SAJAM KNJIGA
Moderator: Chloe
-
Kwaheri
#1 SAJAM KNJIGA
17. Međunarodni sajam knjiga i učila i 8. Međunarodno bijenale knjige...
pocinje...od 20. - 25. aprila 2005. godine
pocinje...od 20. - 25. aprila 2005. godine
-
Kwaheri
iz podrucja onoga sto mene zanima...nacula sam da Schwarz dolazi na promociju svoje knjige DVA LICA ISLAMA...te da ce biti jos nekih zanmiljivih promocija...ali...ja ne propustam sajam...meni je to...odem...gledam...gledam...gledam...i zadnji dan sajma..kupujemThe_Fluid wrote:znash li, osim one tri knjige o civilizaciji Maja, da li se, josh neshto, sprema na Sajmu?
-
papak_eliminator
Jel to onaj u Dubrovniku o kojem horns prica, ili je nesto blize?
-
papak_eliminator
aman zaman, ocigledno me napusta smisao za humor, fali miThe_Fluid wrote:Eh, i ti P_E, Skenderija, Sarajevopapak_eliminator wrote:Jel to onaj u Dubrovniku o kojem horns prica, ili je nesto blize?
idem u shopping, valja mi kupit knjige za dnevnu sobu
-
papak_eliminator

20. - 25. APRIL
"KNJIGE I UČILA"
XVII Međunarodni sajam knjiga i učila
VII Međunarodni sajam grafičke industrije i industrije papira
"SA ART"
III Sajam umjetnosti i umjetničke opreme
VII Bijenale knjige
- pitt
Kakve su ti boje tapete?papak_eliminator wrote:aman zaman, ocigledno me napusta smisao za humor, fali miThe_Fluid wrote:Eh, i ti P_E, Skenderija, Sarajevopapak_eliminator wrote:Jel to onaj u Dubrovniku o kojem horns prica, ili je nesto blize?u gornjem postu....
idem u shopping, valja mi kupit knjige za dnevnu sobu![]()
opet cu bankrotirati....
-
papak_eliminator
pitt wrote: Kakve su ti boje tapete?:D:D

eto ti uzorak
ako sta nadjes, javi mi
-
Kwaheri
...sutra ce biti i promocija novog Maaloufovog romana...BALDASSAREOVO PUTOVANJE...u 16.30..
pa u petak promocija knjige ISLAM, autor: Fazlu Rahman; u 15.30
i DVA LICA ISLAMA u 16.00 sati...promotori ove knjige bit ce autor Stephen Schwartz, Hilmo Neimarlija i Rešid Hafizović...
pa u petak promocija knjige ISLAM, autor: Fazlu Rahman; u 15.30
i DVA LICA ISLAMA u 16.00 sati...promotori ove knjige bit ce autor Stephen Schwartz, Hilmo Neimarlija i Rešid Hafizović...
-
papak_eliminator
kakve su cijene? ne stigoh jos otic... 
-
Kwaheri
...cijene...heh...ima jeftinih knjiga...ali one koje vec (uglavnom) nemas i koje bi volio da imas su pravo skupe...iako u poređenju sa knjizarama jesu nekih 10-20% jeftinije...
Juce sam cijeli dan provela tamo...pregledala...zagledala...nesto sitno kupila...(kupovinu ostavljam za zadnji dan...uglavnom)...bila na nekim promocijama...lijepo...
Jedan stand iz me se posebno dojmio...i knjiga "Plavo nebo", ustvari slikovnica za djecu...dobre ilustracije, tako dirljiva prica...
...i da, jedna promocija...je bila interesantna...
jos da mi se danas izvuc' s posla na promociju "Dva lica islama"...
Juce sam cijeli dan provela tamo...pregledala...zagledala...nesto sitno kupila...(kupovinu ostavljam za zadnji dan...uglavnom)...bila na nekim promocijama...lijepo...
Jedan stand iz me se posebno dojmio...i knjiga "Plavo nebo", ustvari slikovnica za djecu...dobre ilustracije, tako dirljiva prica...
...i da, jedna promocija...je bila interesantna...
jos da mi se danas izvuc' s posla na promociju "Dva lica islama"...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Sajam je veci nego prosli puta, skoro za duplo. Srbi su najjeftiniji, hrvata najmanje iako su zemlja partner, a nasima pola literature vjerska.
Inace, najvise se trazi Da Vincijev kod i Andjeli i Demoni, to je kao hit sajma. Kupuju ga ili traze gotovo svi, mladi, stari, nane, dede, poslovni ljudi. Kao nekada kada je "Mali princ" harao, nisi bio u folu ako nemas "Malog princa" pod miskom. Naravno ove dvije knjige su neusporedive, ali to nam dovoljno jasno govori cega se sve naselilo u ovom Sarajevu.
Ovo sam sada svjez sa sajma, nisam jos ni utiske sredio
Inace, najvise se trazi Da Vincijev kod i Andjeli i Demoni, to je kao hit sajma. Kupuju ga ili traze gotovo svi, mladi, stari, nane, dede, poslovni ljudi. Kao nekada kada je "Mali princ" harao, nisi bio u folu ako nemas "Malog princa" pod miskom. Naravno ove dvije knjige su neusporedive, ali to nam dovoljno jasno govori cega se sve naselilo u ovom Sarajevu.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Maximalno 6KM su dzepna izdanja, trazi srpske izdavace i ako ti ne smeta ekavica (a i ljube se 3 puta
) dobro ces proci
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
jesu li prodavacice ili prodavaci? ako su prodavaci, onda ne smijem ici bez medehorns&drums wrote:Maximalno 6KM su dzepna izdanja, trazi srpske izdavace i ako ti ne smeta ekavica (a i ljube se 3 puta) dobro ces proci
-
Kwaheri
horns&drums wrote:Sajam je veci nego prosli puta, skoro za duplo. Srbi su najjeftiniji, hrvata najmanje iako su zemlja partner, a nasima pola literature vjerska.
...vjerovatno oni koji se ovdje nisu naselili, citaju ili za njih su rezervirane knjige Wittgensteina, Ecoa i Kundere...ili ne idu na sajam knjige...
-
The_Fluid
nazhalost nisam tu da vidim shta se nudi, nadam se da je bilo lijepih i zanimljivih knjiga za prochitati
horns,
DVC je hit, za koliko :kerma"?
off topic,
zna li iko hoce li se nastaviti subotnja druzhenja sa knjigom u kuku, nakon sajma?
horns,
DVC je hit, za koliko :kerma"?
off topic,
zna li iko hoce li se nastaviti subotnja druzhenja sa knjigom u kuku, nakon sajma?