Kviz "Književnost"
Moderator: Chloe
- Edin H.
#826 Re: Kviz "Književnost"
Je'l F. Scott Fitgerald - The Great Gatsby?
-
leticija
#827 Re: Kviz "Književnost"
Edin H. wrote:Je'l F. Scott Fitgerald - The Great Gatsby?
- SinjaD
#828 Re: Kviz "Književnost"
Da li bi mozda bilo dobro utvrditi neki vremenski rok koji moze proteći između:nellington wrote:Prema planu sa teme o kvizovima, otvaram kviz Književnost. Princip je kao na svim kvizovima: onaj ko tačno odgovori, postavlja sljedeće pitanje.
Pitanje može biti bilo u formi slike, bilo u formi tekstualnog pitanja. Ukoliko se radi o slikovnom pitanju, sliku ne postavljajte sa originalne lokacije, nego je najprije uploadajte na neki uploading site, kao što je objašnjeno ovdje.
Ako je pitanje tekstualno, moli se postavljač da se odgovor ne može naći googlanjem.
Tabela rezultata kviza će biti okačena ispod - a zajednička tabela svih kvizova će biti ovdje. Pravila bodovanja su ovdje.
1. Pitanja i odgovora (ustvari "neodgovaranja" na postavljeno pitanje+postavljač pitanja se ne javlja )
2. Odgovora i čekanja na potvrdu da li je odgovor tačan
3. Potvrde i postavljanja novog pitanja
Pročitala sam sve s linka gore (kvizovi) ; možda sam previdjela, a možda i nema odgovora na ova moja pitanja.
Unaprijed se izvinjavam ako je to negdje već rečeno.
Nije zgoreg ponoviti
- nellington
#829 Re: Kviz "Književnost"
Haman su zamrli svi kvizovi osim ovog, pa generalna pravila i ne vrijedi postavljatiSinjaD wrote:Da li bi mozda bilo dobro utvrditi neki vremenski rok koji moze proteći između:nellington wrote:Prema planu sa teme o kvizovima, otvaram kviz Književnost. Princip je kao na svim kvizovima: onaj ko tačno odgovori, postavlja sljedeće pitanje.
Pitanje može biti bilo u formi slike, bilo u formi tekstualnog pitanja. Ukoliko se radi o slikovnom pitanju, sliku ne postavljajte sa originalne lokacije, nego je najprije uploadajte na neki uploading site, kao što je objašnjeno ovdje.
Ako je pitanje tekstualno, moli se postavljač da se odgovor ne može naći googlanjem.
Tabela rezultata kviza će biti okačena ispod - a zajednička tabela svih kvizova će biti ovdje. Pravila bodovanja su ovdje.
1. Pitanja i odgovora (ustvari "neodgovaranja" na postavljeno pitanje+postavljač pitanja se ne javlja )
Pročitala sam sve s linka gore (kvizovi) ; možda sam previdjela, a možda i nema odgovora na ova moja pitanja.
Nije zgoreg ponoviti
- SinjaD
#830 Re: Kviz "Književnost"
ZnačiSinjaD wrote:Haman su zamrli svi kvizovi osim ovog, pa generalna pravila i ne vrijedi postavljatinellington wrote: Da li bi mozda bilo dobro utvrditi neki vremenski rok koji moze proteći između:
Nije zgoreg ponovitiNa 3. je odgovoreno tamo na temi o pravilima: 60 minuta ima za postavljanje pitanja osoba koja je već odgovorila na više od jednog pitanja na kvizu, 10 minuta osoba kojoj je to prvi tačan odgovor. Što se tačke 2 tiče, ako imate neki dokaz za odgovor koji tvrdite, tipa nekog linka, slike sa poznatog sajta i sl, ne morate čekati potvrdu. Što se 1. tiče, o tome smo pričali nekad na kvizu Sport, ali nije ništa dogovoreno - ako postavljač ne da hint nakon 12 sati neodgovaranja na pitanje, nastavite dalje, sa novim pitanjem.
1. Nije nikad ništa dogovoreno ali prijedlog je - ako postavljač ne da hint nakon 12 sati neodgovaranja na pitanje, nastavite dalje, sa novim pitanjem.
Pa jel moze to biti ovdje pravilo ili svi kvizovi moraju imati ista pravila. Sorry ako lupetam ali nemam pojma koji još kvizovi postoje ni sta se na njima zbiva.
2. Ako imate neki dokaz za odgovor koji tvrdite, tipa nekog linka, slike sa poznatog sajta i sl, ne morate čekati potvrdu.
OK, a ako nemamo dokaz? Koji je vremenski rok?
3. 60 minuta ima za postavljanje pitanja osoba koja je već odgovorila na više od jednog pitanja na kvizu, 10 minuta osoba kojoj je to prvi tačan odgovor
Ako je to već utvrđeno pravilo poštujem.
- nellington
#831 Re: Kviz "Književnost"
Može biti i ovdje pravilo, neka bude univerzalno za sve kvizove. Neka se uvežu pravila 1 i 2: pitanje na koje nije dat potvrđen tačan odgovor prestaje da važi 12 sati od posljednjeg posta kojeg je ostavio njegov postavljač na temi kviza (taj post može biti samo pitanje, hint, ili post kojim postavljač ponuđeni odgovor odbija)*. Naravno, pitanje na koje je dat potvrđen tačan odgovor, bilo kroz nezavisni dokaz bilo kroz potvrdu postavljača odmah prestaje važiti.
Treće pravilo je utvrđeno.
________
*Dakle, ako ste odgovorili na pitanje i nemate dokaz za to, čekajte 12 sati da se postavljač javi.
Treće pravilo je utvrđeno.
________
*Dakle, ako ste odgovorili na pitanje i nemate dokaz za to, čekajte 12 sati da se postavljač javi.
-
leticija
#832 Re: Kviz "Književnost"
Knjiga je roman o istoriji filozofije, a neki su ga nazvali i "Alisa u zemlji cuda 90-tih".
Ime knjige i pisca??
Ime knjige i pisca??
- nellington
#833 Re: Kviz "Književnost"
Jostejn Garner, Sofijin svijet.leticija wrote:Knjiga je roman o istoriji filozofije, a neki su ga nazvali i "Alisa u zemlji cuda 90-tih".
Ime knjige i pisca??
Knjiga jako nalik na tu, ali o matematici - ime knjige i pisca?
- nellington
#835 Re: Kviz "Književnost"
Spominje se neka ptica u naslovu 
- sadmire
#836 Re: Kviz "Književnost"
Papagajeva teoremanellington wrote:Spominje se neka ptica u naslovu
- nellington
#837 Re: Kviz "Književnost"
sadmire wrote:Papagajeva teoremanellington wrote:Spominje se neka ptica u naslovu
- sadmire
#838 Re: Kviz "Književnost"
nisam se mogao sjetiti imena autora, a tu knjigu takodjer imam na listi. Kamo srece da imam vise vremena za citanje.nellington wrote:sadmire wrote:Papagajeva teoremanellington wrote:Spominje se neka ptica u naslovuAutor, prije godinu dana preminuli Denis Guedj.
Evo mog pitanja, upravo sam nabavio jednu knjigu ciji naziv trebate pogoditi:
Izmisljena autobiografija koja je dio jedne istinite. Vracajuci se sa Hadzdza, magrebski ambasador biva zarobljen od sicilijanskih gusara i kao rob poklonjen Leonu X, velikom papi renesanse.
Taj putnik postaje geograf Giovanni Leone de Medici a po njegovom nadimku se zove i knjiga!
- sadmire
#839 Re: Kviz "Književnost"
sadrzi u sebi ime jedne zivotinje i jednog kontinenta, bas tim redoslijedom!
-
leticija
#840 Re: Kviz "Književnost"
Leon Afrikanac - Lav Africki
- sadmire
#841 Re: Kviz "Književnost"
leticija wrote:Leon Afrikanac - Lav Africki
-
leticija
#842 Re: Kviz "Književnost"
Slovom F pocinje njeno ime, a i drzavljanstvo.
Njen najpoznatiji roman preveden na Turski, pocinje rijecima Merhaba....
Njen najpoznatiji roman preveden na Turski, pocinje rijecima Merhaba....
-
leticija
#843 Re: Kviz "Književnost"
malo pomoci;
isto ime je imao i bivsi predsjednik njene drzave
isto ime je imao i bivsi predsjednik njene drzave
- nellington
#847 Re: Kviz "Književnost"
Merhaba tugoJohn Cleese wrote:Françoise Sagan
-
John Cleese
#848 Re: Kviz "Književnost"
Merhaba Nellingtonenellington wrote:Merhaba tugoJohn Cleese wrote:Françoise Sagan![]()
- nellington
#849 Re: Kviz "Književnost"
Sad bih nastavio pričati na turskom, ali neću da se vidi da gledam serije 
-
John Cleese
#850 Re: Kviz "Književnost"
Aaaaa... Jok, jok!!!