Produkt fotografija - iskustva i ostalo

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
janje_

#1 Produkt fotografija - iskustva i ostalo

Post by janje_ »

Zbog ukazane potrebe, nedavno smo se zadali u vode produkt fotografije (za sada samo produkti manjih dimenzija) i sto se fotografije tice, otvorio mi se jedan novi svijet. LM, kako jos uvijek eksperimentisemo sa postavkama, svjetlom i ostalo, evo prilike da razmjenjujemo iskustva, ako ima jos neko ko se bavi ovom specificnom oblasti u fotografiji..

malo smo se mucili s kojekakvim kutijama i pozadinama, ali onda skontali da nam - kad se vec ozbiljno time bavimo - najprije treba dobar sto. pa smo ga napravili:

Image

"dijelove" smo kupovali na sve strane, i sve zajedno je kostalo nesto oko 200 eura (aluminijumski profili, povezivaci za profile, lampe, pleksiglas ploce) i za sada su rezultati prihvatljivi..
janje_

#2 Re: Produkt fotografija - iskustva i ostalo

Post by janje_ »

nije valjda da se niko od forumasa ne bavi produkt fotografijom??! pih
nokia6170

#3 Re: Produkt fotografija - iskustva i ostalo

Post by nokia6170 »

dobar fazon.
black

#4 Re: Produkt fotografija - iskustva i ostalo

Post by black »

janje_ wrote:nije valjda da se niko od forumasa ne bavi produkt fotografijom??! pih
bavio bi se (poshto se i onako bavim fotografijom) ali ne mogu da nedjem nekoga ko ce da mi plati za to :mrgreen:
a ovaj ti je fazon dobar, ja imam jedan slican puno jeftiniji, sa kartonskom kutijom ;-)
janje_

#5 Re: Produkt fotografija - iskustva i ostalo

Post by janje_ »

black wrote:
janje_ wrote:nije valjda da se niko od forumasa ne bavi produkt fotografijom??! pih
bavio bi se (poshto se i onako bavim fotografijom) ali ne mogu da nedjem nekoga ko ce da mi plati za to :mrgreen:
a ovaj ti je fazon dobar, ja imam jedan slican puno jeftiniji, sa kartonskom kutijom ;-)

ma i ja sam poceo s kartonskom kutijom. ali onda, dodjem kod klijenta, treba da slikam nesto cijeli dan i da za to obracunam "grdne pare" a vamo postavljam kartonsku kutiju i reflektore sa gradilista.. pa smo zato malkice investirali u sto, da to ozbiljnije izgleda.

sto se opreme tice, do sad smo radili sa canon 300D i u biti sasvim je dovoljan, bitno je da ima makro objektiv (50mm) zbog dubinske ostrine .. ali sam od prijatelja dobio nikon D80 na probu sa 105mm makro objektivom.. elem, drugacije je.. pa vec razmisljamo i o novom aparatu..
Diwan

#6 Re: Produkt fotografija - iskustva i ostalo

Post by Diwan »

mogo si postaviti koju fotku da vidimo kojer rezultate s tim dobijas - djeluje mi jako dobro i vjerujem da su rezultati takode dobri
malivuk

#7 Re: Produkt fotografija - iskustva i ostalo

Post by malivuk »

vidio sam nekad davno,ovo isto,pa sam samo pokušao sa kartonskom kutijom,dvije nejednake lampe i najlon vrećice,kao sjenilom.to je sve jedna nestabilna konstrukcija,jednom rukom držiš aparat,drugom kutiju,ogromna pažnja da se vrećice ne zapale,jer su lampe jako blizu,pa sam odustao od dalje nadogradnje.napravio sam tek nekoliko slika,onako rda radi,da džaba nisam majstorisao oko svega toga.evo dvije slike koje su rezultat svega toga.

Image

Image
dadoka84

#9 Re: Produkt fotografija - iskustva i ostalo

Post by dadoka84 »

Mi se u firmi izmedju ostalog bavimo i tim. Obicno je to ambalaza raznih proizvoda, kako za kozmetiku tako i drugu upotrebu. Uglavnom se radi stap-kanap metodom ;D hehe Od rasvjete tu su 3 blic glave (2x 500 i 1x200 w). U planu je da se radi neki stolic sa plexi podlogom.
Do sada je najvise bilo problema sa srebrnim premazom, jer pokupi svaku mogucu refleksiju ;D
Aparat je d80 sa 60mm macro lecom, doduse vjerovatno ce se i oprema mijenjati.
upravnik

#10 Re: Produkt fotografija - iskustva i ostalo

Post by upravnik »

janje_ wrote: "dijelove" smo kupovali na sve strane, i sve zajedno je kostalo nesto oko 200 eura (aluminijumski profili, povezivaci za profile, lampe, pleksiglas ploce) i za sada su rezultati prihvatljivi..
mislim da za ovu lovu dobiješ sasvim dobar gotov proizvod, bez da moraš improvizovati
Post Reply