Raskomadan chovjek Vs. sise

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#76 Re: Raskomadan chovjek Vs. sise

Post by Truba »

raskomadan čovjek ==> CGI ili maska, ručni rad ili efekti ==> što god vi mislili o tome to jeumjetnost i fakulteti se završavaju na tome, ako pratite produkciju nekog filma vidjet ćete koliko muke imaju majstori za ove efekte to je čitav jedan proces...

sise ==> BOTOM LINE ipak je golotinja gdje je granica? što je sljedeće?
stochar

#77 Re: Raskomadan chovjek Vs. sise

Post by stochar »

Black swan wrote:raskomadan čovjek ==> CGI ili maska, ručni rad ili efekti ==> što god vi mislili o tome to jeumjetnost i fakulteti se završavaju na tome, ako pratite produkciju nekog filma vidjet ćete koliko muke imaju majstori za ove efekte to je čitav jedan proces...

haj'mo se kladiti da je na plakatu Messa bilo neko klasicno djelo sa sisama koje su ulje na platnu, ili sa digitalnim sisama lare croft, da bi ista reakcija bila. moram reci da mi je ova tvoja argumentacija za bobu infantilnija od onog lika sto nam je ovdje objasnjav'o da film nije strasan. eto, vas dvojica cete nama neukima sad objasniti sta su horror i CGI... zasto su sise bottom line, a raskomadan covjek nije? gdje je tu granica?

ne znam sta je koristeno i koji je efekat, ali je konacan ishod fotografija koja djeluje uvjerljivo i prikazuje raspolovljenog covjeka. kad sam je vidio, meni je prva asocijacija bila na fotografiju covjeka na markalama koji je mrtav lezao preko one ograde, i koja nije CGI vec je 'rucni rad' zlocinaca s brda. ne volim vidjeti fotografiju raskomadanog covjeka, na koji god nacin ona nastala.

ponavljam, ne bih zabranjivao plakate (ne znam zasto odmah asocijacija na zabrane, valjda nam to u tradiciji?), ali mi nikada nece biti jasno da dvije sise (fotografisane, nacrtane, ili uradjene u nekom programu), uvijek izazovu vise reakcija (i zabrana) od fotografije raskomadanog covjeka. normalnije vidjeti raskomadano nego golo tijelo? to je sve sto sam zelio iskazati ovom temom.
ljubav_aha

#78 Re: Raskomadan chovjek Vs. sise

Post by ljubav_aha »

Black swan wrote:raskomadan čovjek ==> CGI ili maska, ručni rad ili efekti ==> što god vi mislili o tome to jeumjetnost i fakulteti se završavaju na tome, ako pratite produkciju nekog filma vidjet ćete koliko muke imaju majstori za ove efekte to je čitav jedan proces...

ma i maja je bila gola :D gola maja , da budem jasnija :D
Duhovni Vođa

#79 Re: Raskomadan chovjek Vs. sise

Post by Duhovni Vođa »

ja više volim sise od raskomadanog čovjeka. ustvari više volim sise od hljeba danas :D
Truba

#80 Re: Raskomadan chovjek Vs. sise

Post by Truba »

sise su sise ==> golotinja... naša civilizacija tako funkcionira
rakomadano tijelo na filmu je umjetnost za struku...i podnošljivije od sisa
pomirite se s tim

kada budete poredili raskomadano tijelo iz iraka i sise onda možemo raspravljati :mrgreen:

nedavno sam čitao da je neki zapadnjački umjetnik blokiran s FBa jer je okačio umjetničko djelo (neku djevojku raširenih noga i golih sisa)
to jeste kvalitetno djelo nekog poznatog slikara ali ja ništa odvratnije ne vidjeh odavno :D

a FB ima svoja pravila kao i naše društvo

ne govorim da je to ispravno nego samo tako funkcionira :D

isto kao u ratu... kad se jedan srpski vojnik zajebao pa silovao srpkinju i završio u zatvoru a do tada je bio junak iako je silovao...
Truba

#81 Re: Raskomadan chovjek Vs. sise

Post by Truba »

Duhovni Vođa wrote:ja više volim sise od raskomadanog čovjeka. ustvari više volim sise od hljeba danas :D
vidiš sise su svuda po gradu ali dobri efekti rađeni s ljubavlju danas su rijetkost
zato je Braindead klasik a ovaj film će biti zaboravljen
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#82 Re: Raskomadan chovjek Vs. sise

Post by Decerto »

Al sto je je,ovaj tucker dale film je premocan haha :lol:
kojeime

#83 Re: Raskomadan chovjek Vs. sise

Post by kojeime »

Raskomadano tijelo je drustveno prihvatljivije (i to ne samo kod nas) zato sto:

Svaka institucija (drzava prvenstveno, pa religijske institucije, poslovne imperije i tako dalje) prije ili poslije imaju potrebu za nasiljem. U napadacke ili odbrambene svrhe. Iz tog razloga mlade, djecu, treba uciti da je nasilje pod odredjenim uslovima ne samo prihvatljivo vec i pozeljno. Dakle treba od malih nogu postaviti visoko granicu tolerancije na nasilje da bi u potrebnom trenutku ti (sada vec odrasli) ljudi mogli bez velikih moralnih dilema ici i ubijati ili muciti u ime necega ili nekoga. Ubijanje za dobrobit drustva. A uz to takvo nasilje je kolektivan cin usmjeren dobrobiti tog drustva/institucije.

Sise su neprihvatljive zato sto su sise individualno zadovljstvo. Iako je sex u stvari prvenstveno i samo mehanizam produzetka vrste, seksualno zadovoljstvo i sam cin seksa je individualan, drustvo/institucije od njega ima samo posrednu korist. jedan od razloga sto sve religije strasno mnogo vremena, novca i truda ulazu u kontrolu seksualnog ponassanja ljudi je da taj insividualan cin upotrijebe u svoju korist. A to je teze nego upotrijebiti nasilje.

Zato je u nasoj i u mnogim drugim kulturama nasilje prihvatljivije od sisa.
Truba

#84 Re: Raskomadan chovjek Vs. sise

Post by Truba »

dobro opažanje
čitanje me podsjetilo na
1984
Post Reply