Molila bih one koji znaju informaciju da odgovore, da li su nastavni planovi i programi na fakultetima u Bosni i Hercegovini, javna infromacija?
Naime, pokusaj pregleda nastavnih planova i programa na fakultetima u BiH ...je neuspjeh...totalni...nesto se naslo na webu...ali samo za dva fakulteta. Dakle mene su zanimali fakulteti, na kojima bi se mogla izucavati Etika, kao nastavni predmet... jer su mi potrebni podaci o tome kolika je zastupljenost istog na nasim visokoskolskim ustanovma i BiH.
Da vam ispricam kako je protekao pokusaj da se isti podaci dobiju u Ministarstvu obrazovanja--- Gospodin koji je zaduzen za visoko obrazovanje, sjedište Mostar, me obavijesti kako ministarstvo nema tih podataka. Na moje pitanje da li Ministarstvo ima nastavne planove, odgovor je bio da nema nastavnih planova i programa na visokoškolskim ustanovama u BiH. A i da, "cujte, moram vam to reci, ovakav vid korespodencije, preko telefona...jel..." i ja pitam "Pa cekajte ne trazim raspored NATO snaga u BiH"...gospodin rece "Nemamo informacija koje trazite, obratite se na Ministarstvo civilnih poslova u Sarajevu". Nisam mogla da vjerujem. U Ministarstvu prosvjete RS se dva dana niko ne javlja.
Hajde, sta mi je ciniti? ...glupo mi da zovem Ministarstvo civilnih poslova... ima li laksheg nacina osim da zovem svaki fakultet pojedinacno?
NASTAVNI PLAN I PROGRAM
Moderator: Chloe
-
razmazena
#2 Re: NASTAVNI PLAN I PROGRAM
Pokusaj sa sa svakim profesorom pojedinacno.
Mozda jeste tezi nacin, ali bar ces biti sigurna da ces dobiti ono sto trazis.
Mozda jeste tezi nacin, ali bar ces biti sigurna da ces dobiti ono sto trazis.
-
senadd
#3 Re: NASTAVNI PLAN I PROGRAM
zena wrote:Molila bih one koji znaju informaciju da odgovore, da li su nastavni planovi i programi na fakultetima u Bosni i Hercegovini, javna infromacija?
Naime, pokusaj pregleda nastavnih planova i programa na fakultetima u BiH ...je neuspjeh...totalni...nesto se naslo na webu...ali samo za dva fakulteta. Dakle mene su zanimali fakulteti, na kojima bi se mogla izucavati Etika, kao nastavni predmet... jer su mi potrebni podaci o tome kolika je zastupljenost istog na nasim visokoskolskim ustanovma i BiH.
Da vam ispricam kako je protekao pokusaj da se isti podaci dobiju u Ministarstvu obrazovanja--- Gospodin koji je zaduzen za visoko obrazovanje, sjedište Mostar, me obavijesti kako ministarstvo nema tih podataka. Na moje pitanje da li Ministarstvo ima nastavne planove, odgovor je bio da nema nastavnih planova i programa na visokoškolskim ustanovama u BiH. A i da, "cujte, moram vam to reci, ovakav vid
korespodencije, preko telefona...jel..." i ja pitam "Pa cekajte ne trazim raspored NATO snaga u BiH"...gospodin rece "Nemamo informacija koje trazite, obratite se na Ministarstvo civilnih poslova u Sarajevu". Nisam mogla da vjerujem. U Ministarstvu prosvjete RS se dva dana niko ne javlja.
Ovo je bosna,za koju se nismo borili....malo b.
Ipak ćeš morati potražiti informaciju u Ministarstvu vanjskih poslova,obzirom da suoni predlagač novog zakona o školstvu,koji niko od mudraca neće da usvoji,jer to što Ti tražiš u zakonu koji nas tjeraju da napravimo,ovi neće da ugrade.
Zašto da imaju pregled nastavnih planova i programa,kad u Rs ima 42 više škole,a i mi nismo puno slabiji,od kojih žele da naprave prvostupnike (bechelor of science),ko završili fakultet.
A i sedmi stepen katastrofa,pa zato neće a i nemogu znati gdje se šta izučava,a na kraju i ne interesuje ih,jer niko ne stiska.
Pozdrav
Hajde, sta mi je ciniti? ...glupo mi da zovem Ministarstvo civilnih poslova... ima li laksheg nacina osim da zovem svaki fakultet pojedinacno?
-
izbjeglica_iz_besmisla
e ovako, da te na početku odmah razočaram ... nećeš moći ništa naći na jednom mjestu
Razlog tomu je to što je ovo ... Bosna... Ali ima jedna druga stvar, koja ti mozda neće pomoći mnogo, ali bi mogla na osnovu nekih starijih podataka (prošla godina i godina 2003/2004) barem otprilike naći to što tražiš ... helem,za nekih sedam do deset dana bi trebao na internetu izaći jedan mali vodič sa podacima za Univerzitet u Sarajevu iz navedenih godina ... ako hoćeš, pošalji mi svoj mail na [email protected] (nemoj na PM) pa ću ti to proslijediti čim dobijem vodič (a dobiću ga čim bude gotov
).
Druga opcija ti je da pogledaš ovaj link http://www.sus.ba/ba/vo_publikacije.php ... To je link za vodič kojeg je izdao sus bih, sa spiskom SVIH fakulteta i univerziteta u BiH ... nije baš detaljan ali ti vidi hoće li ti pomoći ... dokument koji tebi treba je prvi odozgo na ovoj stranici, moraćeš ga downloadovati ...
Druga opcija ti je da pogledaš ovaj link http://www.sus.ba/ba/vo_publikacije.php ... To je link za vodič kojeg je izdao sus bih, sa spiskom SVIH fakulteta i univerziteta u BiH ... nije baš detaljan ali ti vidi hoće li ti pomoći ... dokument koji tebi treba je prvi odozgo na ovoj stranici, moraćeš ga downloadovati ...
-
Kwaheri
hvala, hvala, hvalaizbjeglica_iz_besmisla wrote:e ovako, da te na početku odmah razočaram ... nećeš moći ništa naći na jednom mjestuRazlog tomu je to što je ovo ... Bosna... Ali ima jedna druga stvar, koja ti mozda neće pomoći mnogo, ali bi mogla na osnovu nekih starijih podataka (prošla godina i godina 2003/2004) barem otprilike naći to što tražiš ... helem,za nekih sedam do deset dana bi trebao na internetu izaći jedan mali vodič sa podacima za Univerzitet u Sarajevu iz navedenih godina ... ako hoćeš, pošalji mi svoj mail na [email protected] (nemoj na PM) pa ću ti to proslijediti čim dobijem vodič (a dobiću ga čim bude gotov
).