grobovi su bili bilježeni krstovima, početkom 2000-tih godina su zamijenjeni nišanima koji su morali biti crne boje kao uslov da bi i mogli biti postavljeni.

Moderator: Chloe

Ko je organizirao, inicirao ovu zamjenu nišana?sikstinajn wrote: ↑25/05/2024 22:16 log pod mangartom-Slovenija, groblje 102 poginula Bošnjaka u ww1.
grobovi su bili bilježeni krstovima, početkom 2000-tih godina su zamijenjeni nišanima koji su morali biti crne boje kao uslov da bi i mogli biti postavljeni.
![]()
misliš zamjenu krstova nišanima?
Ma hajde, jesi li se naoruzo junace. Jesi li kad vidio koga ubijenog?mirah wrote: ↑07/03/2022 00:29Ko je merhametli taj strada ,ko je surov ali i pravedan taj opstaje.
Mislim, šta reći o susjedima s kojima se graničimo.
Pođimo ovako. U bošnjačkoj literaturi,knjigama,svedočanstvima stalno se priča o genocidu. I to je istina. Stalno se priča o jedanaest genocida.I to je istina. Međutim koliko moraš biti naivan da doživiš jedanaest puta strahote genocida a da se ne opametiš?
Armija Bih morala je da zaštiti svakog bošnjaka,ali pošto nije imala oružje i oruđe desilo se šta se desilo.
Idemo dalje. Šta mi vredi što sam merhametlija ako mora da mi stradaju najbliži pa i ostali bošnjaci koji pripadaju bošnjačkom narodu.Svaka bošnjačka porodica ima mušku glavu . Posle ovih strahota svaka porodica treba biti naoružana i braniti svoje najbliže i ostele bošnjake jer prijeti opsnost da fizički nestanemo.