Lijepi pozdrav !
Molim Vas ako imate vremena da li bi mi mogli pomoći oko 3 zadatka sa prijemnog na KEMIJSKO -TEH FAKULTETU. Ovaj prvi zadatak jako je sličan zadatku sa ovogodišnjeg prijemnog a razlika je u tome što je ovdje dana stranica jednakostraničnog trokuta koji je presjek stožca je 4/sqrt(3) .Stožac je presječen ravninom (paralelnom sa osnovicom) na dva dijela koja daju dva dijela jednakih volumena i traži se visina do prve polovice presjeka??A kod drugog zadatka imamo da se stožac presječe ravninom paralelnom s osnovicom na dva dijela jednakih volumena.Traži se omjer visine dobivenog krnjeg stožca i visine početnog stožca?
Ovdje je rezultat treći korjen iz 2 minus jedan podijeljeno sa trećim korjenom od 2
(TREĆI SQRT2-1) / TREĆI SQRT 2.Da li je ovdje faktor proporcionalnosti za volumen
TREĆI SQRT2 .???Drugo ništa neznam a i ovo je vjerojatno glupost?!
Treći zadatak je :
U jednakokračni trapez kojem je jedna osnovica tri puta dulja od druge upisana je kružnica polumjera 6 cm. Duljina kraka trapeza je?Ovdje je rješenje : 8DRUGI KORJEN OD3
Ovdje jedino znam da je :
r =aDRUGI KORJEN OD3/3
a je jednako :
6SQRT3,a kako dobiti rezultat neznam??
Znam da ne rješavate zadatke samo tako no ako imate vremena,( ne morate detaljno )samo me nekako uputite molim .!
Kristina
PRIJEMNI ISPIT
Moderator: Chloe
-
kristina bezina
Da stožac je kupa!!
Hvala
Hvala
-
Stari
Ciao Kristina
Imas li konacni rezultat prvog zadatka.
Uporedi ga sa ovim
(4/3) - (sqrt(3)/2) ili otprilike ....numericki ...0,4673
Ako sam ispravno razumio zadatak ...to bi trebao biti iznos visine od osnovice velike kupe ...do osnovice male kupe (one gornje koja je dobijena presjecanjem ).
Ako se to slaze sa onim sto ti imas...onda...OK?
Imas li konacni rezultat prvog zadatka.
Uporedi ga sa ovim
(4/3) - (sqrt(3)/2) ili otprilike ....numericki ...0,4673
Ako sam ispravno razumio zadatak ...to bi trebao biti iznos visine od osnovice velike kupe ...do osnovice male kupe (one gornje koja je dobijena presjecanjem ).
Ako se to slaze sa onim sto ti imas...onda...OK?
-
kristina bezina
Pa ,neznam šta da ti kažem ..
rezultat i nije baš sličan ,ako ti se da to još malo pogledati ako ne ..
(Stalno nekog molim za pomoć pa eto ako i tebe treba moliti ...)ustvari malo sam u ˝bedu˝ tako da kako hoćeš ako ti se da pogledaj zadatak
budeš mi pomogao i za to ti hvala!!
kristina
(Stalno nekog molim za pomoć pa eto ako i tebe treba moliti ...)ustvari malo sam u ˝bedu˝ tako da kako hoćeš ako ti se da pogledaj zadatak
kristina
-
Stari
Pa ,neznam šta da ti kažem ..kristina bezina wrote:Pa ,neznam šta da ti kažem ..
kristina
Pokusaj sa... odgovorm na moje pitanje ...imas li rjesenje prvog zadatka ...ili nemas?...To ustanoviti nebi trebalo biti odvec tesko. Ako se ispostavi da imas rezultatsko rjesenje prvog zadatka ...molio bih te da ga napises...to bi mi pomoglo da ukontam gdje grijesim (ukolio grijesim).
ustvari malo sam u ˝bedu˝ tako da kako hoćeš ako ti se da pogledaj zadatak
Uh...fakat cemi ovdje malo trebati pomoc prevodioca...u cemi si ? Kristina ...ovo bez i najmanje namjere da te zafrkavam...davno sam odselio odozdo (a u Hrvatskoj , osim toga, nisam nikad bio stalno nastanjen) a buduci da se jezici na tim podrucjima mijenjaju...
Jesi li u nekakvoj bijedi ? (bedi na ekavskom)
Ili si u krevetu ? (sa engleskog bed...jest da nema veze ...ali eto rekoh mozda sam ja negdje prolupao)
...I ....ovaj ...nego da ja ne bih dalje lupetao ovdje sa i bez veze...izjasni se ....A najradije (da sve ovo zaobidjemo) posalji rezultat prvog zadatka
pa cu vidjeti ...sta se moze napraviti.
U medjuvremenu ...ja mogu pprovjeriti ...jesam li ispravno protumacio tvoj prvi zadatak.
Dakle Velika kupa (nazovimo je K1) je presjecena ravninom ...i tako dobijamo jos jednu pravilnu kupu (hajde da nju nazovemo K2) i jednu malo nepravilnu (krnju) kupu ...onu donju...i nju nazovimo K3. Je li njenu visinu, dakle visinu ove nepravilne (donje) kupe, zelis izracunati?
Last edited by Stari on 18/09/2006 10:34, edited 1 time in total.
-
Kukuruz_Barbe-q
Vjerujem da "u bedu" u hrvatskom slengu znaci da se enko lose osjeca.
-
kristina bezina
Ako se malo bolje pogleda , napisala sam u prvoj poruci da bi rezultat za treći zadatak trebao biti 8*sqrt(3), a za drugi zadatak rješenje je treći korjen od dva minus jedan podjeljeno sa trećim korjenom od dva a rješenje za prvi zadatak nemam.Hvala na trudu.
Inače oprosti što se tako izražavam. Prijevod je točan ..(imam nekih problema pa sam loše volje..doduše tko nije .)
Oprosti i hvala,
Kristina!
Inače oprosti što se tako izražavam. Prijevod je točan ..(imam nekih problema pa sam loše volje..doduše tko nije .)
Oprosti i hvala,
Kristina!