Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
patrius wrote:"Na zapadu nista novo"
"Iskra zivota"
"Vrijeme zivota i vrijeme smrti"
"Ljubi bliznjega svog"
"Noc u Lisabonu"
"Trijumfalna kapija"
"Povratak"
"Nebo ne zna za miljenike"
"Tri ratna druga"
"Crni obelisk"
i moram jos procitat "Sjenke u raju"...E.M.Remarque...
mala-i wrote:ma sigurna sam da će mi se sad pola foruma smijati ali luda sam za Adrianom Moleom.Sad sam kupila ovu najnoviju Godine kapućina i uživam.
Ništa me ne može raspoložiti kao on i njegova vječita opsjednutost Pandorom i nikad završeno djelo Gle!Ravna brda zavičaja mog.
mala-i wrote:ma sigurna sam da će mi se sad pola foruma smijati ali luda sam za Adrianom Moleom.Sad sam kupila ovu najnoviju Godine kapućina i uživam.
Ništa me ne može raspoložiti kao on i njegova vječita opsjednutost Pandorom i nikad završeno djelo Gle!Ravna brda zavičaja mog.
kako sam ovo masila
zbilja ne znam
evo sa randomly opened page
Wed. July 15th:
Pandora has allowed me to touch her bust. I promised not to tell anyone, but there is nothing to tell really.
Sat Aug. 22:
Went to see Rob Roy's grave. Saw it, came back.
mala-i wrote:ma sigurna sam da će mi se sad pola foruma smijati...
e zato se meni i gade sve ove teme o knjigama, te sta citate, te sta ste zadnje, te omiljena, te knjiga za halu...kojekakve 'intelektualne gromade' samo vrebaju iz coska da ti se naklate na kosti jer knjiga koja se tebi svidjela nije vrijedna pomena, a ti si automatski okarakterisan kao plicak osoba. zato lagano tisu i uzivas u knjigama u miru i tisini.
e zato se meni i gade sve ove teme o knjigama, te sta citate, te sta ste zadnje, te omiljena, te knjiga za halu...kojekakve 'intelektualne gromade' samo vrebaju iz coska da ti se naklate na kosti jer knjiga koja se tebi svidjela nije vrijedna pomena, a ti si automatski okarakterisan kao plicak osoba. zato lagano tisu i uzivas u knjigama u miru i tisini.
divi debele
ja bih samo da se tuspasim da ni u kom slucaju nisam intelektualna gromada jer obozavam mole-a, a bogami i harry potter-a a i ovu africku detektivku sto sam neki dan okacila eeee, i lemony snicket-a
slazem se deba...sve je puno "knjizevnih kriticara" koji su u najmanju ruku rodili se sa Dostojevskim u rucicama
slazem se deba...sve je puno "knjizevnih kriticara" koji su u najmanju ruku rodili se sa Dostojevskim u rucicama
jedna jako lijepa knjiga koju sam skoro pročitala je "Šahrijarov Prsten" dževada Karagasana...ko voli postmodernu i fantastični spoj sadašnjosti i prošlosti u motan u prstenastu priču poput "Proklete avlije"...neka pročita neće se razočarati...
Đulistan - Šejh Sadi Širazi
Rashomon - Rinosuke Akutagava (tako nekako se piše)
Tri ratna druga - Remark
Hiljadu i jedna noć (Kao u hiljadu i jednoj noći) - Nedžib Mahfuz
Sidarta - Herman Hesse
Stepski vuk- Herman Hesse
Zovem se Crveno - Orhan Pamuk
Citala sam je u jednom dahu. Stvarno me knjiga impresionirala. Napeta do zadnje stranice, puna zivotnih istina tako lijepo docarana fakat nemam rijeci I like it!
Sumski duh i Ljudi koje su na krilima donijele guske, Gorana Samardzica, suvlasnika Buybooka, oca dvoje dece i vlasnika Spajkija, Kokana i Pikice. (ova tri zadnja imena se odnose na zivotinje)