Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Bluesman

#1 Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by Bluesman »

Pozdrav svima,

Na forumu nisam nasao konkretnu temu za sve muzicare ( tj. gitariste,bassiste,bubnjare,pjevace,klavijaturiste...) pa
sam odlucio da otvorim jednu takvu temu.Konkretno tema je zamisljenja da se u njoj razmjene iskustva muzicara sa prostora Sarajeva i okolice. Ako trebate sviraca recimo u bendu ili zelite da oformite bend zasto to ne pokusati ovdje na ovom forumu.

Kad kazem muzicari ne moraju to biti ljudi koji zive od muzike.Mogu to biti i srednjoskolci recimo koji sviraju neki instrument i imaju nekog iskustva sa bendovima i sl. ( kao ja konkretno )

E sada ako ima neka dobra dusa da zna udarati po bubnjevima i zainteresovana je za ozbiljan rad u bendu moze se javiti ovdje ili na pm. Inace bend postoji od 2009 g. i svira iskljucivo "new primitives" ( Zabranjeno pusenje,Bombaj stampa,Crvena jabuka,Elvis....). Ja sam clan tog benda i zelio bi da nadjem pravog bubnjara za ozbiljan rad jer sam misljenja da neko u ovom gradu treba ponovo da ozivi onaj duh novog primitivizma.

Živjeli :)
fatamorgana

#2 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by fatamorgana »

Živio primitivizam!
krompir i riza

#3 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by krompir i riza »

A jedan wrote:
fatamorgana wrote:Živio primitivizam!
najnoviji primitivizam!! :D
newest primitives :D
Ateista

#4 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by Ateista »

Odlicna tema, svaka cast. :thumbup:

Ja trazim ozbiljnog pjevaca iz sarajeva za blues/rock bend, coveri i rad na vlastitim pjesmama, pa ako je ko zainteresovan neka se javi.
Ateista

#5 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by Ateista »

Bluesman wrote:
E sada ako ima neka dobra dusa da zna udarati po bubnjevima i zainteresovana je za ozbiljan rad u bendu moze se javiti ovdje ili na pm. Inace bend postoji od 2009 g. i svira iskljucivo "new primitives" ( Zabranjeno pusenje,Bombaj stampa,Crvena jabuka,Elvis....). Ja sam clan tog benda i zelio bi da nadjem pravog bubnjara za ozbiljan rad jer sam misljenja da neko u ovom gradu treba ponovo da ozivi onaj duh novog primitivizma.

A jeli trazis nekoga ko zna udarati po bubnjevima ili ko zna svirati? :D
Puno ih je koji znaju udarati, ali samo mali broj zna stvarno svirati. :lol: :lol:
Bluesman

#6 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by Bluesman »

Ma mi to u bendu zovemo "udarati" a to je zapravo svirati :D Solidno barem :-D
Ateista

#7 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by Ateista »

Bluesman wrote:Ma mi to u bendu zovemo "udarati" a to je zapravo svirati :D Solidno barem :-D
Ma zezancija, na racun onih bubnjara krkana koji bukvalno samo znaju lupati. :D :D
Bluesman

#8 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by Bluesman »

Ateista wrote:
Bluesman wrote:Ma mi to u bendu zovemo "udarati" a to je zapravo svirati :D Solidno barem :-D
Ma zezancija, na racun onih bubnjara krkana koji bukvalno samo znaju lupati. :D :D
hahahah :D
Kako Sejo kaze : " Bubnjar je covjekov najbolji prijatelj" :-D
HAVANA

#9 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by HAVANA »

Ateista wrote:

Evo pa proberite jednog. :D

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 6UbfJYJW8c
Sharan

#10 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by Sharan »

Bluesman wrote:E sada ako ima neka dobra dusa da zna udarati po bubnjevima i zainteresovana je za ozbiljan rad u bendu moze se javiti ovdje ili na pm. Inace bend postoji od 2009 g. i svira iskljucivo "new primitives" ( Zabranjeno pusenje,Bombaj stampa,Crvena jabuka,Elvis....). Ja sam clan tog benda i zelio bi da nadjem pravog bubnjara za ozbiljan rad jer sam misljenja da neko u ovom gradu treba ponovo da ozivi onaj duh novog primitivizma.

Želim ti sve najbolje sa bendom, ali muka mi je više od Nadrealista, fine gradske raje, primitvsa i govana. Svirajte ba nešto svoje, navrat-nanos, nek ne valja, ali nek je vaše.
Bluesman

#11 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by Bluesman »

Sharan wrote:
Bluesman wrote:E sada ako ima neka dobra dusa da zna udarati po bubnjevima i zainteresovana je za ozbiljan rad u bendu moze se javiti ovdje ili na pm. Inace bend postoji od 2009 g. i svira iskljucivo "new primitives" ( Zabranjeno pusenje,Bombaj stampa,Crvena jabuka,Elvis....). Ja sam clan tog benda i zelio bi da nadjem pravog bubnjara za ozbiljan rad jer sam misljenja da neko u ovom gradu treba ponovo da ozivi onaj duh novog primitivizma.

Želim ti sve najbolje sa bendom, ali muka mi je više od Nadrealista, fine gradske raje, primitvsa i govana. Svirajte ba nešto svoje, navrat-nanos, nek ne valja, ali nek je vaše.
Hvala ti :)

Ugl. cilj se dobro zabaviti u bendu.Posjetiti ljude na jedan divan period u gradu Sarajevu,pruziti im dobru svirku i svi kuci sretni i zadovoljni.Mi svakako imamo i svojih pjesama ali ugl. na fazon sarajevske pop-rock skole.Znaci to je neki put na koji idemo.
Ateista

#12 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by Ateista »

Sharan wrote:

Ne bih se slozio da treba svirati svoje pa makari na vrat na nos...
Sve zavisi od vrste muzicara, njihovog ukusa i slicno.

Ima jako dobrih muzicara koji uzivaju svirajuci tudje stvari, ali nemaju pravu osobu za nesto novo, fali im neko sa osnovnom idejom, neko ko ce napisati dobar tekst i slicno, tako da ne vidim nista lose u tome da sviraju obrade, po meni je bolje i to nego se provaljivati sa glupostima, a svakakvih gluposti danas ima, svako pokusava da pise nesto novo samo da bi imao svoje pjesme, ne zna ni to svako.

Naravno, ko ima stvanro talenta i za to, najbolje je raditi svoje pjesme.
krompir i riza

#13 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by krompir i riza »

Sjetim se odmah onih s mućkanjem kole :-)
Ateista

#14 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by Ateista »

krompir i riza wrote:Sjetim se odmah onih s mućkanjem kole :-)
Ja to na srecu nikad nisam cuo, cuo sam samo da pricaju o toj "pjesmi", a prema onome sto sam cuo, to je ono o cemu govorim - ne treba svako da pise pjesme... :-) :-)
krompir i riza

#15 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by krompir i riza »

Ateista wrote:
krompir i riza wrote:Sjetim se odmah onih s mućkanjem kole :-)
Ja to na srecu nikad nisam cuo, cuo sam samo da pricaju o toj "pjesmi", a prema onome sto sam cuo, to je ono o cemu govorim - ne treba svako da pise pjesme... :-) :-)
ne znaš šta si propustio :D

a sad ozbiljno.. mućkanje je za mene zajebancija, ono nije ništa,ali sjetim ih se kad se propagira sviranje svog po svaku cijenu.. slažem se s tvojim prethodnim postom, nek momci idu s onim što im leži,šta god to bilo, a kad osjete da imaju ponuditi nešto svoje a da ima smisla onda će to i učiniti.

sretno u svakom slučaju :thumbup:
Bluesman

#16 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by Bluesman »

Eh situacija stoji ovako :

19 godina,upisan fax,slobodnog vremena na pretek...Odavno sam aktivan u svirci i svemu oko bendova ali sada je zapelo... Nedostaje muzičara za rad...Bivsi bend se raspao,svi popisali fakultete i niko vise nema volje da svira...A u meni energije na izvoz... Svaki dan po 5-6 sati sviram,štelim se,uživam. Situacija je takva da cu pokusati naci svirače ovdje na forumu ,jer svi moji poznanici imaju sada super bendove,cvrste tako da ja ne mogu uletiti nigdje...

E sviram 4-5 godina gitaru i sada mi trebaju bassista i pjevac...pa eto ako ima neka dobra dusa da svira navedeni instrument ili da pjeva u slobodno vrijeme,neka se javi :P

sto se tice bubnjara , imam dogovor sa jednim clanom foruma da pocnemo svirati...Tako ako se bend okupi (stvarno se nadam) da ce to biti muzicari sastavljeni sa klix-a :P

Živjeli :sax:
honky tonk

#17 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by honky tonk »

jel mora lijepo pjevat ? :D
Bluesman

#18 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by Bluesman »

honky tonk wrote:jel mora lijepo pjevat ? :D
Pa ne mora biti Toni cetinski ili Hari :D

Može pjevati makar ko Đuro :D
honky tonk

#19 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by honky tonk »

:lol: citala sam intervju s njim u kojem je rekao zasto su njega izabrali.. kad je onda audicija da se pripremim? :D
Bluesman

#20 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by Bluesman »

honky tonk wrote::lol: citala sam intervju s njim u kojem je rekao zasto su njega izabrali.. kad je onda audicija da se pripremim? :D
ahhahhahh bice veselo na audiciji,ne znam sta ce presuditi HAHHAHAHA

TI si žensko ? :P
honky tonk

#21 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by honky tonk »

yeees! :D ne primate zeMske? 8-)
Bluesman

#22 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by Bluesman »

honky tonk wrote:yeees! :D ne primate zeMske? 8-)
Kad cemo se cuti ,popiti kafu i cuti taj prekrasni glas ? :P
milojicabrzi

#23 Re: Muzičari i bendovi (Sarajevo)

Post by milojicabrzi »

...evo i bubnjar da se javi, dodjite ekipa da sviramo :-D :-D
Post Reply