Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
i tako, novinari nadjose Dobricu Cosica u Banskom dvoru, dosao pisac na promociju svoje knjige. I postave mu pitanja.. on kaze nije spreman na politicka pitanja, on je tu kao pisac, kao umetnik kao knjizevnik...
gledam preksinoc, nikolina vodila dnevnik, pola sata se ispricava sto nisu mogli uspostaviti vezu sa B. Lukom da nam direktno prenesu atmosferu sa promocije... i sve se vrijeme smjeska, kao da nam je dosao bog zna kakav znameniti pisac bh. iz nekog dalekog egzila... umalo se ne ubih od zalosti sto mi ne prenijese atmosferu:..
sjeca se neko D. Cosica ili je on, u ovo doba amnezije, zaista ovdje kao...knjizevnik?
Last edited by Bea_Trix on 18/09/2007 03:12, edited 1 time in total.
sada sam gledao, cica je jako patetican, malo je bio politicar, eksperiment nije uspio, malo je ljudi, kojih pola miliona glavu izgubilo, radi odgovarajuceg memoranduma, a covjek je sada pisac. bezobrazno
Area_51 wrote:sada sam gledao, cica je jako patetican, malo je bio politicar, eksperiment nije uspio, malo je ljudi, kojih pola miliona glavu izgubilo, radi odgovarajuceg memoranduma, a covjek je sada pisac. bezobrazno
jah, jedna se osoba sjeca ovog, oops i did it again pokreta
_BosanaC wrote:Sjetice se i drugi dok Sarajevo postane centar JI
A Zorka, 'nako iskreno - jel' to tebe fakat cudi?
kojO BosanaC, amneziija? pa malo me cudi, jer znam nam mentalitet kad su pojedinacni odnosi u pitanju komsija ti poslije pet godina kaze, e ovo ti je za ono sto si mi malog poteglio za usi kad ti je razbio staklo, a dijete se igralo - i odvrne muziku na nove zvucnike :D:D
Pa vidis da bona nije bitno, u glavama ljudi je Banja Luka i onako vec godinama anamo njihova Pogledaj samo temu o Thompsonu u Sarajevu a onda o istom u Mostaru, i sve ce ti se samo kasti...
_BosanaC wrote:Pa vidis da bona nije bitno, u glavama ljudi je Banja Luka i onako vec godinama anamo njihova Pogledaj samo temu o Thompsonu u Sarajevu a onda o istom u Mostaru, i sve ce ti se samo kasti...
_BosanaC wrote:Pa vidis da bona nije bitno, u glavama ljudi je Banja Luka i onako vec godinama anamo njihova Pogledaj samo temu o Thompsonu u Sarajevu a onda o istom u Mostaru, i sve ce ti se samo kasti...
sve ja to znam... ali da ocekuju da ja gledam kako ode bosna sva u paramparcad... bilo kome... ne mogu. derat cu se dok mi glasnice ne popucaju :D:D
sve ja to znam... ali da ocekuju da ja gledam kako ode bosna sva u paramparcad... bilo kome... ne mogu. derat cu se dok mi glasnice ne popucaju :D:D
E zbog takvih ko ti Sarajevo nikad nece biti centar JI
E zbog takvih ko ti Sarajevo nikad nece biti centar JI
je li to Nikolina nije procitala skolsku lektiru pa nije imala pisca sta da pita? Dobrica je odlican pisac, ne znam koje mu je bolje djelo, memorandum sanu ili daleko je sunce, ovo prvo nismo ucili u skoli, a ovo drugo jesmo, a mozda bi bolje bilo da je bilo obratno. Prva recenica iz daleko je sunce je legendarna - U rani suton poslednjeg dana decembra 42, istrzana kolona od stotinu partizana milela je Gavranovom kosom Jastrepca, daveci se u dubokom snegu i kovitlacima vejavice ...
Ratnog zlocinca Dobricu Cosica treba uhapsiti na granici ako vec nije izasao iz BiH i suditi mu po po kratkom postupku, a onda u kakvu bezimenu jamu, kao hiljade i hiljade njegovih zrtava.
nezeljeni nadimak wrote:Ratnog zlocinca Dobricu Cosica treba uhapsiti na granici ako vec nije izasao iz BiH i suditi mu po po kratkom postupku, a onda u kakvu bezimenu jamu, kao hiljade i hiljade njegovih zrtava.
Fakat neka se ozlate ruke njegovom osvetniku, ozbiljno. Ako se vec nalazimo na Balkanu, rijesimo stvari balkanski. Gdje su sad ulicne legende sarajevskog asfalta ili hrabri vehabijski borci?
nezeljeni nadimak wrote:Ratnog zlocinca Dobricu Cosica treba uhapsiti na granici ako vec nije izasao iz BiH i suditi mu po po kratkom postupku, a onda u kakvu bezimenu jamu, kao hiljade i hiljade njegovih zrtava.
Fakat neka se ozlate ruke njegovom osvetniku, ozbiljno. Ako se vec nalazimo na Balkanu, rijesimo stvari balkanski. Gdje su sad ulicne legende sarajevskog asfalta ili hrabri vehabijski borci?
Pravedno bi bilo da ga maknu Srbi, od njih potekao, a i njima je nanio ogromno zlo, pogotovo Srbima iz Hrvatske.
Pravedno bi bilo da ga maknu Srbi, od njih potekao, a i njima je nanio ogromno zlo, pogotovo Srbima iz Hrvatske.
Ma ionako ce jos malo krepat, pa rekoh da mu simbolicno neko skrati muke...
Dakle, zašto da vrištim zbog dolaska Dobrice Ćosića u Banja Luku ili zbog dolaska Marka Perkovića Tompsona u Zapadni Mostar? Šta ću time postići? Jedini efekat je nervoza. Ili da konstantno pominjem šta se desilo tokom rata onima koji kažu: "ma to su neke budale"? Čemu to vodi? Rasprava iz koje ne može izaći ništa dobro.
U Banja Luci je Srbija a u Zapadnom Mostaru Hrvatska. Autistično ponašanje to neće promijeniti.