preporuka
Moderator: Chloe
- irfan2
#1 preporuka
bila je ovakva tema al nemam para da kupujem knjige pa kao ono:preporucite mi neke dobre knjige koje imaju u centralnoj biblioteci,ako ste clan tamo
hvala
hvala
- irfan2
da ofkours 
volim sf,politicke trilere,filozofiju,tvoje textove na forumu
...
joj tesko je ovako generalizovat uglavnom volim citat dobre srtvari,ono da me zakuca za krevet i da se ne dizem u dogledno vrijeme
dakle beletristika ima prednost ali ne bjezim i od drugih stvari
volim sf,politicke trilere,filozofiju,tvoje textove na forumu
joj tesko je ovako generalizovat uglavnom volim citat dobre srtvari,ono da me zakuca za krevet i da se ne dizem u dogledno vrijeme
dakle beletristika ima prednost ali ne bjezim i od drugih stvari
-
The_Fluid
Krenimo redom:
SF, pronadji i prochitaj sve zaduzhbine, ili recimo ciklus o Dina planeti od Frenk Herberta. Naravno "Vodich" od Douglasa je nezaobilazan, kao i nastavci.
..
problem je shta se mozhe natji u centralnoj biblioteci, ako mislimo na istu, to je ono shto je ostalo od Biblioteke grada Sarajeva, trenutno pored kina Apolo, a jedno vrijeme i pored danashnje zgrade ambasade Irana, gdje je trunulo i raznosilo se kako je ko stigao? Ili?
SF, pronadji i prochitaj sve zaduzhbine, ili recimo ciklus o Dina planeti od Frenk Herberta. Naravno "Vodich" od Douglasa je nezaobilazan, kao i nastavci.
..
problem je shta se mozhe natji u centralnoj biblioteci, ako mislimo na istu, to je ono shto je ostalo od Biblioteke grada Sarajeva, trenutno pored kina Apolo, a jedno vrijeme i pored danashnje zgrade ambasade Irana, gdje je trunulo i raznosilo se kako je ko stigao? Ili?
- irfan2
procitao sam oba dijela kvake 22,odlicni su 
fluid mislimo na istu biblioteku (pored apola)
al nisam znao da tamo imaju vodic kroz galaksiju(jel o tome govoris)
sto se tice zadudzbina ok probacu al nisam prevelik fan asimova
imal jos toga....
imal jos toga....
-
violentjack
Procitaj Hadzi-Murat ako ima to u vasoj biblioteci
Leo Tolstoy

Leo Tolstoy
- manijak1
Kucamo na vrata zaboravljenih preporuka
.........
Matareški krug Robert Ludlum

Matareški krug Robert Ludlum
-
The_Fluid
irfane,
kundera sve, najbolje kreni redom tj od pocetka sa salom
markes, takodjer sve
camus, to ostavi za poslije
singer, dovoljan ti je rob za pocetak
castaneda, moze isto sve
ibzen, ako volis drame i norveske autore, nije lose, to se kod zvalo ibzen drame I i drame II
lobsang rampa, trece oko
joan m. auel, pleme spiljskog medvjeda, onda ide dolina konja i lovci na mamute i i II, mislim da nakon toga nista nije objavljeno, jer je poceo rat te je potom i novaca nestalo
tolstoj, vaskrsenje je ponajbolje
itd.
kundera sve, najbolje kreni redom tj od pocetka sa salom
markes, takodjer sve
camus, to ostavi za poslije
singer, dovoljan ti je rob za pocetak
castaneda, moze isto sve
ibzen, ako volis drame i norveske autore, nije lose, to se kod zvalo ibzen drame I i drame II
lobsang rampa, trece oko
joan m. auel, pleme spiljskog medvjeda, onda ide dolina konja i lovci na mamute i i II, mislim da nakon toga nista nije objavljeno, jer je poceo rat te je potom i novaca nestalo
tolstoj, vaskrsenje je ponajbolje
itd.
-
ElectricLarryLand
irfan2 wrote:procitao sam oba dijela kvake 22,odlicni su
imal jos toga....
Imaš "Vodič" i online, ovo je jedan od linkova, a mislim da ih ima još: http://www.svastara.com/razno/autostope ... galaksiju/
Ono jes da je malo zajebato čitati onol'ku knjigu sa ekrana, (a i odštampati je, for that matter), ali eto, ko voli nek izvoli. Takođe, na nekim irc sharing kanalima možeš preko dcc-a da preuzmeš brdo odličnog sf-a. Na Undernetovim serverima još uvek fercera kanal #bookz, a preko njega se da saznati i za druge slične, s tim što se tu i tamo dešava da takvi kanali samo nestanu, valjda ih ujure zbog piraterije.
Jes' da nije preporuka, ali može biti korisno.
-
car-x
meni je samo prvi dio vodica vrijedan citanja.. ostatak sam se smaro, ali nisam htio odustati dok ih sve nisam procito..
carlos castaneda je sigurno tema za tebe, ako volis filozofsko sranje na meskalinu.. ja sam cito ona dva-tri dijela sa don juanom.. ali mi se cini da je castaneda pred kraj svog spisateljstva poprilicno puko.. ko sandala..
khalil gibran (ovo je nama profesorica bosanskog u gimnaziji prevodila kao halil dzubran) je nako malo teologija malo filozofija.. ali je interesantno..
trece oko (ne sjecam se tacno autora).. ali prica je vezana za tibet i tako to.. budem vidio kako se zove tip, jer slabo pamtim nazive knjiga, pisaca i to..
carlos castaneda je sigurno tema za tebe, ako volis filozofsko sranje na meskalinu.. ja sam cito ona dva-tri dijela sa don juanom.. ali mi se cini da je castaneda pred kraj svog spisateljstva poprilicno puko.. ko sandala..
khalil gibran (ovo je nama profesorica bosanskog u gimnaziji prevodila kao halil dzubran) je nako malo teologija malo filozofija.. ali je interesantno..
trece oko (ne sjecam se tacno autora).. ali prica je vezana za tibet i tako to.. budem vidio kako se zove tip, jer slabo pamtim nazive knjiga, pisaca i to..