Kako uci u trag porijekla svom prezimenu, da li iko ima ideju, kako sprovesti malo istrazivanje gdje biste vidjeli porijeklo prezimena i tacno odakle dolazi, kao i ko su vam preci bili unazada nekih stotinjag godina ... ?
Bilo kakve ideje su dobrodosle .....
Prijeklo prezimena ....
Moderator: Chloe
- moa
#2 Re: Prijeklo prezimena ....
Bosnjacki institut, kreni odatle.
-
senainter
#3 Re: Prijeklo prezimena ....
Puno vam hvala, cula sam da ima neka knjiga Rodoslov od Filipovica.... Mozda neko zna nesto i o tome, uglavnom hvala na informaciji i ako ima jos neko ideja slobodno neka stavi
Ako sam shvatila dobro, mogle bi se i konsultovati maticne knjige rodjenja, od koje opstine bih uopste pocela. Milim gdje se nalaze ti nekakvi arhivi ....?
Hvala, hvala i jos jednom hvala
Ako sam shvatila dobro, mogle bi se i konsultovati maticne knjige rodjenja, od koje opstine bih uopste pocela. Milim gdje se nalaze ti nekakvi arhivi ....?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#4 Re: Prijeklo prezimena ....
imas na forumu temu o tome, potrazi malo, mozda ti tamo neko moze pomocisenainter wrote:Puno vam hvala, cula sam da ima neka knjiga Rodoslov od Filipovica.... Mozda neko zna nesto i o tome, uglavnom hvala na informaciji i ako ima jos neko ideja slobodno neka stavi