U Becu se 10. decembra ove godine odrzava izlozba starih fotografija Bosne i Hercegovine. Izlozba se zove "Zaboravljena Bosna" / " Das versunkene Bosnien". Radi se o izlozbi fotografija jednog austrougarskog oficira iz 1907, objavljenih u knjizi " Das versunkene Bosnien" Dr. Helmuta Friedrichsmeiera. Izlozba ce biti organizovana u dvorcu Kittssee, muzeju za kulturu jugoistocne Evrope.
Ideja je da se uz te stare fotografije izloze i fotografije BiH, uradjene od bosanskih savremenih fotografa. Problem je samo sto ja licno niti iko drugi od organizatora izlozbe ne zna nijednog takvog. Tako da bih vas zamolila ako znate nekoga ko se bavi ovim ili ste sami neko ko vec ima neku kolekciju slika ( da nisu bas tipa: "ja jedem cevape ne bascarsiji", "ja i moje 4 tetke" itd..) da mi se javite na mail:
[email protected] Mislim da ne bi trebao biti problem oko dobijanja vize jer je jedan od organizatora i ambasada BiH u Becu..
Isto tako ako znate nekog muzicara, folkornu grupu ili slicno, koji bi voljeli posjetiti Bec, i prisustvovati toj izlozbi, molim vas da mi javite.
Izlozba je inace planirana i u Sarajevu u historijskom muzeju, al se jos ne zna hoce li uspjeti sve to.....
Hvala unaprijed
Azra