Predstava NORA
Moderator: Chloe
-
Santana II
#1 Predstava NORA
Fenomenalno...sve!!!
Bravo glumci, i Harise!!!
Bravo glumci, i Harise!!!
-
amelino
#2 Re: Predstava NORA
Odusevljena:) Obavezno pogledati!!!
-
caniggia
#3 Re: Predstava NORA
Slazem se, fenomenalna predstava. Maja i Amar su jednostavno fantasticni!
- karanana
#4 Re: Predstava NORA
kako pogledati kad su sve predstave bile rasprodane? dajte i meni kakvu stelu i nabavite mi dvije karte!
jesu li nadodali predstave na repertoar?
koliko je karta?
jesu li nadodali predstave na repertoar?
koliko je karta?
- Luce
#5 Re: Predstava NORA
Predstava je po mom misljenju -dosadna. Nisu na zalost uspjeli odrzati moju koncentraciju. Haris kao i obicnu pokusava da sokira, nepotrebna golotinja u onoj mjeri. Amar je bio bolji od Maje, ona je mozdas tek pred kraj predstave uspjela da iskomunicira ono sto je htjela, ali sve u svemu dosadno i neoriginalno. Po mom skromnom misljenju
-
amelino
#6 Re: Predstava NORA
Karta je 20KM, 15KM, 8KM za studente i 5KM za djake:) ja regularno rezervisala i otisla pogledati predstavu. Nikakva stela nije potrebna..
http://www.kupikartu.ba/ i rezervisi na vrijeme:)
http://www.kupikartu.ba/ i rezervisi na vrijeme:)
-
Santana II
#7 Re: Predstava NORA
Luce,
misljenje ti nije skromno, nego je lose. Posmatras cijelu stvar sa ociglednom ljubomorom, uobicajenom osobinom kod stanovnika ovog grada. Da nije tako sigurno se ne bi javila, predpostavljam ni skinula kao sto jo to Maja ucinila. Svi glumci su mladi, treba im iskustva i podrske. Predstava je dokaz da razliciti stavovi i misljenja postoje, da osvjestenje prija, sto je recimo nama ovde itekako potrebno! Haris je sve osvjezio na svoj nacin, unio mnogo novih stvari koje su trendu ako nista. Mozda ti prostor, ambijent i after party nisu odgovarali, ili je mozda steta sto ovo sve nije organizirala Aqua? Na kraju i ako zelis ukazati na necije nedostatke ili greske postoji milion drugacijih pristojnijih i efektnijih komentara i zapazanja.
misljenje ti nije skromno, nego je lose. Posmatras cijelu stvar sa ociglednom ljubomorom, uobicajenom osobinom kod stanovnika ovog grada. Da nije tako sigurno se ne bi javila, predpostavljam ni skinula kao sto jo to Maja ucinila. Svi glumci su mladi, treba im iskustva i podrske. Predstava je dokaz da razliciti stavovi i misljenja postoje, da osvjestenje prija, sto je recimo nama ovde itekako potrebno! Haris je sve osvjezio na svoj nacin, unio mnogo novih stvari koje su trendu ako nista. Mozda ti prostor, ambijent i after party nisu odgovarali, ili je mozda steta sto ovo sve nije organizirala Aqua? Na kraju i ako zelis ukazati na necije nedostatke ili greske postoji milion drugacijih pristojnijih i efektnijih komentara i zapazanja.
-
dia81
#8 Re: Predstava NORA
ja sam isto cula da su glumci odlicni a rezija losa...to kazu neki prijatelji a i citala sam na drugim forumima...gledala sam Hamleta, Fausta, Romea i Juliju, Pobunu...sta da ocekujem od Nore?
-
VjecitiStudent
#9 Re: Predstava NORA
Zanimljivo je da su se BH Dani, nakon ove premijere, naprasno poceli interesovati za Harisove predstave.
Dok o ucescu East-West centra na festivalu u Edinburgu nisu napisali NITI SLOVA, sad odjednom cijela dva, i to naravno super negativna clanka.
Duh provincije u Sarajevu je nesalomljiv.
Dok o ucescu East-West centra na festivalu u Edinburgu nisu napisali NITI SLOVA, sad odjednom cijela dva, i to naravno super negativna clanka.
Duh provincije u Sarajevu je nesalomljiv.
- Loulou
#10 Re: Predstava NORA
Nisam primijetila nikakvu ljubomoru u gornjem postu, samo iznošenje vlastitog dozivljaja predstave, a ni ne smatram da je "Majino (ili bilo čije) skidanje" bilo poenta predstave niti samo sebi svrha.Santana II wrote:Luce,
Čitavoj ekipi čestitke na trudu i na urađenom poslu, mada moram priznati da mi na momente jeste bila monotona. "Klasni neprijatelj" mi je ostavio puno jači dojam....
- karanana
#11 Re: Predstava NORA
ima i golotinje u predstavi?
fenomenalno. zna li neko jesu li produzili igranje i show-e u sarajevu? ako nisu, zna li neko kad ce se opet vratiti?
ko je ta maja? kako se preziva da nadjem slike na netu? edit: evo naso sam je. izetbegovicka.
fenomenalno. zna li neko jesu li produzili igranje i show-e u sarajevu? ako nisu, zna li neko kad ce se opet vratiti?
ko je ta maja? kako se preziva da nadjem slike na netu? edit: evo naso sam je. izetbegovicka.
- M-16
#12 Re: Predstava NORA
ovaj tekst u danima je vjerovatno dino mustafic narucio.
KASABA!
KASABA!
- Compact
#13 Re: Predstava NORA
Predstava 0 bodova! Naravno nisam je ni pogledao! 
-
justika_sa
#14 Re: Predstava NORA
gledala sam predstavu i naravno mislim da je svi trebamo pogledati... ne zato sto je toliko dobra... vec zato sto jedino tako mozemo biti dovoljno kriticni...
gledajuci predstavu u neko doba mi je postalo dosadno... prisiljavala sam se da se koncentriram do kraja...
glumci su dobri... irma i maja zeco posebno... maja izetbegovic i amar... su dobri, ali to skontas tek na kraju... kada stvarno glume...
u predstavi je previše svega... previše komercijalizacije... redatelj kao da se na silu trudio biti previše kontroverzan... što je zapravo ispalo smješno... čime kontroverzan? skidanjem... hm... čuh komentare kako je to hrabro od njega i od glumaca... pa nekako pomislih da je to bilo hrabro 60-tih i 70-tih... a ne 2009 godine...
sve u svemu preporucujem svakome ko želi da pogleda... ali mene nije odusevio... nimalo...
e da... najgori glumac u predstavi je sam reditelj...
gledajuci predstavu u neko doba mi je postalo dosadno... prisiljavala sam se da se koncentriram do kraja...
glumci su dobri... irma i maja zeco posebno... maja izetbegovic i amar... su dobri, ali to skontas tek na kraju... kada stvarno glume...
u predstavi je previše svega... previše komercijalizacije... redatelj kao da se na silu trudio biti previše kontroverzan... što je zapravo ispalo smješno... čime kontroverzan? skidanjem... hm... čuh komentare kako je to hrabro od njega i od glumaca... pa nekako pomislih da je to bilo hrabro 60-tih i 70-tih... a ne 2009 godine...
sve u svemu preporucujem svakome ko želi da pogleda... ali mene nije odusevio... nimalo...
e da... najgori glumac u predstavi je sam reditelj...
-
pipliček
#15 Re: Predstava NORA
Ozbiljna predstava.
Pašović iznova pokazao da je najkreativniji pozorišni reditelj u BiH
Glumci više nego dobri.
Evropska predstava u tamnom vilajetu!
Pašović iznova pokazao da je najkreativniji pozorišni reditelj u BiH
Glumci više nego dobri.
Evropska predstava u tamnom vilajetu!
-
nekke
#16 Re: Predstava NORA
Prva liga, steta samo sto je (bar zasad) jako kratko igrala.