Doslovno sa značenjem bakreni lonac..FortunaBela wrote:Bakrač?
Narodno značenje je ; 'ma kakvi', 'ni govora', 'ne dolazi u obzir'...
Moderator: Chloe
Doslovno sa značenjem bakreni lonac..FortunaBela wrote:Bakrač?
Toozla wrote:....to ti je kad ti popucaju ocni kapilari dok sjedis na WC solji....faktor-x wrote:da li neko zna sta bi mogao biti DAMPING FAKTOR![]()
![]()
Kurt_Kombajn wrote: ...sta znaci:
-MIMIKRIJA
-RETORIKA
-CINIZAM
-SARKAZAM
-IRONIJA
pa valjda su ti vec uspjeli odgovorit na tvojoj postavljenoj temi!Kurt_Kombajn wrote:...ohoho, pa ja ne vidjeh da vec ima tema koja me interesuje...pa postavljam bespotrebno novu, izvinjaJEM se moderatoru na poslu...evo cu ovdje kopirati samoga sebe (joj meraka):
Kurt_Kombajn wrote: ...sta znaci:
-MIMIKRIJA
-RETORIKA
-CINIZAM
-SARKAZAM
-IRONIJA
quo vadis?,( Do´mine)....znaci "Kuda ides (gospode)"....Sv Petar je postavio to pitanje (prema legendi) kad je bio u bijegu od Neronove potjere...i sreo Isusa na kapiji grada Rima koji je opet bio na putu unutra u grad....Na pitanje mu je Isus odgovorio da ide unutra da ga razapnu na krst jos jednom.shin-ra wrote:Quo Vadis
Psihička praznina....prazan osjećaj...Kurt_Kombajn wrote:SOMNAMBULNO???
U psihijatriji se koristi kao praznina osječaja tj. stanje koje nije ni tamo ni vamo....stanje odsutnost u bilo kojem smislu...3per wrote:SOMNAMBULNO - (lat.: somnus = spavanje, ambulare =hodati), mjesecarenje.
Svabe koriste izraz Somnambulismus ili somnambul sto odgovara njihovoj rijeci Schlafwandel, sto opet znaci mjesecarenje (hodanje u snu) ali i mondsüchtig, sto nekako bukvale znaci "ovisan o mjesecu".
ovo kocar-x wrote:tufa, hamo i ja pekli rakiju od kuhanih jabuka.. skontali smo da rakija i nije nesto, ali zato ako se kuhanim jabukama doda malo slaga i oraha, bude to poslastica ama-hanjuskalo wrote:kako je nastala rijec...
TUFAHIJA ???
kad je dusko trifunovic (cini mi se da se tako zvao) bio u silveru, bila je rijec "derati".. aman dokle ide djecija masta..danas wrote:ovo kocar-x wrote:tufa, hamo i ja pekli rakiju od kuhanih jabuka.. skontali smo da rakija i nije nesto, ali zato ako se kuhanim jabukama doda malo slaga i oraha, bude to poslastica ama-hanjuskalo wrote:kako je nastala rijec...
TUFAHIJA ???"sta djeca znaju o zavicaju"...
![]()