Maturski rad

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
mukkii

#1 Maturski rad

Post by mukkii »

Da li ima neko kakav prijedlog sta da radim za maturski rad iz INFORMATIKE?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

memorije :D i to one externe znaš ono flopići diskaći devedeovići bušene kartice i tako to :D
Panasonic

Post by Panasonic »

Ja bih ti predlozio CPU, znaci sta ima unutra, procesor, memorije, maticna, graficka... O svemu po 5-6 stranica i eto ti 30-ak stranica. :-D

Ovo sam sad nabrzinu smislio.

Dalje, ne bi bilo lose raditi nesto o software-u, mozda nesto o ansembleru ili o tome kako racunar obradjuje podatke i slicno.

Zatim, programiranje :D Ovo smatram jako dobrim izborom za maturski. Recimo C++. Interakcija C++-a sa okolinom, komparativni odnos sa Javom, ali ono sto bih ja licno najvise cijenio je C++ i 3D. Naravno, skroz jednostavni... Kocke, piramide, kupe i da se moze mijenjati boja, polozaj figura i to je to.

Koja si skola?
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Definitivno memorije , samo pazi da se unaprijed odredis do kojih detalja ces ici, da se ne rasplinis
Dont Let

Post by Dont Let »

Uzmi neku matematsku metodu i uradi je u pascalu ili u c-u ili poredi to dvoje.

:-)
mukkii

Post by mukkii »

Panasonic wrote: Zatim, programiranje :D Ovo smatram jako dobrim izborom za maturski. Recimo C++. Interakcija C++-a sa okolinom, komparativni odnos sa Javom, ali ono sto bih ja licno najvise cijenio je C++ i 3D. Naravno, skroz jednostavni... Kocke, piramide, kupe i da se moze mijenjati boja, polozaj figura i to je to.

Koja si skola?
O ovome sam i ja razmisljao, C++, ili nesto u Blenderu(3D).
Dobrinjska gimnazija
mukkii

Post by mukkii »

Daj ba, jel to niko nema nikakvih prijedloga???
The_Fluid

Post by The_Fluid »

mukkii wrote:Daj ba, jel to niko nema nikakvih prijedloga???

Razlike izmedju socketa 478 i 775 ili prednosti 925X u odnosu na 915P, ili PCI Express i obicni PCI, toga ima koliko hoces,..
razmazena

Post by razmazena »

Dosadno, dosadno, dosadno.. :roll:

Uzmi temu "Kompjuterska vizija" :-D
gandhi

Post by gandhi »

[quote="mukkii"][quote="Panasonic"]
Zatim, programiranje :D Ovo smatram jako dobrim izborom za maturski. Recimo C++. Interakcija C++-a sa okolinom, komparativni odnos sa Javom, ali ono sto bih ja licno najvise cijenio je C++ i 3D. Naravno, skroz jednostavni... Kocke, piramide, kupe i da se moze mijenjati boja, polozaj figura i to je to.

Koja si skola?[/quote]

O ovome sam i ja razmisljao, C++, ili nesto u Blenderu(3D).
Dobrinjska gimnazija[/quote]

Mukkii, haveru, Afi šta god doneš dobro je. :D
Ova ideja sa memorijama nije loša. Isto tako možeš uzeti procesor, grafičke kartice ili sl. :)
Post Reply