Oprah oduševljena knjigom našeg autora

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

zimomor

#1 Oprah oduševljena knjigom našeg autora

Post by zimomor »

Oprah oduševljena ljubavnom pričom Hrvatice i Muslimana

Slavna TV voditeljica trebala bi tiskati knjigu za američko tržište i promovirati je, a sav prihod od prodaje Knežević je odlučio darovati njenoj humanitarnoj mreži
piše Paulina PEKO / EPEHA

Ratna obiteljska drama Hrvatice Mirne, koja je u braku s Muslimanom Seadom, pretočena u knjigu “Slamanje duše”, mogla bi biti začetak velikog projekta pod pokroviteljstvom Oprah Winfrey. Josip J. Knežević, autor knjige koja se na hrvatskom tržištu pojavila prije otprilike dva mjeseca, predložio je američku promociju svoje knjige upravo slavnoj Oprah koja je oduševljena tom idejom.
Knjigu “Slamanje duše” Knežević je naime objavio u svojoj vlastitoj izdavačkoj kući Arbusto pod pseudonimom James J. Braddock, zadržavajući tim imenom svoja prva dva inicijala, ali dodajući prezime velikog boksačkog imena koji je dvadesetih godina proteklog stoljeća iz bijede došao do svjetske titule.
- Duša se ne može slomiti, a moja priča ima sretan završetak. Nakon strahovitih ratnih stradanja stvarni sudionici moje priče danas žive na Novom Zelandu, daleko od tragedije koju su ostavili za sobom - govori Josip J. Knežević o akterima istinite priče koju je Mirna, kako je u knjizi nazvana, još 1992. godine s autorom podijelila u Sarajevu.
U pripremi i filmski scenarij

Naime, Josip J. Knežević, rođeni Sarajlija, sve do rujna 1994. godine, kada se preselio u Zagreb, živio je i radio u svom rodnom gradu. Aktivan je blogger koji na svojim stranicama svakodnevno objavljuje pjesme koje čita 150 tisuća ljudi. Iskusan je TV redatelj, scenarist i novinar koji je izvještavao i za talijanski Corriere te američki Boston globe, tijekom okrutnog rata radio je na TV Sarajevu, snimio prvi sarajevski ratni dokumentarac, a potom “ratnu priču” okončao desetljeće i pol kasnije objavljujući roman “Slamanje duše” ili kako ga još naziva ”roman svjetlosti, ljubavi i vjere”.
- Knjiga se za Oprah upravo prevodi na engleski jezik. Ukoričena sarajevska ratna priča simbolizira i sudbinu cijelog naroda u BiH, a poveznica s Oprah je i to što je i ona sama iskusila zlostavljanje.
- Oprah bi trebala tiskati knjigu za američko tržište i promovirati je, a sav prihod od njene prodaje odlučio sam darovati njenoj humanitarnoj mreži Angel Network - ističe Knežević koji kaže da traži sponzora kako bi projekt što prije zaživio.
Osim toga, u pripremi je i scenarij za film, pa ne bi bilo nerealno očekivati ni kada bi Oprah bila i producentica filmskog ostvarenja romana “Slamanje duše”.

http://www.slobodnadalmacija.com/20080215/mozaik02.asp
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

who the fuck is Josip Knezevic :roll:
Edin H.

Post by Edin H. »

Bea_Trix wrote:who the fuck is Josip Knezevic :roll:
Ja sam znao Josipa Knezevica sa Cengic-Vile, ali on je bio mesar :D
Tesssa

Post by Tesssa »

Edin H. wrote:
moguce da je to taj :D
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Kako je odusevljena knjigom ako se ista tek prevodi na engleski za nju?
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

dinchy84 wrote:
Edin H. wrote:
sad je "slobodni umjetnik" :D
ulpinian

Post by ulpinian »

GandalfSivi wrote:Kako je odusevljena knjigom ako se ista tek prevodi na engleski za nju?
pa ako piše da je oduševljena, znači da je oduševljena :D
Tesssa

Post by Tesssa »

Bea_Trix wrote:
ha ja! Desavalo se vec :D
pitt

Post by pitt »

ma da.....oprah je mjerilo svega :D:D:D:D
repeater

Post by repeater »

pitt wrote:ma da.....oprah je mjerilo svega :D:D:D:D
nije oprah, vec ovaj forum ..
p.s. za neke :D
Simply_Red

Post by Simply_Red »

predložio je američku promociju svoje knjige upravo slavnoj Oprah koja je oduševljena tom idejom.
-odusevljena je idejom. tip je rekao :" ej kuzis Winfi, naskrabel ja za tebe knjigu, ono musliman i katolik, ljubav, kui's? To ti je sad fensi, medjuplemenska ljubav, bus me pogural sa par zelenih?"
black

Post by black »

Simply_Red wrote:
predložio je američku promociju svoje knjige upravo slavnoj Oprah koja je oduševljena tom idejom.
-odusevljena je idejom. tip je rekao :" ej kuzis Winfi, naskrabel ja za tebe knjigu, ono musliman i katolik, ljubav, kui's? To ti je sad fensi, medjuplemenska ljubav, bus me pogural sa par zelenih?"
nanjushila lovu :D
walkabout

Post by walkabout »

GandalfSivi wrote:Kako je odusevljena knjigom ako se ista tek prevodi na engleski za nju?
:D

I ti svasta moras primijetit...
ksksks

Post by ksksks »

black wrote:
Simply_Red wrote:
nanjushila lovu :D
bezbeli je bilo tako... :D
anais_nin

Post by anais_nin »

ciko je reziser :D

http://www.jjbraddock.com/biografija.html
zimomor

Post by zimomor »

Vjerovatno joj je ispricao u kratkim crtama, a onda je Oprah pustila suzu i rekla WE'LL BE RIGHT BACK, a sve zene vrisnule od srece ko i uvijek :D
Maja_XXX

Post by Maja_XXX »

zimomor wrote:
Vjerovatno joj je ispricao u kratkim crtama, a onda je Oprah pustila suzu i rekla WE'LL BE RIGHT BACK, a sve zene vrisnule od srece ko i uvijek :D
Haha,nasmija me...Bas tako,Oprah sta kod da kaze povisenim tonom one pocnu vristati ko ludjakinje,cak i kad su bas neke "nidje veze" stvari...
Mahalac

Post by Mahalac »

Dobro ovaj kneeeee-zović, a ko je Oprah :oops:
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

ma jebo oprah, nista od njega dok ga hayat ne zovne grah da kuha.
:D
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

Mahalac wrote:Dobro ovaj kneeeee-zović, a ko je Oprah :oops:
ma to je ona debela objena
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

dinchy84 wrote:
Edin H. wrote:
ne vide mu se ruke na slici :lol:

http://www.nacional.hr/articles/view/40970/
SijuksA

Post by SijuksA »

stvarno je oprah jedna od uglednijih knjizevnih kriticarki

:? :shock: :lol:
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Bea_Trix wrote:
dinchy84 wrote:
Edin H. wrote: Ja sam znao Josipa Knezevica sa Cengic-Vile, ali on je bio mesar :D
Da, sada kolje po kucama!!!

Ovo naravno nema veze sa gorepomenutim covjekom, nego interesantno zvuci.
Jara

Post by Jara »

Dovoljno je da Oprah samo pokaže knjigu i odmah jagma za njom...Moćna žena, što jest jest.
Jednom je Amerikankama ( i Amerikancima :D ) otkrila njima uglavnom malo poznat roman - diskutovala, pomalo prepričavala i opako uzdrmala emocije publike... :D
I ubrzo je rasprodan ogromni tiraž...Ane Karenjine!!!
stonehange

Post by stonehange »

Meni je smiješno u cijeloj ovoj priči što će novac od prodaje knjige biti darovan njenoj humanitarnoj mreži,kao da ga ona već nema.Pa što se ne našališe i ne darovaše nešto tim ratnim stradalnicima iz srednje Bosne ili iz neke druge regije,svejedno.E stvarno šega!
Post Reply