MENSA?!!

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
WORM

#1 MENSA?!!

Post by WORM »

da li znate sta je MENSA?!!
MENSA je međunarodna udruga inteligentnih pojedinaca. Ciljevi su prepoznavanje i afirmacija inteligencije na dobrobit čovječanstva; podrška istraživanju prirode, značajki i upotrebe inteligencije; pružanje poticajne intelektualne i društvene sredine članovima.

Jedini je uvjet za učlanjenje u Mensu postizanje rezultata boljeg od onog koji postiže 98% populacije na standardnom testu inteligencije, koji se provodi pod nadzorom ovlaštenog psihologa Mense.

e sad me zanima da li neko zna postoji li mensa u sarajevu, koliko broji clanova,organizuje li neka testiranja i sl
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Čuo sam da će krajem maja biti testiranje u Sarajevu, na Filozofskom fakultetu...
The_Fluid

Post by The_Fluid »

worm,
već smo imali sličnu temu, nažalost hackeri su je obrisali zajedno sa ostalima. Ukratko: u toku je proces registracije Mense u Bosni i Hercegovini. Članovi su najbrojniji u Banjaluci i Sarajevu, prošle godine je bilo jedno testiranje i tek po okončanju registracije se očekuje sljedeće testiranje.

Nažalost, bosanski članovi još uvijek nemaju ni web stranicu (susjedna Hrvatska ima na http://www.mensa.hr).
Saian

Post by Saian »

to je ono sto je ona Mensura osnovala jel :D (ovo mi je bio najkrvaviji dio sahine teorije nastanka) :lol: :lol: :lol:
Stitch__

Post by Stitch__ »

ja reko nesto u vezi menstruacije :D :D :D
Post Reply