Djeca, generacije koje dolaze, ce graditi BiH, bez obzira na to kakva ce bitiu i kako ce izgledati. To je jasno! Ali, ako su ovo uslovi u kojima cemo obrazovati narastaje za XXI vijek, onda se brinem za nasu buducnost!
Procitajte sve, da vidite kako se 'borba' vodila da bi se samo ispostovala Deklaracija o pravima djeteta (izmedju ostalog - pravo na obrazovanje).....
http://vijecerod.tripod.com
Kakvo obrazovanje zelimo nasoj djeci?
Moderator: Chloe
- Bosanac sa dna kace
revolutia wrote:ovo je tema kojoj bi trebalo mnogo vise paznje u BiH posvetit, nego sto se to cini zadnjih godina...
ali imamo nazalost milion gorucih problema, zbog kojih uopste ne stizemo razmatrat pitanje buducnosti obrazovanja naseg potomstva.
-
mostarac
jedino 100% isplativo ulaganje na svijetu je ulaganje u obrazovanje. Medjutim mi smo obrazovanje u BiH srozali na samo dno, a za to nam sigurno nije krivo uredjenje drzave. Mislim mozemo se mi vaditi na ovo ili na ono, ali cinjenica je da se u ovoj drzavi ne posvecuje gotovo nikakva paznja obrazovanju, a mislim da se to cak dogadja namjerno i smisljeno.
- Faust
Obrazovanje je, zaista, u groznom stanju. Radim u obrazovanju pa to "optimistično" izjavljujem. Prosvjetno Pedagoški Zavod ne zna šta treba izučavati - dovoljno je znati kako oni još uvijek ne znaju šta će učenici trećeg razreda devetogodišnjeg osnovnoškolskog obrazovanja izučavati u četvrtom, da ne spomijemo da još uvijek udžbenike nemaju, a to što je ta prva generacija devetogodišnjih samo pokusna generacija, nikog nije briga. Jednu generaciju možemo žrtvovati, misle iz PPZ-a.

-
VitezodBosne
#7 Razigranost i kreativnost....
Kako da ucenici budu razigrani i kreativni kad ih je 30 u 20 m2, pa jedva jos stane tabla i dvije krede ?sojka wrote:Waldorf-sko, sto vise razigranosti i kreativnosti, kontra konzervativnim metodama nastave.