Kako se zove izvodac pjesme?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
doberman

#1 Kako se zove izvodac pjesme?

Post by doberman »

Pitala bih u vezi jedne pjesme. Ono sto ja znam je to da pjesma se izvodi u vrlo specificnom dobrom tonu, uz violinu, klaviaturu itd, te me malo podsjeca na Maksima Mrvicu. Tekst pjesme koji cu vam napisati jeste kako se izgovara, glasi: luna kiere se mare ino guentas kre er ke te aga bruher i le luna de mjala ke pretendes a ver komo ninjo de piel, aaaaaaaaaaaaa, i lo lena luna…, otprilike nesto ovako, s tim da su u pjesmi dosta ponavlja „i lo lena luna“.Zanima me tko je izvodacica (grupa) ove pjesme, ako vam je poznato. Za sve odgovoreno unaprijed vam se zahvaljujem. Pjesma se ovih dana nalazi i u podlozi jedne „Kraš“-ove reklame, tacnije čokoladnog proizvoda „Griotta“. :music2:
incognito071

Post by incognito071 »

bora spuzic kvaka :D :D
ZZZlica

Post by ZZZlica »

Pjesma se zove HIJO DE LA LUNA i izvodi je španski bend koji se zove MECCANO, pjesma je dosta stara i doživjela je već nekoliko obrada.
sicky

Post by sicky »

incognito071 wrote:bora spuzic kvaka :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

ZZZlica wrote:Pjesma se zove HIJO DE LA LUNA i izvodi je španski bend koji se zove MECCANO, pjesma je dosta stara i doživjela je već nekoliko obrada.
odakle ti dva C? :lol:

pjesma je izasla prvi put na Entre el cielo y el suelo 1986.
ZZZlica

Post by ZZZlica »

basta sljezove boje wrote:
ZZZlica wrote:Pjesma se zove HIJO DE LA LUNA i izvodi je španski bend koji se zove MECCANO, pjesma je dosta stara i doživjela je već nekoliko obrada.
odakle ti dva C? :lol:

pjesma je izasla prvi put na Entre el cielo y el suelo 1986.
preletila tastatura :-D

a pjesma je mrak!
Post Reply