Novi Spomenik Sarajevo
Moderator: Chloe
-
rajvosa
#1 Novi Spomenik Sarajevo
http://www.scca.ba/
Medjunarodni ziri je odabrao tri rada za *Novi Spomenik"..
Licno sam ostao kratkih rukava..
Soba cestitam , tvoj rad mi se najvise svidja od tri odabrana.
Pozdrav
Pozdrav
-
dreams
-
Shoba
u cemu je problem? Jakob Finci? pa ti nemas pojma ko je sve ove godine davao lovu za kulturu. Sigurno nije niko od onih za koje ti mislis da jesu......dreams wrote:Jakob Finci (Sarajevo, B&H)
morel ista bez ovog supozitorija proci
keep dreaming...............
-
Shoba
#5 Re: Novi Spomenik Sarajevo
hvala..rajvosa wrote:http://www.scca.ba/
Pozdrav
-
dreams
Nazirem ko daje i danas Shobane.Shoba wrote: u cemu je problem? Jakob Finci? pa ti nemas pojma ko je sve ove godine davao lovu za kulturu. Sigurno nije niko od onih za koje ti mislis da jesu......
A i ti si se uzivio u san...

- stickitout
Zar je toliko trebalo vremena da se to sve odluci. Ima par godina, ili nepar da znam za Shobin rad. Odusevio sam se kad sam ga prvi put ugledao a znam da bih bio prezadovoljan da ga vidim uzivo. Mislim da bi taj rad uspio napraviti barem koliko-toliki interes i doprinos obrazovanju o savremenoj umjetnosti. Treba mladima posebno jedan konkretan primjer kvalitete a to je upravo sta Shobin predlog posjeduje.
Bracin rad ne ostavlja dovoljno dubok trag. Kao da je nekako usput, uz jednu Parisku popodnevnu kaficu prenesen na salvetu lokalnog bistroa.
Nermina i Aida, na drugu stranu, doprinose neizbjeznom dojmu teznje. Fali tu dosta iskustva u svakom pogledu, od neispavanih noci, preko po nekoliko dana ne promjenjenih carapa, pa sve do internacionalnih prijema u visokim drustvima.
Mozda i ja pretjerujem, pogotovo zato sto nisam umjetnik. Ipak bih volio vidjet nesto konkretno sto ce zaustaviti prolaznike, gradjane Sarajeva, mlade, stare, posjetioce, Bosance i Hercegovce i naravno strance. Svako ce reci nesto drugo ali ce se svako zaustaviti i nesto reci. A to i jeste cilj.
Shobin rad ima upravo tu vrijednost i velicinu koja je neophodno potrebna za BiH savremenu umjetnost...
Toliko...
Bracin rad ne ostavlja dovoljno dubok trag. Kao da je nekako usput, uz jednu Parisku popodnevnu kaficu prenesen na salvetu lokalnog bistroa.
Nermina i Aida, na drugu stranu, doprinose neizbjeznom dojmu teznje. Fali tu dosta iskustva u svakom pogledu, od neispavanih noci, preko po nekoliko dana ne promjenjenih carapa, pa sve do internacionalnih prijema u visokim drustvima.
Mozda i ja pretjerujem, pogotovo zato sto nisam umjetnik. Ipak bih volio vidjet nesto konkretno sto ce zaustaviti prolaznike, gradjane Sarajeva, mlade, stare, posjetioce, Bosance i Hercegovce i naravno strance. Svako ce reci nesto drugo ali ce se svako zaustaviti i nesto reci. A to i jeste cilj.
Shobin rad ima upravo tu vrijednost i velicinu koja je neophodno potrebna za BiH savremenu umjetnost...
Toliko...
-
rajvosa
Fina misao i slazem se .Sto se rada Brace Dimitrijevica tice licno sam razocaran.Ipak nije pristojno "staviti" bilo koji spomenik zrtvama rata pod kamenu kocku od desetak kubika, hocu reci da treba biti iskren i govoriti istinu o zrtvama rata.Spomenik ljudima koji su raskomadani na markalama ili spomenik zrtvama srebrenickog genocida nemogu pod isti kamen sa spomenikom onima koji su to radili.Dakle, Bracu nazalost boli k.... za to.Ako Holandjani ili Svedjani nash "balkanski problem" trpaju pod isti kamen to i nekako razumijem ali ovo ne razumijem...stickitout wrote:Zar je toliko trebalo vremena da se to sve odluci. Ima par godina, ili nepar da znam za Shobin rad. Odusevio sam se kad sam ga prvi put ugledao a znam da bih bio prezadovoljan da ga vidim uzivo. Mislim da bi taj rad uspio napraviti barem koliko-toliki interes i doprinos obrazovanju o savremenoj umjetnosti. Treba mladima posebno jedan konkretan primjer kvalitete a to je upravo sta Shobin predlog posjeduje.
Bracin rad ne ostavlja dovoljno dubok trag. Kao da je nekako usput, uz jednu Parisku popodnevnu kaficu prenesen na salvetu lokalnog bistroa.Nermina i Aida, na drugu stranu, doprinose neizbjeznom dojmu teznje. Fali tu dosta iskustva u svakom pogledu, od neispavanih noci, preko po nekoliko dana ne promjenjenih carapa, pa sve do internacionalnih prijema u visokim drustvima.
Toliko...
Hajde neka se kotrlja.Nadam se da niko nece iskoristiti bracin rad kao podlogu za grtafit lokalnog koncepta..
-
Toozla
@moderator ili ko god mi izbrisa post....
....volim sto pokazujete principijelnost na svakom' koraku....kad nekoga banujete drzite se toga....nema sanse da Jekan moze, koristeci se 345. nickom i dalje siriti mrznju i fasizam.....nije problem sto on stavlja listu ljudi, sto po njegovom automatizmu znaci leglo zla, samo radi njihovih imena (nema veze sto pojma nema ko su ljudi(znane cak ni ko je Braco Dimitrijevic))....problem je kad ga ja suocim sa ogledalom....
...kad vec brises, izbrisi cijeli dijalog jer ovako nema smisla...
....volim sto pokazujete principijelnost na svakom' koraku....kad nekoga banujete drzite se toga....nema sanse da Jekan moze, koristeci se 345. nickom i dalje siriti mrznju i fasizam.....nije problem sto on stavlja listu ljudi, sto po njegovom automatizmu znaci leglo zla, samo radi njihovih imena (nema veze sto pojma nema ko su ljudi(znane cak ni ko je Braco Dimitrijevic))....problem je kad ga ja suocim sa ogledalom....
-
pismo
vratite mu postToozla wrote:@moderator ili ko god mi izbrisa post....
....volim sto pokazujete principijelnost na svakom' koraku....kad nekoga banujete drzite se toga....nema sanse da Jekan moze, koristeci se 345. nickom i dalje siriti mrznju i fasizam.....nije problem sto on stavlja listu ljudi, sto po njegovom automatizmu znaci leglo zla, samo radi njihovih imena (nema veze sto pojma nema ko su ljudi(znane cak ni ko je Braco Dimitrijevic))....problem je kad ga ja suocim sa ogledalom....![]()
tita vam
toozla ahbabu
nemoj se nervirati ziv ti meni-no sikiriki
p.s.
braco je na shobinom linku...ista skonto?
-
Toozla
...drug Tito je umro prije 25 godina i kad' diskutujemo o njemu jedino mozemo analizirati njegovu ulogu i (ne) zasluge u istoriji naroda ex-Yu....pismo wrote: zivio drug tito![]()
ops..pogresna tema
....zivjeli pali borci.....nema ta pita decko....
...najljepse se zahvaljujem i nemam nista protiv da se takmicimo u disciplini "ko ce kome vise....dobrih zelja uputiti"....u zdravlju & rahatluku we dovidenja![]()
....nek te sreca prati....
-
Toozla
...eeee....kad bi ti ovako nastavio sa forumskim (i zivotnim) postovima, ja bih te zvao na caj, sok, vodu, kafu....da se malo ispricamo....naravno da bih ja narucio pivu ali zar to nije poenta tolerancije i medjusobnog uvazavanja....pismo wrote:& pokoja curica![]()
ne zamjeri drug
dovoljno je zivot ozbiljan da se ovdje malo ne nasalimo
nego..uvijek se sjetim babe koja bi pozdravljena sa smrt fasizmu
-
DeanGospo
#21 Re: Novi Spomenik Sarajevo
Shoba,
Cestitam. Svidja mi se rad. Mozda malo radikalan...spomenici valjda nisu tu da kritikuju
.... ali je cijeli angazman sazet u toj konzervi...a takodjer i nas odnos prema istoj. Jos jednom svaka cast.
Cestitam. Svidja mi se rad. Mozda malo radikalan...spomenici valjda nisu tu da kritikuju
-
Shoba
imas problema decko? kako ide u tvom dvoristu?dreams wrote:Nazirem ko daje i danas Shobane.Shoba wrote: u cemu je problem? Jakob Finci? pa ti nemas pojma ko je sve ove godine davao lovu za kulturu. Sigurno nije niko od onih za koje ti mislis da jesu......
A i ti si se uzivio u san...
http://www.sashatoperich.com/abcf/board.jpg
![]()
evo ja se uzivio u san, pa sjedim na ovom nasem lijepom forumu....i sjedim,brojim pare od Vatikana, CIA-e,Masona,Sorosa, Fincija, SCCA, Kantona Sarajevo.... a ne racunam ono sto sam pokrao po sarajevskim obdenistima i sto sam opljackao po starackim domovima ....sutra kupujem ferarija, pa cu s njim na more, da pokupujem sta je preostalo nekretnina na jadranu........vidis kako moze dobro da se radi kad se hoce...
pravo da ti kazem, ja bi i dalje volio da mi svako da koliko god moze para...
Ja ne znam s cim se ti bavis, ali da si dobar u svom poslu, onda ne bi bio "nazirao"..........