rossoner wrote:EH OVAKO: Trebam jednu knjigu za curu s kojom sam dugo u vezi. Onako da nije baš preduga a da je interesantna. Ima li koji pametan prijedlog? Hvala!
nadji nesto opustenije..
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#142 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Do kad traje sajam?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#143 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
završen
bio i razočarao se...prvo izbor tanak skroz (osim ako ne tražiš knjiga za plaže) a cijene su standardne za sve knjige koje nisu za plaže, tako da mi je svejedno kupiti ih u knjižari ili ići na sajam (čak je sajam skuplji kad se ukalkulišu one 2 Km za ulaznicu).
Svake godine sajam postaje sve gori i gori
bio i razočarao se...prvo izbor tanak skroz (osim ako ne tražiš knjiga za plaže) a cijene su standardne za sve knjige koje nisu za plaže, tako da mi je svejedno kupiti ih u knjižari ili ići na sajam (čak je sajam skuplji kad se ukalkulišu one 2 Km za ulaznicu).
Svake godine sajam postaje sve gori i gori
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#144 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Završen? Kad prije...
- ExNihilo
#145 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Last edited by ExNihilo on 25/04/2011 19:32, edited 1 time in total.
- krompir i riza
#146 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
???Entropio wrote:Završen? Kad prije...
Zar nije danas do 6?
- bez_ideje
#147 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Bila....dvaput, 4 knjige uzela.....nisam nesto odusevljena sajmom,doduse nisam ni imala puno love za potrosit ovaj put.....
Zna li mi neko reci,koja je izdavacka kuca imala izdanje Majstora i Margarite sa ilustracijama,crveno -bijele korice.....bila oko 15-20 KM.....?
i kad ce iduci sajam,salon,sta vec sad sljeduje ?
Zna li mi neko reci,koja je izdavacka kuca imala izdanje Majstora i Margarite sa ilustracijama,crveno -bijele korice.....bila oko 15-20 KM.....?
- Sookie McSue
#148 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Ellinor wrote:Nemoj tu knjigu Boga ti...ja sam je kroz prozor bacio.sadmire wrote:Mislim da bi sa "Ljubav je sihirbaz babo" bio na pravom putu, ona je kao stvorena za zene! Jos ako ti Nura napise lijepu posvetu, brak ti je zagarantiran! Ne treba ti ni prsten, mozes je komotno sa knjigom zaprositi!rossoner wrote:EH OVAKO: Trebam jednu knjigu za curu s kojom sam dugo u vezi. Onako da nije baš preduga a da je interesantna. Ima li koji pametan prijedlog? Hvala!
Nura se trebala držati tinejdžerske literature, to joj je sasvim solidno išlo.
- ExNihilo
#149 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
Tačno, Ruža i tako to
Ovi romani, kao za ozbiljniju publiku, totalno su loši (po meni). Žena pokušava da obrađuje teške teme, a sve ispada takoo patetično, rezon je na nivou osnovne škole. I ove njene kolumne na Sa-x me prosto šokiraju nekad. Neki dan napisa žena (citiram) : "Ipak, dajem sebi za pravo kazati kako doista postoje bešćutni muškarci."
A bešćutne žene ne postoje

Ovi romani, kao za ozbiljniju publiku, totalno su loši (po meni). Žena pokušava da obrađuje teške teme, a sve ispada takoo patetično, rezon je na nivou osnovne škole. I ove njene kolumne na Sa-x me prosto šokiraju nekad. Neki dan napisa žena (citiram) : "Ipak, dajem sebi za pravo kazati kako doista postoje bešćutni muškarci."
A bešćutne žene ne postoje
- index_box
#150 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
bez_ideje wrote:Bila....dvaput, 4 knjige uzela.....nisam nesto odusevljena sajmom,doduse nisam ni imala puno love za potrosit ovaj put.....
Sljedeći sajam, tačnije festival knjige je od 21- 31. avgusta 2011. " V Summer book fest", a potom od 12 - 24. decembra 2011. VII Zimski Salon Knjige
Inače, veliko hvala @Ellinor što mi je rekao za biblioteku "Dani", danas sam u 11 h bio i zadnjeg dana sajma kupio 5 knjiga
Ma, zadovoljan sam, sve u svemu. Ove godine sam napokon kupio i knjigu o Renoaru sa preko 1000 njegovih slika