Knjiga koju ne bih ni u wc ponio/la

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Hierarchia

Post by Hierarchia »

Ova tema lagano pade u zaborav, a nismo ni počeli navoditi naslove.
Evo priloga wc-literaturi:
- Muškarci su sa Marsa a žene s Venere (ili je obratno :D )
- Hadrijanovi memoari, Yourcenar
- Minka, Bjelevac
- Veliki Getsby, Fitzgerald
- mnoge knjige ruskog realizma.
flora.sa

Post by flora.sa »

ja bih se pridruzila nekome ko je negdje spomenuo Zerminal...muka mi u zelucu od samog naslova...od njega mi se ide u WC, ali nemam zelju da ga ponesem sa sobom :D :D :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Neko je oklevetao Hegela – R.Smiljanic

Neki dan, kod ulicnog prodavca, kupio taj roman, privucen samim naslovom i „hvalospjevima“ nekih prof.dr na koricama istog (BIGZ-ovo dzepno izdanje).
guardian

Post by guardian »

Knjige koje je Predrag Raos napis'o, masakrir'o u prevodu, il' dotak'o prolazeci kroz knjizaru...
lija86

Post by lija86 »

A niko se ne sjeti usmene poezije, od epskih podviga Marka Kraljevića i Alije Đerzeleza biste se sigurno od straha ulitali do vrata, a od balada o smrću rastavljenim dragim toliko biste se isplakali da vam se više ne bi pišalo, ali ipak to je prevaziđeno...
Od ovih tzv. novijh književnih podviga sraćka neće izostati ni uz "Sto godina samoće", dok se skonta ko je ko, ko je kome ko, ko je s kim spavao, ko je koga prevario, ubio, ko se rodio... a povrh svega dok se dođe do smisla čitavog romana ode sve u p. m. A od ovih domaćih književnika za dobar provod u hali preporučujem zbirku bošnjačke poezije s početka XX stoljeća.
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Kad smo kod usmene poezije - "Smrt Omera i Merime" - pateticno i dosadno, prava sapunica.
NJegosev "Gorski vijenac", Ivan Gundulić "Osman", Mažuranić - "Smrt Smail-age Čengića - grozomorni trio.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Hia, slazem se s tobom, jedino mi nejasno sto strpa
Hadrijanove Memoare? :-)

citao sam prije 7-8 godina, i sjecam se da mi je knjiga bila solidna...
naravno, sad se moze pricati i o ukusima ali...
skyspy

Post by skyspy »

Umiro od dosade citajuci - VRATA OD UTROBE- Janko Polic Kamov

A to sto se tice WC-a i knjiga , pa bogami ja tamo bas nosim dobre knjige , zasto da ne ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

U WC-u drzim one Entertainment magazine i fala bogu (kuc, kuc, kuc :D) nikad problema sa stolicom :D
Post Reply